konzumer archívum - 2006 március

2006
március

0

Gyufásdoboz méretű adattároló a Western Digitaltól

2006. március 30. 10:26

[Clubic.com] Több más gyártóhoz hasonlóan a Western Digital is saját márkaneve alatt forgalmazott, mini hordozható adattárolót dob piacra, mellyel ki szeretne harapni egy szeletet az egyre növekvő piac tortájából. A 6 gigabájt kapacitású Passport Pocket Hard Drive mindössze 61,1 x 45,7 x 9,5 mm méretű, akkora, mint egy gyufásdoboz, tömege pedig csupán 50 gramm.

0

Korai vásárlók milliói dobhatják el drága HD-televíziójukat?

2006. március 27. 16:43

[BusinessWeek.com, HWSW] Nem csak a Blu-ray és HD DVD harcának kimenetele miatt aggódhatnak azok a korai vásárlók, akik már rendelkeznek a nagyfelbontású (HD) anyagok megjelenítésére alkalmas televízióval, ugyanis könnyen előfordulhat, hogy a drágán megvásárolt készülékük nem is lesz képes az új lemezeken érkező filmek lejátszására. A kiadók érthető okokból ragaszkodnak az erős tartalomvédelemhez, azonban a szükséges másolásvédelmi rendszert a piacra kerülő HD-televízióknak csak kis hányada támogatta, illetve támogatja.

0

Nagyképernyős televíziók: plazma vagy LCD?

2006. március 23. 14:46

[News.com, HWSW] Következő televíziója mindenkinek lapos változat lesz, ez ma már szinte tény, ahogyan az is, hogy 32 hüvelykes méret felett a plazmakijelzők több szempontból is kedvezőbb megoldást nyújthatnak az LCD-televízióknál. A DisplaySearch konferenciáján ma elhangzottak szerint ez a helyzet csupán lassan fog megváltozni, a két technológia közötti határvonal talán az év végéhez közeledve kezdhet el kissé elmosódottabbá válni.

0

Az Apple már gyártót keres az iPod-telefonhoz

2006. március 23. 11:46

[smarthouse.au] A tajvani BenQ illetékesei meglepően pletykásnak bizonyultak: bár azt állították, hogy a BenQ garantáltan nem fog készíteni az Apple-nek telefont, azt is elárulták, hogy az amerikai vállalat hónapok óta kilincsel a tajvani vállalatoknál az iPod Phone gyártásával kapcsolatosan.

0

GPS-karperec került három kaliforniai bandatag csuklójára

2006. március 21. 16:06

[Reuters] Egy kaliforniai városban globális helyzetmeghatározással kívánják a helyi börtön emberei nyomon követni a feltételesen szabadlábra helyezettek mozgását. San Bernardino önkormányzata ezzel a feltétellel egyezett bele, hogy három olyan személy engedjenek ki megfigyelés alatt, akik utcai bandák ismert tagjai.

0

Akár két éven belül megkezdődhet a szén nanocsöves lapostelevíziók gyártása

2006. március 21. 10:42

[News.com, HWSW] A kereskedelmi megvalósíthatóságot vizsgáló szakaszba lépett az Applied Nanotech szén nanocsöves megjelenítési technológiája, melyet elsőként tavaly nyáron mutattak be egy prototípus kijelző segédletével. A vállalat most bejelentette, hogy 10 millió dolláros megállapodást kötött a tajvani Da Linggel, mely összegből egy pilot gyártósort hoznak létre a megjelenítőt alkalmazó televíziókészülékek gyártására.

0

Hordozható Xboxon dolgozik a Microsoft

2006. március 20. 16:07

A Szíilícium-völgy történéseit figyelemmel kísérő San Jose Mercury News szerint a Microsoft már javában dolgozik egy hordozható konzolon, amely a Nintendo Game Boy és a Sony PlayStation Portable ellenfele lehet, de még akár az Apple iPod orra alá is borsot törhet, mivel zene- és videolejátszási képességekkel is ellátják.

0

Jelenlegi formában az ultramobil PC nem piacképes?

2006. március 20. 11:47

[eWeek/HWSW] Bár még hetek vannak hátra az első ultramobil PC-k (UMPC) piacra kerüléséig, a neves Gartner elemzőcég máris temeti őket. Egy most kiadott előrejelzés szerint jelenlegi formájukban az UMPC-k iránt nem várható jelentős kereslet, a készülékek legkorábban 2009-ben számíthatnak masszív érdeklődésre.

0

Küzdelem a hosszabb üzemidőért: Santa Rosa és a kénes akkumulátor

2006. március 16. 10:11

A múlt héten lezajlott tavaszi Intel Developer Forum alkalmával szokás szerint prezentációk hatalmas tömegét zúdították a vállalat emberei és partnereik a szakmára, valamint a sajtóra. A központi téma természetesen a következő generációs processzor-architektúra volt, emellett azonban rengeteg érdekes, és kevésbé érdekes terület került feldolgozás alá, közöttük a hordozható számítógépek jövője.

0

A Microsoft bemutatta az Origamit a Cebiten

2006. március 9. 14:34

A Microsoft a CeBITen bejelentette új mini-táblagépét, az Origamit -- amiről hosszú ideje folyt a találgatás az internetes portálokon és blogokon. Az Origami nem ellenfele sem az Apple iPodnak, sem a Sony PlayStation Portable-nek, tehát nem hordozható Xbox, és nem is zenelejátszó kütyü, hanem egy 7 hüvelykes érintőképernyővel ellátott, mini, ultrakönnyű és kicsi készülék.