Szerző: Bányai György

2008. április 15. 12:01

Bemutatkozott az ASUS noteszgépek ultraszórakoztató zászlóshajója

Az M50 után az M70 noteszgép is bemutatkozott, mely az otthoni, egyszemélyes szórakoztatást tűzte ki célul -- a specifikációk szerint az elvártaknak maradéktalanul képes is megfelelni. A notesz 17 hüvelykes kijelzővel és Blu-ray-meghajtóval várja a megjelenítendő HD-tartalmakat.

[HWSW] Az M50 után az M70 noteszgép is bemutatkozott, mely az otthoni, egyszemélyes szórakoztatást tűzte ki célul -- a specifikációk szerint az elvártaknak maradéktalanul képes is megfelelni. A notesz 17 hüvelykes kijelzővel és Blu-ray-meghajtóval várja a megjelenítendő HD-tartalmakat.

Múlt hét csütörtökön jelentette be az ASUS új M70 noteszgépét, mely a gyártó személyes szórakoztatóközpont modellsorának legtetejére kerül. A notesz alkalmas a nagyfelbontású mozik megjelenítésére, 1920 x 1200 képpontos kijelzőjére Blu-ray meghajtóból is érkezhet a tartalom. Azokban az esetekben, amikor a 17 hüvelykes kijelző nem bizonyulna elég nagynak, a burkolat oldalán található HDMI-kapura külső megjelenítő is csatlakoztatható.

A kép mellé a hangminőség terén már bizonyított Altec Lansing gyártó hangszóróiból érkezik a hang, teljessé téve a moziélményt. A billentyűzet alatt található tapipad kettős feladatot lát el, az egér helyettesítése mellett multimédiás gyorsgombként is használható. A biztonság terén az M70 magasra tette a mércét, az ujjlenyomat-azonosító mellett arcazonosításra is alkalmas szoftverrel megtámogatott 1,3 megapixeles webkamera engedélyezheti még a hozzáférést.

ASUS M70

A noteszben Core 2 Duo processzor mellé két darab 512 megabájtos memóriamodul szegődik, a HD-tartalmak megjelenítéséért az M70SA változatban egy gigabájtnyi VRAM-mal szerelt ATI Radeon HD3650, az M70 SR-ben pedig 256 megabájtos HD 3470 videolapka szorgoskodik. A háttértár alapkiszerelésben 500 gigabájtnyi adatot képes elnyelni, de ez egy második merevlemez beépítésével (erre a készülék lehetőséget ad) akár egy terabájtra is növelhető. Ezek a meghajtók a szabvány 9,5 milliméter magasságon túl is terpeszkedhetnek, a beépítőhely alkalmas a 12,5 mm-es, nagyobb kapacitású háttértárak fogadására is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról