:

Szerző: Bányai György

2008. április 10. 13:35

A PlayStation 3-ra hasonlító asztali PC-vel jelentkezett az ASUS

Az ASUS bemutatta a stílusos Essentio CS5110 asztali számítógépét, mely csiszolt, PlayStation 3 játékkonzolt idéző stílusban tálalja a Blu-ray optikai meghajtót és a kiemelkedő számítási teljesítményt. Az ASUS-nak nem kellett messzire mennie az inspirációért, mivel Unihan nevű leányvállalata a konzol egyik szerződéses gyártója.

[HWSW] Az ASUS bemutatta a stílusos Essentio CS5110 asztali számítógépét, mely csiszolt, PlayStation 3 játékkonzolt idéző stílusban tálalja a Blu-ray optikai meghajtót és a kiemelkedő számítási teljesítményt. Az ASUS-nak nem kellett messzire mennie az inspirációért, mivel Unihan nevű leányvállalata a konzol egyik szerződéses gyártója.

Az ASUS tegnap jelentette be új asztali számítógépét, mely 200x290x80 milliméteres méretével valamivel kisebb, mint egy PlayStation 3, amellyel a színválasztás terén szinte megegyezik. A hasonlóság azonban ezzel ki is merül, az Asus Essentio CS5110 ugyanis egy asztali PC, amelynek vevője modellváltozattól függően Core 2 Duo processzorokból válogathat, a rendszermemória akár négy gigabájtig is kiépíthető, a merevlemez pedig akár 1 terabájtos is lehet. Optikai egységként egy Blu-ray meghajtó található a gépházban, melynek rése stílusosan kéken világít.

Több mint érdekes a gépbe épített videokártya, amely egy cserélhető MXM (Mobile PCI-Express Module) panel, rajta egy NVIDIA MN8600M GT chip kapott a szabvány szerinti maximális 256 megabájtnyi memóriával. E modul által számolt adatfolyam HDMI kapun keresztül TV-re is kiküldhető, ahol aztán 1080p felbontásban is élvezhetjük.

Asus Essentio CS5110

Az ASUS sokat dolgozott a kisgép ergonómiáján, ez igen csendes üzemben, 23,9 dB zajszintben valósul meg. Az Essentio CS5110 vezeték nélküli csatolója egy 802.11 b/g/n adapter, amelyhez társként egy gigabites vezetékes változat, valamint egy Bluetooth-adapter is szegődik. A kép mellé érkező, azzal összhangban álló hangélményért 7.1 csatornás Azalia hangrendszer, a teljes szórakozási kényelemről pedig egy infravörös távirányító gondoskodik. A bejelentés sanos nem tért ki a piaci bevezetés dátumára és az árra sem.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 06:59

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.