konzumer archívum - 2006 augusztus

2006
augusztus

0

Saját mobil zeneboltot nyitna a Sony Ericsson?

2006. augusztus 31. 10:58

A Sony Ericsson továbbfejlesztené a csengőhangokat kínáló PlayNow szolgáltatását, hogy onnan akár teljes dalok, albumok is letölthetők legyenek a népszerű Walkman zenelejátszós készülékekre. Valóban vannak ilyen terveink, remélem hogy pár hónapon belül, vagy akár hamarabb is bejelenthetjük a részleteket -- mondta a cég egyik szóvivője. A Sony BMG a világ második legnagyobb zenekiadójaként elég széles kínálattal rendelkezik ahhoz, hogy egy vonzó zeneboltot indítson el mobiltelefon-tulajdonosok számára, a Sony Ericsson másik anyavállalata, az Ericsson pedig rendelkezik mobiltelefonos zenevásárlási megoldással.

0

Jövőre már a Ryanair gépeiről is lehet mobiltelefonálni

2006. augusztus 31. 09:36

[News.com/HWSW] A magyarországi járatokat is üzemeltető Ryanair diszkont légitársaság gépein 2007 közepétől lehetővé fogja tenni utasai számára, hogy a fedélzeten is használják mobiltelefonjaikat. A vállalat technológiai partnere az OnAir lesz, amely jövő év közepére a jelenleg 107 darab Boeing 737-esből álló flotta felét, összesen 50 gépet szerel fel a szükséges berendezésekkel, a további repülőket pedig ezután alakítják majd át.

0

Már Európában is kapható a Samsung Ultra mobiltelefon-családja

2006. augusztus 30. 11:35

[Clubic.com] Franciaországban, a párizsi Louvre múzeumban tartotta a Samsung az Ultra Edition mobiltelefon-család európai premierjét. A három rendkívül vékony modellből álló paletta két tagja napokon belül a boltokba kerülhet. Az exkluzív kivitelű, kategóriájuk legvékonyabbjának kikiáltott mobiltelefonok a nevükben hordozzák milliméterben kifejezett vastagságukat.

0

Reklámokból élne a SpiralFrog ingyenes online zenebolt

2006. augusztus 29. 17:28

A Vivendi Universal Music Group teljes kínálatát ingyen elérhetővé teszi amerikai és kanadai felhasználók számára a SpiralFrog, amely hirdetési bevételekből kívánja fedezni a kiadásait. A szolgáltatás decemberben indul.

0

Az Alzheimer-kór ellenszerét kutathatják majd PlayStation 3 konzolok milliói

2006. augusztus 28. 16:11

[BBC NEWS/HWSW] Az elmúlt lassan másfél év során -- mióta a japán cég a nyilvánosság előtt tárgyalja a terveik szerint novemberben megjelenő konzolt -- a Sony fáradhatatlanul hajtogatja, hogy a PlayStation 3 tényleg más lesz, mint bármi más, ami eddig megjelent, és nem játékgépként, hanem számítógépként kell tekinteni arra. A Leland Stanford Junior Egyetemen láthatóan vevők az ötletre: PS3-on is futtatható lesznek molekuláris biológiai számítások, kutatva az olyan betegségek kialakulásának pontos okát és módját, mint az Alzheimer-kór.

0

Tíz új digitális fényképezőgép az Olympustól

2006. augusztus 24. 15:10

Nem kevesebb mint tíz új digitális fényképezőgépet mutatott be az Olympus az ultrazoomos, 10x-es optikai nagyításra képes SP510 UZ-től az elegáns, időjárásálló ľ 1000 modellig. A teljesen megújított termékpaletta nagy felbontást, egyszerű kezelést, illetve esetenként időjárás- és 5 méterig vízálló kivitelt kínál.

0

November 3-án érkezik hazánkba az Xbox 360 játékkonzol

2006. augusztus 23. 15:22

A lipcsei Games Convention 2007 rendezvényen ma -- több kiegészítő mellett -- hivatalosan is bejelentette a Microsoft, hogy az észak-afrikai, szeptember 29-ei premiert követően november 3-án érkezik meg hivatalosan az Xbox 360 játékkonzol Kelet-Európába, azaz Magyarországra, Lengyelországba, a Cseh Köztársaságba és Szlovákiába.

0

Mi várható az új iPodokban?

2006. augusztus 16. 15:37

Egyre több -- vélt vagy valós -- információ lát napvilágot az őszre tervezett új iPodokról, tajvani források szerint az Apple következő generációs zenelejátszója a Microsoft Zune-hoz hasonlóan vezeték nélküli hálózati vezérlőt is tartalmaz majd, bár arról egyelőre nem tudni, hogy ezt a képességet a felhasználók hogyan használhatják majd ki.

0

Nagy jövő áll a Linux előtt a mobilpiacon

2006. augusztus 16. 12:30

A Trolltech, a mobiltelefonos Linux-megoldások első számú szállítója a LinuxWorld Expón egy kamerás GSM/GPRS telefont mutatott be, amely a Greenphone kódnevet viseli. A világ második legnagyobb mobiltelefon-gyártója, a Motorola pedig azt közölte, hogy hamarosan készülékeinek több mint felében már a nyílt forrású operációs rendszer teljesít szolgálatot.

0

Két új 3G-telefon a Vodafone hazai üzleteiben

2006. augusztus 11. 13:28

Augusztus elejétől két új készülékkel bővült a Vodafone harmadik generációs telefonválasztéka. A kínálatban megjelent két kizárólag a Vodafone-nál kapható készülék, a Sony Ericsson V630i zenetelefon, illetve a Samsung ZV40 modellje.

0

Logitech: zene vezeték nélkül, bárhol a lakásban

2006. augusztus 10. 14:55

A tegnap bejelentett Logitech Wireless DJ Music System egy olyan vezeték nélküli eszköz, amely a számítógép és a hifitorony vagy más hangszórórendszer között képes vezeték nélküli kapcsolatot teremteni. A kényelmes használat érdekében a rendszerhez egy formatervezett távirányító is tartozik.

0

"Megdöbbennék, ha a PlayStation 4-nek lenne lemezmeghajtója"

2006. augusztus 9. 15:55

[Wired Magazine/HWSW] Megdöbbennék, ha a PlayStation 4-nek lenne fizikai lemezmeghajtója. Ezek a Phil Harrison, a Sony Computer Entertainment játékkiadásért felelős elnökének szavai, melyeket a Wired Magazine egy szerkesztőjével folytatott beszélgetés során ejtett ki. Harrison nem beszél másról, minthogy a korongok teljesen el fognak tűnni, és a digitális tartalom terjesztésének egyetlen módja az internet lesz.

0

November közepén érkezik a Microsoft zenelejátszója, a Zune?

2006. augusztus 2. 15:12

[Xbit labs] Folyamatosan jelennek meg az újabb és újabb információk a Microsoft Zune lejátszójával kapcsolatban. A legfrissebb -- nem hivatalos -- információk szerint az első Zune lejátszó november 14-én kerül majd a boltok polcaira 3,75 hüvelykes kijelzővel, videolejátszási képességgel felvértezve.