Szerző: Bodnár Ádám

2008. április 2. 11:19

Újabb otthoni hálózati adattároló, ezúttal az SMC-től

Két merevlemez fogadására felkészített otthoni és kisvállalati hálózati adattárolóval jelentkezett az SMC -- a TigerStore SMCNAS02 modell a már régebb óta kapható, négy meghajtó fogadására képes SMCNAS04 kistestvére.

[HWSW] Két merevlemez fogadására felkészített otthoni és kisvállalati hálózati adattárolóval jelentkezett az SMC -- a TigerStore SMCNAS02 modell a már régebb óta kapható, négy meghajtó fogadására képes SMCNAS04 kistestvére.

A kisebb tárkapacitást és kevesebb RAID-lehetőséget leszámítva nincs nagy különbség a termékek között. A két meghajtós SOHO NAS is tartalmaz három USB-csatlakozót, így nyomtatószerverként is használható, illetve külső adattárolók is csatlakoztathatók hozzá, amelyekről egyetlen gombnyomásra magába tudja szippantani az adatokat. Emellett egy SD/MMC/MS formátumú kártyaolvasóval is ellátták az eszközt, így az elkészült digitális fényképek lementéséhez nem szükséges PC, azok egyből a hálózati adattárolóra másolhatók.

SMC TigerStore SOHO NAS SMCNAS02

A TigerStore SOHO NAS-on természetesen lehetőség van több felhasználó létrehozására, azokhoz maximális diszkkapacitást (quota) lehet rendelni, illetve jogosultságokat beállítani. Az eszköz médiaszerverként és iTunes-szerverként is üzemelhet, így a hálózati lejátszókról és az iTunes-t futtató PC-kről elérhetőek a rajta tárolt filmek, zenék, képek. A két darab SATA II merevlemez fogadására alkalmas, a jelenleg elérhető legnagyobb kapacitású meghajtókkal akár 2 terabájtig is bővíthető SMC TigerStore SMCNAS02 250 eurós ajánlott bolti áron kerül az üzletekbe.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról