:

Szerző: Ady Krisztián

2006. szeptember 5. 16:01

Négy új dizájnos mobiltelefon a Nokiától

A Nokia négy új mobiltelefont mutatott be tegnap Finnországban. Az új divatmobilok mellett a Nokia útjára engedte legújabb prémium kategóriás készülékét is: a Nokia 8800 Sirocco Edition mobiltelefon Brian Eno avantgard zenész inspirációi alapján született meg. A legújabb csúcsmobil a sirokkóról, azaz a Szaharától, Észak-Afrikából Dél-Európa felé fújó meleg, száraz nyári szélről kapta nevét. A 8800-as felsőkategóriás mobil két színben lesz elérhető, egy világos fémszínű, illetve egy sötét árnyalatban.

[HWSW] A Nokia négy új mobiltelefont mutatott be tegnap Finnországban. Az új divatmobilok mellett a Nokia útjára engedte legújabb prémium kategóriás készülékét is: a Nokia 8800 Sirocco Edition mobiltelefon Brian Eno avantgard zenész inspirációi alapján született meg. A legújabb csúcsmobil a sirokkóról, azaz a Szaharától, Észak-Afrikából Dél-Európa felé fújó meleg, száraz nyári szélről kapta nevét. A 8800-as felsőkategóriás mobil két színben lesz elérhető, egy világos fémszínű, illetve egy sötét árnyalatban.

Új divatmobilok

A Nokia három új divatmobilja között megtalálható a gyártó első harmadik generációs hálózatokat, szolgáltatásokat is támogató divattelefonja is. Az elegáns, 3G-s Nokia 7390 mellett hamarosan elérhető lesz a Nokia 7373 és az időtlen dizájnú Nokia 7360 is. Mindegyik új divatmobil a L'Amour Collection sorozathoz tartozik. A L'Amour Collection darabjai egzotikus dizájnnal, modern, egyszerű vonalakkal, elsősorban nők számára fejlesztve készültek el. A tradícionális anyagokból, kézzel készített telefonok kerámiadíszítéseket, bőrbetéteket és ekletikus grafikákat is kaptak. A dizájnos belső a legmodernebb mobiltechnológiákat rejti.

A Nokia 7390 egy kagylótelefon, mely harmadik generációs szolgáltatásokhoz, így videotelefonáláshoz, gyors internethez is hozzáférést nyújt. A hatalmas felbontású, 3 megapixeles kamera képeit memóriakártyára menthetjük, illetve a gyors 3G-s hálózaton keresztül akár el is e-mailezhetjük. A 7390 várhatóan nettó 450 eurós, ~124 ezer forintnak megfelelő áron kerül majd az üzletekbe. A Nokia 7373 egy nagyvárosi stílusú mobil, mely fekete, pink és fekete króm színekben lesz elérhető. A különböző grafikai elemekkel tűzdelt, speciális témákkal felszerelt mobilért körülbelül nettó 350 eurót, azaz durván 96 ezer forintnak megfelelő összeget kell majd a pénztárnál hagyni.

A kompakt Nokia 7360 egy elegáns telefon, mely kerámiát és fémet kombinál a különleges hatások érdekében. A 7360 a legolcsóbb mobil lesz a három új divatmobil közül, ezért a gyönyörű telefonért csak nettó 200 eurót, azaz körülbelül 55 ezer forintot kell majd leszurkolni.

Nokia 8800 Nokia 7360
Nokia 8800 Sirocco Edition és a 7360 divatmobil

Nokia 8800

A Sirocco Edition rozsdamentes acélból készült borítása valódi mestermű. Az elcsúszó fedél ezúttal felfelé mozdul el, a kijelzővel együtt, így tárul fel a készülék billentyűzete. A kijelzőt zafírüveg védi, mely rendkívül ellenálló a karcolásokkal és más sérülést okozó hatásokkal szemben. A 2 megapixeles kamerával és hosszabb üzemidőt biztosító akkumulátorral ellátott mobilhoz stílusában is passzoló headset is jár. A készüléket nettó 1000 euró (~ 275 ezer forintos) áron lehet majd megvásárolni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 10:01

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.