Szerző: Ady Krisztián

2006. szeptember 15. 14:14

Blu-ray lejátszó és 65 hüvelykes LCD-tévé a Media Marktban

Megnyitotta kapuit a Media Markt Magyarország szervezésében megrendezésre került -- remélhetőleg hagyományteremtő -- Közeljövő Kiállítás és vásár, amely szeptember 15 és 22 között fogadja a látogatókat a Media Markt Pólus Center több száz négyzetméteres, raktárhelyiségből kialakított kiállítótermében. A rendezvény reggel 9-től este 9-ig, vasárnap pedig 10-től este 8 óráig látogatható, teljesen ingyenesen.

[HWSW] Megnyitotta kapuit a Media Markt Magyarország szervezésében megrendezésre került -- remélhetőleg hagyományteremtő -- Közeljövő Kiállítás és vásár, amely szeptember 15 és 22 között fogadja a látogatókat a Media Markt Pólus Center több száz négyzetméteres, raktárhelyiségből kialakított kiállítótermében. A rendezvény reggel 9-től este 9-ig, vasárnap pedig 10-től este 8 óráig látogatható, teljesen ingyenesen.

Közeljövő

Az eddig példa nélkül álló kiállítás során a látogatók olyan termékeket, szórakoztatóelektronikai berendezéseket láthatnak és próbálhatnak ki, melyek közül több most először látható hazánkban, illetve csak az elkövetkező hónapok során kerülhet a boltok polcaira. A kiállítás 24 standján mintegy 30 márka kapott helyet, melyek segítségével bepillantást kaphatunk a digitális szórakoztatóelektronika közeli jövőjébe.

A standokon nem csak Panasonic Blu-ray lejátszóját lehet egy hatalmas, teljes HD-felbontású LCD-televízióval együtt szemügyre venni, de találkozhatunk az LG falra akasztható kivetítőjével és digitális lejátszóival is. A Samsung standján helyet kapott egy példány a legújabb, LED-es háttérvilágítású, 10000:1-hez kontrasztarányú LCD-televíziók közül is, illetve itt látható a kihajtható hangszórós K5 audiolejátszó, melyeket csupán röviddel ezelőtt mutatott be a koreai gyártó.

Közeljövő kiállítás és vásár a Media Markt Pólus Centerben Közeljövő kiállítás és vásár a Media Markt Pólus CenterbenKözeljövő kiállítás és vásár a Media Markt Pólus Centerben Közeljövő kiállítás és vásár a Media Markt Pólus Centerben

3D

A bejárattal szemben rögtön a Grundig Tharus 3D 30 LCD-televíziója fogadja a látogatót, mely úgy képes háromdimenziós kép alkotására, hogy ehhez nem kell speciális szemüveget a szemünk elé helyeznünk. A panel elé épített speciális szűrő nyolc képpárt sugároz szét, melyeknek köszönhetően nem csak egyetlen nézőpontból, hanem oldalról is tökéletes három dimenziós képet láthatunk.

A Sony standján a TAV-L1 "szórakoztatóközpont" került a kiállítótér közepére, mely egy 32 hüvelykes képátlójú televíziót és egy DVD-lejátszót, 2.1-es hangrendszert kombinál egyetlen, lapos készülékbe. A panelhangszórókat és a DVD-lejátszót, erősítőt tartalmazó előlapot gombnyomásra lehet le-fel lifteztetni, így használaton kívül az LCD-panelt is védheti a külső sérülésektől. A mélysugárzó a készülék állványában került elhelyezésre.

Közeljövő kiállítás és vásár a Media Markt Pólus Centerben Közeljövő kiállítás és vásár a Media Markt Pólus Centerben Közeljövő kiállítás és vásár a Media Markt Pólus Centerben Közeljövő kiállítás és vásár a Media Markt Pólus Centerben

Navigáció, Sanyo elem

A kiállításon viszonylag nagy helyet kaptak a különböző navigációs megoldások is, mind a speciális GPS-eszközökkel készülő TomTom, mind a hazai fejlesztésű iGO képviseltette magát a Mio tennyérgépek mellett. A rendezvényen bemutatják a Garmin zümót is, melyet kifejezetten motorokra terveztek. A kesztyűben is kiválóan használható nevigációs eszközből csupán három darab van Európában, melyből egy most a kiállításon megtekinthető.

Közeljövő kiállítás és vásár a Media Markt Pólus Centerben Közeljövő kiállítás és vásár a Media Markt Pólus Centerben Közeljövő kiállítás és vásár a Media Markt Pólus Centerben Közeljövő kiállítás és vásár a Media Markt Pólus Centerben

A Közeljövő Kiállításon debütált hivatalosan a Sanyo "eneloop" akkumulátora is, mely az akkumulátorok új generációja: az újratölthetőséget ötvözi az alkáli elemek egyszerű használatával. Az eneloop elemek akár ezerszer is újratölthetők, önkisülésük azonban a többi Ni-MH akkumulátorral ellentétben minimális, akár egy évnyi tárolást követően is rendelkezésre áll még a kapacitásuk 85 százaléka. Az eneloop akkumulátorok így olyan, kis energiafelvételű helyeken is kiválóan használhatók, ahol a korábbi akkumulátorok teljesen használhatatlanok voltak, például távirányítókban, vagy faliórákban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról