:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. október 25. 10:11

Közös kódbázisra kerül az összes Microsoft Dynamics termék

A dániai Koppenhágában zajló Convergence 2007 rendezvényen a Microsoft vállalatirányítási rendszerei vannak a középpontban. A vállalat bejelentette a Dynamics termékcsaládra vonatkozó legfrisebb termékterveit, illetve közölte, hogy pár éven belül az összes ERP-megoldása közös kódbázison alapul majd. A szoftverekhez járó terméktámogatást is meghosszabbították, így mostantól akár 10 évig is használható lesz egy-egy Dynamics-verzió.

[HWSW] A dániai Koppenhágában zajló Convergence 2007 rendezvényen a Microsoft vállalatirányítási rendszerei vannak a középpontban. A vállalat bejelentette a Dynamics termékcsaládra vonatkozó legfrisebb termékterveit, illetve közölte, hogy pár éven belül az összes ERP-megoldása közös kódbázison alapul majd. A szoftverekhez járó terméktámogatást is meghosszabbították, így mostantól akár 10 évig is használható lesz egy-egy Dynamics-verzió.

Páros évben új verzió, páratlanban frissítőcsomag

Kirill Tatarinov, a Microsoft üzleti alkalmazásokért felelős részlegének vezetője elmondta, a Dynamics termékekből a jövőben kétévente várható új verzió, a közbenső években pedig szervizcsomagokkal bővítik a funkciókat. Tatarinov emellett azt ígérte a megjelenteknek, hogy a vállalat a jövőben igyekszik tistábban, világosabban kommunkálni a fejlesztési irányokat, hogy az ügyfeleket ne érjék váratlanul a változások.

Microsoft Dynamics AX A megjelenési határidőket illetően egyből egy rossz hírrel szolgált az egybegyűlteknek Tatarinov, amikor közölte, hogy jövő év közepe előtt nem várható a Dynamics NAV 6.0 érkezése, az idén nyárra ígért Dynamics CRM 4.0 pedig csak az év végén lesz elérhető. 2008 tavaszára ígérte Tatarinov a Dynamics AX 5.0-t, amely állítása szerint ötszáznál is több új funkciót tartalmaz. A Dynamics NAV-on alapuló, de 50 főnél kisebb vállalatoknak szánt Entrepreneur 2008 a jövő év második felében várható. A portfolió "legkisebb" tagjai, a Dynamics SL és GP a következő generációs Office-ra, az Office 14-re épülnek majd, ami 2009-ben jelenik meg.

Közös kódbázisra kerül az összes termék

A Convergence 2007 talán legfontosabb bejelentése, hogy a Microsoft közös kódbázisra helyezi az összes Dynamics termékét. A szoftverek többnyire felvásárlások révén kerültek a cég tulajdonába és eddig a fejlesztésük párhuzamosan futott. A közös kódbázis lehetővé teszi a Microsoft számára, hogy felgyorsítsa a fejlesztéseket, jobban kiszámíthatók lesznek a megjelenési időpontok, az ügyfelek pedig könnyebben válthatnak egyik termékről a másikra, ha kinőtték -- érvelt Tatarinov. A közös kódbázis révén egységes lesz az alkalmazások felhasználói felülete, az alkalmazásprogramozási interfészek, a kommunikációs technológiák (pl. VoIP), az üzleti intelligencia funkcionalitás, valamint az adatbázis-motor.

Az üzletág vezetője elmondta, hogy az eredeti tervek szerint az összes szoftvert egy termékbe szerették volna összegyúrni, azonban végül nem tették, mivel a Microsoftnál úgy gondolják, a különféle felhasználói rétegeknek eltérőek az igényeik, amiket nem lehet egyetlen termékkel lefedni. A Microsoft "rengeteget" tanult az ERP-ről a Great Plains Software 2001-es és a Navision 2002-es felvásárlása óta -- magyarázta Tatarinov.

Támogatás akár 10 éven át

A Dynamics termékekhez jelenleg 5 évig biztosít támogatást a Microsoft, Tatarinov tegnapi bejelentése szerint azonban mostantól fogva további 5 évig vásárolható támogatás, amely leveszi az ügyfelek válláról a "frissítési kényszer" terhét: nem kell új szoftververziót bevezetniük ahhoz, hogy támogatáshoz jussanak. Az árak a használt verziótól függenek. "Ha akármilyen üzleti vagy technikai megfontolásból leragadsz egy változatnál, mi támogatunk" -- mondta Tatarinov. A vállalat kiterjesztette a Premier Support szolgáltatást is, amelynek keretében már 24 órás támogatás áll az ügyfelek rendelkezésre, akár helyszíni kiszállással.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 07:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.