Szerző: Ady Krisztián

2008. április 14. 11:48

Faborítású, zöld noteszgépet fejleszt a Fujitsu

[Techworld] Lapértesülések szerint a Fujitsu a héten mutatja be Japánban zöld szellemben fogant, faborítással ellátott speciális noteszgépét, mely egyelőre csak prototipus szintjén létezik. A noteszgépet a japán Monacca dizájnercsapat tervezte, mely kifejezetten fára specializálódott.

[Techworld] Lapértesülések szerint a Fujitsu a héten mutatja be Japánban "zöld szellemben" fogant, faborítással ellátott speciális noteszgépét, mely egyelőre csak prototipus szintjén létezik. A noteszgépet a japán Monacca dizájnercsapat tervezte, mely kifejezetten fára specializálódott.

A noteszgép háza cédrusból készül, azokat a részeket pedig, melyeket feltétlenül fémből vagy műanyagból kellenne készíteni, úgynevezett bio-műanyaggal helyettesíti a Fujitsu. Bio-műanyagok azok a műanyagok, melyeket természetes anyagok, például petróleum helyett növényi olaj felhasználásával készítenek, bár ezt a terminust pontos definíció, specifikáció hiányában igen szabadon használják a cégek.

A kevés használt bio-műanyag a környezetet nem terheli, mivel kontrollált körülmények között biológiailag, baktériumok segítségével lebontható. A Fujitsu nem először használ környezetbarátabb anyagokat noteszgépeiben, 2002 óta kukoricát is használ a műanyagok gyártatásához, Biblo NX95 laptopja pedig már 30 százalékban bio-műanyagot használ. A Monacca noteszgép pontos specifikációja egyelőre sajnos nem ismert.

Fujitsu Monacca

Az IT-szállítók hirtelen "zölddé" válásának legfontosabb oka az ügyfelek elvesztésétől és a kormányzati szabályozástól való félelem, a környezetvédelmi szempontok szinte egyáltalán nem játszanak szerepet, derült ki egy, a PricewaterhouseCoopers által nemrég készített tanulmányból. A környezetbarát, energiatakarékos termékek iránti kereslet növekedésének legfőbb mozgatórugója az energiaárakban keresendő, a válaszadók 60 százaléka esetében ez a fő motiváció.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.