Szerző: Bányai György

2008. március 4. 12:10

A Samsung belép a vállalati noteszgépek és a nyomtatók piacára

A Samsung a csúcsra tör minden szegmensben, a monitorok piaca mellett vezető szerepre törekszik a nyomtatók, illetve a vállalati noteszgépek szektorában is. A Hannoverben március 4-től 9-ig nyitva tartó CeBIT kiállításra és vásárra a gyártó kifejezetten vállalati felhasználásra szánt P-sorozatú noteszgépeit, illetve két MultiXpress nyomtatóját is magával hozta.

HIRDETÉS

[HWSW] A Samsung a csúcsra tör minden szegmensben, a monitorok piaca mellett vezető szerepre törekszik a nyomtatók, illetve a vállalati noteszgépek szektorában is. A Hannoverben március 4-től 9-ig nyitva tartó CeBIT kiállításra és vásárra a gyártó kifejezetten vállalati felhasználásra szánt P-sorozatú noteszgépeit, illetve két MultiXpress nyomtatóját is magával hozta.

A Samsung a monitorpiaci vezető szerepét a tavalyi év harmadik negyedévében biztosította be, emellett a vállalat a legnagyobb panelgyártó is, így könnyedén profitálhat a saját gyártástechnológia adta előnyőkből. Hétfőn a gyártó ismertette mobil számítástechnikai ambícióit: "A célunk ebben az évben megduplázni az eladott noteszgépeink, illetve egyéb mobil számítógépeink számát. Ebben az évben nagy hangsúlyt fektetünk a fogyasztói piac igényein túl a vállalati igényekre is, beleértve a strapabíróbb, robusztusabb modelleket is" -- mondta el Jongwoo Park, a Samsung digitális média üzletágának elnöke.

A Samsung P200 és P500 noteszgép tegnapi bejelentésével együtt elkezdődött azoknak európai forgalmazása is, 999 eurós kezdőárért Intel Core 2 Duo processzort, alaplapi lapkakészletbe integrált ATI Radeon X1250 videokártyát kapunk, melyek produktuma szélesvásznú 12,1, vagy 4:3 képarányú 15,4 hüvelykes, matt felületű kijelzőn követhető nyomon. A Samsung vállalati noteszek vezetékes hálózaton, valamint 802.11 b/g szabványon üzemelő vezeték nélküli kártyán csatlakozhatnak a világháló vérkeringésébe, melyet Bluetooth 2.0 +EDR adapter egészít ki. Mindkét gép esetében a kijelző keretében 1,3 megapixeles webkamerát találunk, memóriakártyákat pedig az SD/SDHC, valamint a MemoryStick változatokkal szót értő bővítőrés fogadhat.

Új Samsung nyomtatók
Új Samsung nyomtatók

A gyártó a noteszgépek mellett nem kevesebb mint 22 nyomtatót is elhozott a kiállításra, melyekkel tovább szélesíti meglévő palettáját, lefedve a vállalati, közép- és kisirodai, illetve a végfelhasználói igényeket. Ezek között megtalálható a MultiXpress 6555N nyomtató is, mely a Samsung szerint a jelenleg kapható leggyorsabb A4-es multifunkciós készülék, melynek sebessége percenként 53 fekete-fehér nyomaton érhető tetten. A másik sebességbajnok a MultiXpress C8380ND, mely színes oldalakból 38 darabot küld a papírtálcára percenként.

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 19. 23:20

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.