konzumer archívum - 2006 május

2006
május

0

Linuxra is elérhető a Google Picasa

2006. május 29. 09:13

Immár Linuxon is fut a Google népszerű képmanipuláló szoftvere, a Picasa, amely hivatalosan ugyan csak pre-béta állapotú, a tesztelők szerint azonban teljesen jól működik. Az átiratot készítő CodeWeavers egyszerűen, a Wine segítségével oldotta meg a windowsos Picasa 2 futtatását Linuxon. A Wine lehetővé teszi Windowsra írt szoftverek használatát Linuxon.

0

Saját formátummal váltaná le a JPEG-et a Microsoft

2006. május 25. 10:15

A Microsoft saját formátummal váltaná le az elterjedt JPEG-et; a vállalat a Windows Hardware Engineering Conference rendezvényen mutatta be a Windows Media Photo előzetes specifikációit. Az új formátumot a Windows Vista már beépítetten támogatja, a Windows XP egy külön kiegészítő letöltésével és feltelepítésével lesz rábírható a WMP állományok kezelésére.

0

Egyértelmű árelőnyben a HD DVD a Blu-ray-jel szemben

2006. május 22. 14:04

[Xbit labs] Bár a Sony első Blu-ray HD-lejátszói csak a nyár folymaán, júniustól lesznek megvásárolhatók, az internetes áruházakban már elő lehet rendelni az első példányokat, hetekkel a megjelenés előtt. A Sony BDP-S1 Blu-ray-lejátszója 999 dolláros áron rendelhető meg például az Amazon -on, körülbelül 800 dollárral olcsóbban, mint a Pioneer Blu-ray-készüléke. A Samsung BD-P1000 lejátszója, illetve a Pioneer számítógépekbe szánt BD-meghajtója szintén 999 dolláros körüli áron érkezik.

0

Újabb Sony Ericsson Walkman-telefonok érkeznek

2006. május 18. 15:37

Két újabb Walkman telefonnal bővítette kínálatát a Sony Ericsson: a harmadik generációs W850i és a GSM-hálózatokkal kompatibilis W710i zenetelefonok a harmadik negyedévtől lesznek majd elérhetők. A W850i végül valóban szétcsúsztatható modell lett, mint amilyet a pár hónappal ezelőtt kiszivárgott kémfotók mutattak, a dizájn azonban sokkal kifinomultabb, a külcsín szemnek sokkal kellemesebb lett. A Sony Ericsson kínálatában a két új jövevénnyel együtt már tíz Walkman-modell található.

0

Érkezik a Palm OS-t futtató Treo 700p

2006. május 11. 10:14

Több mint négy hónappal a Windows Mobile-t futtató Palm Treo 700w megjelenése után piacra kerülhet az okostelefon Palm OS-re épülő változata is. A hírek szerint a Palm hétfőn lebbenti fel a fátylat az újdonságról, amely a Treo 700p nevet viseli majd.

0

Frissítve: még idén kapható lesz itthon hivatalosan az Xbox 360 játékkonzol

2006. május 11. 09:31

Frissítve: A Microsoft a Los Angeles-i E3 rendezvényen ismertette legújabb terveit az Xbox 360 játékkonzol további fejlesztéseivel kapcsolatban. A Microsoft Magyarország által kiadott nyilatkozatból az is kiderül, hogy a vállalat további hét országban tervezi a következő pénzügyi évben, azaz a júliusban kezdődő új pénzügyi évben hivatalosan piacra vezetni a játékkonzolt.

0

PlayStation 3: minden részlet a helyén

2006. május 9. 09:08

A Los Angeles-i E3 rendezvényen magyar idő szerint hajnali két órakor bemutatkozott a nagyközönség előtt a Sony PlayStation 3 konzolja. A vállalat fellebbentette a fátylat minden részletről, így már csak a hivatalos piaci premier van hátra, amely Japánban november 11-én Európában és Amerikában pedig november 17-én lesz.

0

ATI grafikus chipek kerülnek a Nokia mobiltelefonokba

2006. május 8. 14:21

Miután az ATI felvásárolta a finn Bitboyst, bejelentette együttműködési megállapodását a Nokiával, amelynek értelmében a világ legnagyobb mobiltelefon-gyártója a közeljövőben ATI grafikus chipekkel vértezi fel készülékeit, lehetővé téve azokat akár 3D gyorsított alkalmazások futtatására is.