konzumer archívum - 2006 július

2006
július

0

Három-öt év múlva hozhat nyereséget a Microsoftnak a Zune

2006. július 28. 11:51

Robbie Bach, a Microsoft Home and Entertainment részlegének igazgatója szerint a vállalat felkészült arra, hogy százmilliókat költsön a Zune audiolejátszók és a kapcsolódó zeneszolgáltatás kifejlesztésére és népszerűsítésére és azt sem bánja, ha a termékvonal még évekig csak veszteséget termel. Az első Zune készülék már az idén az amerikai piacon lesz, jövőre újabbak követik.

0

Kazaa: vége a dalnak

2006. július 28. 09:56

Peren kívüli egyezséget kötött a zeneiparral a Kazaa fájlcserélő, amelynek üzemeltetője, a Sharman Networkd összesen több mint 115 millió dollárt fizet az EMI, Sony BMG, Universal Music és Warner Music kiadóknak. Hogy pontosan mekkora az összeg és ebből melyik kiadó mennyivel részesedik, azt a felek nem hozták nyilvánosságra. A Sharman emellett filmstúdióknak is fizet, de hogy melyeknek és mennyit, az szintén nem nyilvános.

0

Már csak karácsonyi ajándék lehet a Sony elektromos könyve

2006. július 27. 11:39

[Clubic.com] Nem csak a Blu-ray meghajtók kereskedelmi megjelenésével késik a Sony, a januári Consumer Electronics Show rendezvényen bemutatott, eredetileg az első negyedévre ígért elektromos könyvével még mindig adós a japán vállalat. A cég most elnézést és türelmet kér a készüléket előrendelő amerikaiaktól.

0

Új tagokkal bővítette RAZR termékcsaládját a Motorola

2006. július 25. 11:01

A Motorola tegnap éves elemzői tájékoztatóján új mobiltelefonokat jelentett be, köztük a KRZR és RIZR modelleket, valamint a RAZR új változatait. A 2004-ben debütált RAZR-ből megjelenése óta több mint 50 milliót adott el a Motorola és a szupervékony telefon sikerének köszönhetően 20 százalék fölé tudta növelni piaci részesedését, amelyre a 90-es évek óta nem volt példa, ezért nem csoda, ha a vállalat vezetői a termékvonal folytatása, kibővítése mellett döntöttek.

0

Ősszel jön a Microsoft zenelejátszója, a Zune

2006. július 24. 10:17

Magad uram, ha szolgád nincsen -- gondolhatták a Microsoftnál, amikor saját zenelejátszó és zeneszolgáltatás bevezetéséről döntöttek. A redmondi vállalat a jogvédett Windows Media Audio formátum révén már régóta jelen van az online zenepiacon, azonban a korábbi, hardvergyártó partnerekre építkező stratégiája csődött mondott az Apple iPod és iTunes elleni harcban. A vállalat tehát most saját kezébe veszi a sorsát és az ősszel bemutatja a Zune nevű készüléket, valamint a hozzá tartozó zeneszolgáltatást.

0

Képet, zenét és videót is tárolhat a HP rizsszemnyi memóriachipje

2006. július 18. 12:48

Képzeljük el a jövőt: hozzáérintjük a kezünkben tartott fényképet a noteszgépünk érzékelőjéhez, mire egy hangos emlékeztető, vagy egy kis helyszínen készített videoklip jelenik meg a képernyőn. A kezünkben tartott, kinyomtatott dokumentum sarkához hozzáérintjük tenyérgépünket, mire a szöveg elektromos változata egy szempillantás alatt megjelenik a kijelzőn. A Hewlett-Packard mérnökei szerint ez nem a jövő, hanem a jelen.

0

Vízzel működő akkumulátortöltőt fejleszt az NTT DoCoMo

2006. július 17. 12:48

Vízzel működő üzemanyagcellát fejlesztett ki a legnagyobb japán mobilszolgáltató, az NTT DoCoMo és a szintén japán Aquafairy. A héten tartandó Wireless Japan 2006 rendezvényen bemutatkozó prototípus egy 24x24x70 milliméter méretű és csupán 45 gramm tömegű polimer-elektrolit üzemanyagcellás akkumulátortöltő a szolgáltató 3G készülékeihez, amely az NTT DoCoMo szerint akár már jövőre a boltokban lehet.

0

Itthon is kapható az első három BenQ-Siemens mobiltelefon

2006. július 14. 11:05

A Siemens mobiltelefon-üzletágát felvásárló BenQ Mobile sajtótájékoztató keretében mutatta be a magyar piacon elsőként megjelenő BenQ-Siemens márkajelzésű készülékeit. A fémborítású S68-ast és a felsőkategóriás, harmadik generációs hálózaton is működő EF81-et januárban jelentette be a tajvani gyártó. Az EL71 típusú készülék formavilága a legújabb divatirányzatokat követi, valamint vékony kialakításával hívja fel magára a figyelmet.

0

Európába csak 2007-ben érkeznek meg a Blu-ray lejátszók?

2006. július 11. 11:09

[Xbit labs] A Pioneer, mely korábban őszre halasztotta asztali Blu-ray-lejátszója japán és amerikai debütálását, egy németországban tartott sajtótájékoztatón közölte, hogy készüléke csupán 2007 januárját követően kerül piacra Európában. Amennyiben a Samsung asztali lejátszója is késik, az hatalmas előnyt jelenthet a rivális HD DVD formátum számára.