:

Szerző: Bányai György

2008. április 21. 13:32

Az MSI ismertette az Eee PC vetélytársának szánt Wind notebook technikai jellemzőit

Az MSI hamarosan az alacsonyabb árfekvésű noteszgépek kategóriájában is piaci szereplővé válhat, Wind noteszgépéről már korábban is szivárogtak ki információk. A gyártó végre pontos részleteket is elárult az olcsó számítógépről.

[HWSW] Az MSI hamarosan az alacsonyabb árfekvésű noteszgépek kategóriájában is piaci szereplővé válhat, Wind noteszgépéről már korábban is szivárogtak ki információk. A gyártó végre pontos részleteket is elárult az olcsó számítógépről.

Az MSI új notesze több érdekességgel is szolgál majd, ezek között említhető a kategóriában szokatlanul nagy fizikai méretű, 2,5 hüvelykes merevlemez, amely 80 gigabájtnyi adat elnyelésére lesz alkalmas. A notesz kétféle kijelzővel választható, de a 8,9 hüvelykes kijelző felbontása a nagyobbik 10 hüvelykesével megegyező, mindkét esetben 1024 x 600 képpont. Ezeket a kijelzőket LED háttérvilágítással szerelik.

Az olcsó noteszgépet Bluetooth 2.0 adapterrel és 1,3 megapixeles webkamerával is felszerelik, a kényelmes gépelés érdekében pedig azt a billentyűzetet kapja, amely a gyártó nagyobb modelljeiben is megtalálható. Ez a billentyűzet a megnövelt, 17,5 milliméteres billentyű-térközzel is a felhasználó kényelmének kedvében jár.

MSI Wind Notebook

Az egy kilogrammos notesz kétféle akkumulátorral is forgalomba kerül, emellett Linux és Windows XP operácós rendszerekkel egyaránt rendelhető lesz. A választás hatással lesz az árra, ami 299 eurótól indul, de a csúcsváltozatért 699 eurót kell majd fizetni, a különféle modellek specifikációi azonban egyelőre nem hozzáférhetőek. A WindBook Európában júniustól kerülhet a boltok polcaira.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 07:21

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.