Szerző: Bányai György

2008. április 25. 10:50

Nyáron érkeznek az ASUS bambuszba csomagolt noteszei

Az ASUS bejelentette, hogy hamarosan piacéretté válnak a környezetvédelmi indíttatástól vezérelt bambuszborítású noteszei. A két újdonságot már a nyáron megpillanthatjuk a polcokon.

[HWSW] Az ASUS bejelentette, hogy hamarosan piacéretté válnak a környezetvédelmi indíttatástól vezérelt bambuszborítású noteszei. A két újdonságot már a nyáron megpillanthatjuk a polcokon.

A környezetvédelmi törekvések a bambusz alkalmazásában nem merülnek ki, a notesz összes műanyag alkatrésze újrahasznosítható, természetesen ez a csomagolás anyagára is igaz. Az ASUS két változatban kínálja júniustól a környezetbarát burkolatba zárt noteszgépeit, ezek közül első 11, második 12 hüvelykes kijelzővel kerül majd a boltokba. A noteszek technikai jellemzőivel kapcsolatban sokat még nem tudhatunk, de annyit a gyártó már elárult, hogy nem a legolcsóbb kategória gyarapítói lesznek: a 12 hüvelykes U6 és a 11 hüvelykes S6 egyaránt 1650 dolláros áron érkezik. A gépek érdekessége, hogy a szokásos állapotjelző LED-ek mellett helyet kap egy olyan is, ami az energiafelhasználás mértékéről tájékoztat.

ASUS U6 S6

Az ASUS az U6-ot és az S6-ot az idei CeBIT-en is bemutatta, mellettük egy szintén bambuszburkolattal ellátott asztali gépet is láthattak az odalátogatók. Az Essentio 5110 különleges változatára még várni kell, annak piacra érkezésének dátumát nem közölte még a gyártó, de az eddig bejelentett hagyományos burkolatú, PlayStation 3-ra emlékeztető változat Core 2 Duo processzort és MXM rendszerű videokártyát tartalmaz.

Az IT-szállítók hirtelen "zölddé" válásának legfontosabb oka az ügyfelek elvesztésétől és a kormányzati szabályozástól való félelem, a környezetvédelmi szempontok szinte egyáltalán nem játszanak szerepet, derült ki egy, a PricewaterhouseCoopers által nemrég készített tanulmányból. A környezetbarát, energiatakarékos termékek iránti kereslet növekedésének legfőbb mozgatórugója a növekedő energiaárakban keresendő, a válaszadók 60 százaléka esetében ez a fő motiváció.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.