:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. október 12. 12:07

Nagy teljesítménysűrűségű környezetbe ajánlja a szokásosnál mélyebb rackszekrényét az APC-MGE

A szokásosnál mélyebb, 1200 milliméteres az APC-MGE új NetShelter SX rackszekrénye. Az új megoldás 130 milliméterrel mélyebb az APC-MGE eddigi szekrényeinél és a kábelnyílásai is nagyobbak a szokásosnál. A növekedésre azért volt szükség, hogy el lehessen helyezni az egyre nagyobb mélységű szervereket, illetve a kábelkötegeket -- mondta el lapunknak Szarka Attila, a vállalat rendszermérnöke.

[HWSW] A szokásosnál mélyebb, 1200 milliméteres az APC-MGE új NetShelter SX rackszekrénye. Az új megoldás 130 milliméterrel mélyebb az APC-MGE eddigi szekrényeinél és a kábelnyílásai is nagyobbak a szokásosnál. A növekedésre azért volt szükség, hogy el lehessen helyezni az egyre nagyobb mélységű szervereket, illetve a kábelkötegeket -- mondta el lapunknak Szarka Attila, a vállalat rendszermérnöke.

Annak érdekében, hogy az 1200 milliméter mély rackszekrényben több áramellátó és adatkábelt lehessen elhelyezni, a hátulján további két kábelcsatornával rendelkezik. Ezek a hátsó kábelcsatornák extra helyet biztosítanak a rack hátuljában található áramelosztók és az akár négy függőleges rackben elhelyezett tápelosztó egységek (PDU) rögzítésére a rackszekrény egyik oldalán. A hátsó kábelcsatornák emellett áttekinthetően rendezik a kábeleket, és távol tartják a PDU-kat a kábelrendezőktől. Az új NetShelter SX teteje a széleken a szokásosnál nagyobb kábelnyílásokkal rendelkezik, hogy könnyebben el lehessen érni a kábeleket, a nagyobb hátsó középső nyílás révén pedig könnyebben vezethetők át és rendezhetők a nagyobb kábelkötegek.

Az utóbbi idők trendje, hogy a szervergyártók a gépek kialakításánál a lehető legkisebb magasságra törekszenek, cserébe viszont a házak egyre hosszabbak: a Dell PowerEdge 1950 és az Apple legújabb Xserve gépe már 30 hüvelyknél, vagyis 762 milliméternél is mélyebb, de a Sun Fire X4500 sem éri be 29,5 hüvelyknél kevesebbel. Az utóbbi időben megjelentek olyan rackszerverek, amelyek megnövekedett mélységük miatt néha még a gyártójuk által kínált rackszekrényben sem férnek el, ilyenkor jöhet jól az új NetShelter, amelyben nem csak a gépek, hanem a kábelek is könnyen elhelyezhetők anélkül, hogy az hűtési problémákat okozna -- mutatott rá Szarka.

Szarka Attila a HWSW érdeklődésére elmondta, az új rackszekrény az egyre nagyobb teljesítménysűrűségű szerverek, kiváltképp a blade-ek elhelyezésekor lehet hasznos, bár nem tagadta, hogy a szokásostól eltérő méretei miatt átrendezésre lehet szükség az adatközpontokban. Az 1200 milliméter mély NetShelter SX három méretben érhető el, így több szervertípus méretigényeinek is megfelel: 42U/600 mm, 48U/600 mm és 42U/750 mm. A szekrény hazánkban mérettől függően 316 és 400 ezer forint közötti áron lesz kapható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról