Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
IoT + VR + AI in da house! >>>> HWSW mobile!, november 29-30!

Frissített ütésálló, zord körülményekre tervezett Tablet PC-jén a Panasonic

Bányai György, 2008. március 28. 14:58
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Már megvásárolható a Panasonic ipari körülményekre tervezett, ütésálló Toughbook 19 Tablet PC-jének frissített változata, melyben 1,06 gigahertzes Core 2 Duo proceszor dolgozik a korábbi változathoz képest duplájára duzzasztott rendszermemóriával.

hirdetés
[HWSW] Már megvásárolható a Panasonic ipari körülményekre tervezett, ütésálló Toughbook 19 Tablet PC-jének frissített változata, melyben 1,06 gigahertzes Core 2 Duo proceszor dolgozik a korábbi változathoz képest duplájára duzzasztott rendszermemóriával.

A rázkódás elleni védelemmel ellátott, a magas és alacsony hőmérsékletű helyekre is felkészített, valamint az ütésállóság oldaláról a MILSPEC 810F katonai szabványnak maradéktalanul megfelelni képes Toughbook 19F Tablet PC 10,4 hüvelykes, érintésérzékeny kijelzővel rendelkezik. Az egy gigabájtnyi memóriával gazdálkodó, 1,06 gigahertzes U7500 Core 2 Duo processzorral szerelt gép a korábbi modellben elérhető két gigabájtos határ helyett négy gigabájtig is bővíthető.

Az elődben látott 80 gigabájtos merevlemez nem változott, ez a meghajtó az új termékben is rezgésálló felfüggesztést kapott. A Toughbook alapesetben Windows Vista operációs rendszer változatokkal érkezik, de igény szerint kérhető XP-vel is. A bővítések PCMCIA kártyahelybe illeszthetők, a fényképezőgépek kártyái pedig SD/SDHC változatokkal szót értő résbe csúsztathatók. Külső perifériák a két USB 2.0 port mellett FireWire kapura is köthetők, a hálózati kapcsolat vezetékes és 802.11 a/b/g vezeték nélküli csatoló segítségével egyaránt kiépíthető, de a kommunikáció helyi eszközökkel Bluetooth 2.0 modul segítségével is intézhető.

Panasonic Toughbook 19F

A magnéziumötvözet gépházba épített kijelző tükröződésmentes bevonatot kapott és napfényben is jól olvasható. A készülék akkumulátora igen sokáig tartja üzemben a gépet, elérhető segítségével akár hétórányi konnektormentes használat is. A Toughbook sorozat tagjai nem tartoztak eddig sem a legolcsóbb termékek közé, a Toughbook 19F-ért 3200 dollárt kell fizetni. A tablethez rendelhető extrák természetesen dobnak az amúgy sem alacsony vételáron, amelyek között HSDPA-, vagy EV-DO telefonadapter, GPS-vevő, ujjlenyomat-azonosító, illetve kameramodul egyaránt megtalálható.

Idén ismét önálló szekciót kapnak a feltörekvő technológiák a HWSW mobile! konferencián. November 29-30!