:

Szerző: Bodnár Ádám

2008. március 12. 11:55

Az EMC RecoverPoint 3.0 már helyi és távoli replikációt is végezhet egyszerre

Bejelentette a RecoverPoint adatvédelmi szoftverének 3.0 változatát az EMC. A verzióváltással érkező legfontosabb újdonság, hogy a RecoverPoint már egyszerre képes lokális és távoli replikációt készíteni ugyanarról az adatról, ezt a funkciót állítólag az ügyfelek kérésére építették be a szoftverbe. Elsősorban pénzügyi téren működő cégeknek volt az a kifejezett kívánsága, hogy az adataikról egyszerre készülhessen egy helyi másolat, valamint egy távoli, amelyet aztán katasztrófa-visszaállítás esetén lehet bevetni.

[HWSW] Bejelentette a RecoverPoint adatvédelmi szoftverének 3.0 változatát az EMC. A verzióváltással érkező legfontosabb újdonság, hogy a RecoverPoint már egyszerre képes lokális és távoli replikációt készíteni ugyanarról az adatról, ezt a funkciót állítólag az ügyfelek kérésére építették be a szoftverbe. Elsősorban pénzügyi téren működő cégeknek volt az a kifejezett kívánsága, hogy az adataikról egyszerre készülhessen egy helyi másolat, valamint egy távoli, amelyet aztán katasztrófa-visszaállítás esetén lehet bevetni.

A "concurrent local and remote" (CLR) replikáció használata esetén nincs szükség két külön megoldásra a folyamatos adatvédelem (CDP, Continuous Data Protection) és a folyamatos távoli replikáció (CRR, Continuous Remote Replication) megvalósítására ugyanazon adatokon. Az EMC szerint a CLR nagyobb rugalmasságot enged az adatok replikálása és védelme terén a több helyi és távoli telephely kombinációjával, ráadásul úgy, hogy kisebb területet igényel a tárolóeszközök számára.

Emellett a használat is egyszerűbb, mivel az egyidejű helyi és távoli replikációval kapcsolatos beállítások a RecoverPoint 3.0 grafikus kezelői felületén is elérhetők: egy új, faszerkezetű elrendezésben külön nézet mutatja az egyes konzisztenciacsoportokat, illetve munkafolyamat-varázslók segítik a beállítást, az üzemeltetést és hiba esetén az átterhelést.

Az EMC emellett RecoverPoint-funkcionalitással és -integrációval bővítette ki a CLARiiON CX3 tárolórendszereket is, így a RecoverPoint egyszerűen helyezhető üzembe akár Windows, Linux, UNIX vagy VMware környezetben is. A CX3-vásárlók számára leegyszerűsödik a RecoverPoint üzembe helyezése, mivel nem kell betölteni a hoszt-illesztőprogramokat, csökkenthetők a telepítési és üzembe helyezési költségek, gyorsan kialakíthatók a helyi és távoli replikációs funkciók. Végül a CLARiiON CX3 tömb-alapú szétválasztási funkcióval CDP- és CRR-védelem valósítható meg az iSCSI és Fibre Channel kötetekhez a RecoverPointban.

Az új funkciók a RecoverPoint-termékek teljes családjában elérhetők, beleértve a belépőszintű EMC RecoverPoint/SE változatot is. A RecoverPoint 3.0 márciustól kapható és 60 ezer dollártól indul az ára, a belépőszintű RecoverPoint/SE pedig 20 ezer dolláros kezdőáron kapható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.