konzumer archívum - 2006 április

2006
április

0

Öt év múlva már nem lesz merevlemez a notebookokban?

2006. április 25. 08:17

[The Korea Times/HWSW] Öt éven belül nehezen fogunk olyan notebookot találni, amelyikben van merevlemez -- véli George Scalise, az amerikai félvezetőipari szövetség, a Semiconductor Industry Associaton (SIA) elnöke. Meglátásának Szöulban adott hangot múlt héten, mikor dél-koreai üzleti szereplőkkel találkozott. A távol-keleti ország a világ félvezetőgyártásának egyik fellegvára, hiszen a Samsung a világ legnagyobb memóriagyártója, míg a Hynix a második a globális piacon.

0

Gyülekeznek a viharfelhők a Sony felett: az Xbox 360 mellett a HD DVD is előz

2006. április 21. 13:10

[HWSW, Xbit labs] Egyre növekszenek a viharfelhők a japán Sony feje felett, már nem csak a Microsoft tör borsot a gyártó orra alá a következő generációs játékkonzollal, az Xbox 360-nal. A nagy rivális, a Toshiba is jelentős előnyhöz juttatta a Blu-ray ellenfelét, a HD DVD-t, amikor pár napja elrajtoltatta lejátszóit Észak-Amerikában. A Sony már másodszor marad le hosszú hónapokkal, így most is jelentős hátrányt szenved az év második legfontosabb csatájában.

0

Origami, az ultraégő PC

2006. április 18. 14:01

[The Korea Times/HWSW] Az elmúlt időben több alkalommal beszámoltunk már lapunk hasábjain az ultrahordozható PC-k (UMPC) új generációjának közeledtéről. Az érdekeltek által a médiában mesterségesen keltett felhajtás mellett azonban az első kritikákra sem kellett sokat várni, a Gartner gyakorlatilag életképtelennek értékelte a gépeket jelenlegi formájukban. Ennek a kudarcnak lehet figyelmeztető jele az a szöuli konferencia, ahol az Intel, a Microsoft és a Samsung magas rangú vezetői egyikének sem sikerült egy ilyen ultramobil PC-t kezelnie a publikum előtt, kínos perceket szerezve.

0

Júniusban érkezik a Windows Media Player 11

2006. április 18. 12:20

[News.com/HWSW] A tervek szerint nyáron érkezik a Microsoft új médialejátszó szoftvere, a Media Player 11, amely nem csak kinézetében újul meg, hanem számos új szolgáltatást is tartalmaz. A Media Player 11 valójában a Vistába épített új médialejátszó, azonban a Windows XP-tulajdonosok már az idén elérhetik, bár a hírek szerint a szoftver csak az új operációs rendszeren mutatja meg összes képességét.

0

Újabb memóriás iPodok jönnek?

2006. április 5. 14:51

Újabb flash memóriás iPodok érkezésére van kilátás, legalábbis erre utal, hogy az Apple 2010-ig előre lekötötte a Hynix NAND-gyártó kapacitásának 20 százalékát, és ezért 1,25 milliárd dolláros előleget fizetett a koreai chipgyártónak. 2006-ban az Apple 40 millió gigabájtnyi flash memóriachipet tervez beszerezni a Hynixtől, majd 2010-ig minden évben legalább megháromszorozza rendeléseit.

0

Érkeznek az új Nokia okostelefonok

2006. április 4. 09:06

Csak április végétől lesznek kaphatók a Nokia új, E sorozatú okostelefonjai, amelyeket még tavaly októberben jelentett be a vállalat. Az üzletembereknek szánt készülékek megjelenését az első negyedévre ígérte a finn cég, azonban az elhúzódó tesztelési folyamat miatt a premier jelentős késedelmet szenvedett. A Nokia szóvivője elmondta, a szolgáltatók és a felhasználók egyaránt az E61 készülék iránt tanúsították a legnagyobb érdeklődést, ezért a cég számára a legfontosabb ennek a modellnek a mihamarabbi piacra dobása.