Szerző: Bányai György

2008. március 27. 13:23

256 gigabájtos SSD meghajtó a Super Talenttől

A flash kártyáiról és DRAM memóriamoduljairól hazánkban is jól ismert Super Talent bemutatta 256 gigabájtos SSD meghajtóját, mely fizikai méreteit tekintve 40 százalékkal kisebb a kategóriatársainál.

[HWSW] A flash kártyáiról és DRAM memóriamoduljairól hazánkban is jól ismert Super Talent bemutatta 256 gigabájtos SSD meghajtóját, mely fizikai méreteit tekintve 40 százalékkal kisebb a kategóriatársainál.

A Super Talent 256 gigabájtos SSD meghajtója minden olyan 2,5 hüvelykes merevlemezt fogadó noteszgépbe beépíthető amely a 9,5 milliméteres szabványnál nagyobb beépítőhellyel rendelkezik, mert a FSD56GC25H modellszámra hallgató tároló magassága 12,5 milliméter. A fekete alumínium burkolatba zárt újdonságon SATA csatlakozó található, így a korábbi, párhuzamos interfésszel rendelkező noteszgépekhez nem illeszthető.

Az FSD56GC25H teljesítménye maximálisan 65 megabájtos olvasási- és 50 megabájtos írási sebességgel, valamint 0,1 milliszekundumos átlagos hozzáférési idővel írható le. A megbízhatóság oldaláról a kaliforniai gyártó napi 50 megabájtnyi adat írása és törlése mellett 140 évnyi időtartamot említ, a meghajtó emellett 0-70 celsius fokig terjedő hőmérsékletingadozást is elvisel.

Super Talent FSD56GC25H

Az SSD meghajtók egyik nagy előnye hétköznapi merevlemezekkel szemben a rázkódással és ütéssel szembeni érzéketlenség, az FSD56GC25H leejtés esetén 1600 G, rázkódással szemben pedig 16 G erőkig ellenálló. A Super Talent nem közölt információt a termék árával kapcsolatban, de komoly írásos kérésre adnak felvilágosítást. A Super Talent kínálatában e 256 gigabájtos 2,5 hüvelykes modell a jéghegy csúcsa, amely alatt a 9,5 milliméter magas 128 gigabájtos tárolótól a 8 gigabájtosig felezve minden méret megtalálható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról