:

konzumer archívum - 2006 szeptember

2006
szeptember

0

Árban nem versenyez az iPoddal a Microsoft Zune lejátszója

2006. szeptember 29. 10:30

Az már bizonyos, hogy a Microsoft elsősorban a Zune audiolejátszó szolgáltatásaival próbálja megtörni az Apple amerikai hegemóniáját: nyilvánossá vált a 30 gigabájtos merevlemezzel szerelt Zune lejátszó ára. Az első modell olcsóbb lett a vártnál, pontosan ugyanannyiba, 249,99 dollárba kerül majd novemberben, mint az Apple 30 gigabájtos iPodja, azonban jóval többet tud annál.

0

Félmillió noteszgép-akkumulátort hív vissza a Lenovo

2006. szeptember 29. 09:16

Több mint félmillió noteszgép-akkumulátort hívott vissza a Lenovo, amelyeket ThinkPad notebookokba építettek be. Az érintett modellek a 2005 februárja és 2006 szeptembere között gyártott ThinkPad T43, T43p, T60, X60, X60s, R51e, R52, R60 és R60e noteszek, amelyekbe a Sony által gyártott lítiumion akkumulátort építettek. A visszahívás a kérdéses időszakban gyártott Lenovo notebookoknak csak mintegy 5-10 százalékát érinti, mivel a Lenovónak nem a Sony, hanem a Sanyo az első számú akkumulátor-beszállító partnere.

0

A napkitörések átmenetileg használhatlanná tehetik a GPS-vevőkészülékeket

2006. szeptember 28. 12:49

[Newswise] Miközben a GPS-vevővel felszerelt eszközök egyre nagyobb teret hódítanak és a tenyérgépek mellett lassan az okostelefonoknak is kötelezően integrált kiegészítőjévé alakulnak, mindenki kezébe meglepően pontos navigációs berendezést helyezve, nem feledkezhetünk el arról a tényről sem, hogy a rendszer igen sebezhető a leggyengébb pontján, a fejünk felett keringő műholdakon keresztül.

0

Feleslegesen okosodnak az egyre olcsóbb digitális fényképezőgépek

2006. szeptember 27. 15:16

Csalódást okozott a látogatóknak egyes interneten olvasható vélemények szerint az idei Photokina kiállítás és vásár. A fényképezés szerelmeseinek tartott németországi show szinte semmi újat nem mutatott azoknak, akik követték az elmúlt néhány év eseményeit. Bár számtalan gyártó bemutatott okosabb és olcsóbb modelleket, valójában csak azt láthatjuk, hogy a professzionális gépek képességei köszönnek vissza az egyre olcsóbb konzumer termékekben.

0

Jöhetnek a szuperolcsó, 40 gigabájtos DVD-k

2006. szeptember 27. 13:40

[Nerws.com] Alig egy héttel azután, hogy a Warner Bros. mérnökei szabadalmaztatták azt az elképzelést, mellyel a különböző technológiával rögzített filmeket helyeznék el egyetlen lemezen, univerzális megoldást nyújtva a felhasználók számára, a brit New Medium Enterprises megoldotta a szabadalom egyik technikai problémáját is.

0

Kínai mobiltelefon a Vodafone kínálatában

2006. szeptember 27. 11:19

Belsős források szerint a Vodafone napokon belül bemutatja első saját márkás mobiltelefonját, amelyet a kínai Huawei gyárt a brit szolgáltató részére. A kínai cég 1995-ben kezdte meg az UMTS technológiával kapcsolatos fejlesztéseket és végül 2005 tavaszán dobta piacra első 3G mobiltelefonjait.

0

Nokia: húzzuk ki a töltőt a konnektorból!

2006. szeptember 22. 11:30

[News.com/HWSW] Takarékoskodjunk az energiával, a mobiltelefon akkumulátorának feltöltése után húzzuk ki a hálózati adaptert a konnektorból -- figyelmeztet a Nokia vezetésével létrejött munkacsoport, amely a mobiltelefonálást szeretné környezetbarátabbá tenni.

0

Megjelentek a boltokban a Games for Windows játékok

2006. szeptember 20. 14:28

A Windows Vista megjelenése előtt a Microsoft igyekszik némi életet lehelni a PC-s játékok piacába, tegnapelőtt útjára indultak az első Games for Windows márkajelzéssel ellátott játékok. A szoftveróriás és a vele együttműködő játékkiadók azt remélik, hogy szabványosított csomagolás, valamint néhány alapvető minőségi követelmény előírása segítik majd a konzolokkal szemben immár hosszú évek óta piacot vesztő PC-s játékok eladásait.

0

Novemberben érkezik az Xbox 360 HD DVD-meghajtó Japánba

2006. szeptember 20. 11:00

[Engadget] Újabb részletek láttak napvilágot az Xbox 360 konzolhoz készülő, a nyár folyamán bejelentett HD DVD-meghajtóval kapcsolatban. A legérdekesebb információ, hogy a külső kiegészítő Japánban startol el november 17-én -- abban az országban, ahol a következő generációs konzol talán még nagyobbat bukott, mint az első generációs Xbox. Egyes források szerint a konzol debütálását követő közel egy év alatt még azt az első 100 ezer darabot sem sikerült eladni, melyet a startra a szigetországba szállítottak.

0

Blu-ray lejátszó és 65 hüvelykes LCD-tévé a Media Marktban

2006. szeptember 15. 14:14

Megnyitotta kapuit a Media Markt Magyarország szervezésében megrendezésre került -- remélhetőleg hagyományteremtő -- Közeljövő Kiállítás és vásár, amely szeptember 15 és 22 között fogadja a látogatókat a Media Markt Pólus Center több száz négyzetméteres, raktárhelyiségből kialakított kiállítótermében. A rendezvény reggel 9-től este 9-ig, vasárnap pedig 10-től este 8 óráig látogatható, teljesen ingyenesen.

0

Hivatalosan is bemutatkozott a Microsoft Zune lejátszó

2006. szeptember 15. 09:18

A Microsoft csütörtökön bemutatta a novemberre ígért új zenelejátszóját, a Zune-t, amelynek specifikációi nem okoztak meglepetést, az egyik legfontosabb paramétert, a készülék árát pedig továbbra is homály fedi. A redmondi cég jól ráérzett, mikor kell hivatalosan is előrukkolnia az újdonsággal, az első számú rivális, az Apple ugyanis kedden frissítette az iPod termékcsaládot, ahol elmaradtak a várt nagy durranások, Steve Jobsék gyakorlatilag kiszúrták a rajongók szemét olyan újdonságokkal, mint a nagyobb fényerejű kijelző és a hosszabb akkumulátoros üzemidő.

0

Hamarosan elrajtol a Nintendo Wii játékkonzol

2006. szeptember 14. 12:18

[Reuters/HWSW] Fellebbent a fátyol a Nintendo következő generációs konzoljának áráról és megjelenési dátumairól. Sajnos -- mint ahogyan azt már megszokhattuk -- Európa most is a prioritási lista végén kullog már a bejelentések ütemezesénél is, így a hozzánk legközelebb álló információkért egy holnapi sajtótájékoztatóig várni kell.

0

Betör a nappaliba az Apple

2006. szeptember 13. 08:44

Az Apple Computer tegnap San Franciscóba hívta az amerikai újságírókat, hogy Steve Jobs elnök-vezérigazgató bemutathassa nekik a cég legújabb, legnagyobb dobásait. A sokak által várt, szélesvásznú kijelzős, videolejátszós iPod bejelentése elmaradt, a mozifilmek azonban a korábbi várakozásoknak megfelelően megérkeztek az iTunes zeneboltba, amelyet mostantól iTunes Music Store helyett csak iTunes Store-ként emlegetnek. A vállalat új iPodokat is bemutatott.

0

Magyarországra jön az USA második legnépszerűbb online zeneboltja

2006. szeptember 12. 16:10

Az Európai Unió összes országában, így Magyarországon is elérhetővé válik az Apple iTunes mögött a második legnépszerűbb internetes zenebolt, az eMusic. A katalógusban mintegy 1,7 millió zeneszám szerepel, amelyek kivétel nélkül MP3 formátumban tölthetők le, ezután korlátozás nélkül hallgathatók bármilyen készüléken, hordozható lejátszón, illetve CD-re is írhatók. Az eMusic kínálatában éppen ezért hiányoznak a legnagyobb kiadók (EMI, BMG, Sony, Universal, Warner) anyagai.

0

Még gyerekcipőben jár a mobiltelefonos zeneletöltés

2006. szeptember 6. 09:02

Az Entertainment Media Research által idén harmadszor elkészített Digital Music Survey felmérés szerint egyre inkább csökken a lelkesedés a mobiltelefonos zeneletöltés iránt, a mobilőrültek első hullámát nem követi egy második, szélesebb tömegeket is érintő felhasználói kör. A kutatásban megkérdezett 3 ezer brit vásárlónak csak 11 százaléka szokott a mobiltelefonjára zenét letölteni (és fizetni érte), miközben a tavaly elvégzett felmérésben közel kétszer ennyien jelezték, hogy érdekli őket a lehetőség.

0

Négy új dizájnos mobiltelefon a Nokiától

2006. szeptember 5. 16:01

A Nokia négy új mobiltelefont mutatott be tegnap Finnországban. Az új divatmobilok mellett a Nokia útjára engedte legújabb prémium kategóriás készülékét is: a Nokia 8800 Sirocco Edition mobiltelefon Brian Eno avantgard zenész inspirációi alapján született meg. A legújabb csúcsmobil a sirokkóról, azaz a Szaharától, Észak-Afrikából Dél-Európa felé fújó meleg, száraz nyári szélről kapta nevét. A 8800-as felsőkategóriás mobil két színben lesz elérhető, egy világos fémszínű, illetve egy sötét árnyalatban.

0

A Sharp piacra dobta a világ első nyolcadik generációs LCD-tévéit

2006. szeptember 4. 15:38

A Sharp piacra dobta a világ első nyolcadik generációs üzemében készült LCD-televízióit. A japán társaságon kívül más vállalat egyelőre nem rendelkezik hasonló gyártósorral, amely akár hat darab 132 centiméteres panelt is kiképezhet egyetlen üveglapból, előnyhöz juttatva ezzel vetélytársaival szemben.