konzumer archívum - 2006 január

2006
január

0

Szállítja linuxos és windowsos okostelefonjait a BenQ Mobile

2006. január 31. 09:35

[infoSync] Indul a BenQ úthengere: két új okostelefon szállításait kezdte meg a tajvani vállalat az elmúlt napokban. Mindkét új mobilkészülék, a Linux operációs rendszerre alapozott, harmadik generációs SXG75, illetve a windowsos P50 is rendkívül okos, Benq-Siemens márkajelzésű telefon, melyekről már korábban is készíthettünk képeket a hazai leányvállalat bemutatkozásakor.

0

Átlátszó szerves kijelzőt fejleszt a Fraunhofer Institute

2006. január 30. 11:00

A szerves technológiájú -- úgynevezett OLED, azaz szerves fénykibocsátó diódákat alkalmazó -- színes kijelzőket egyre több elektromos berendezésben láthatjuk viszont, manapság már nem csak MP3-lejátszókon találkozhatunk kisebb példányaival, hanem digitális fényképezőgépek és mobiltelefonok TFT-kijelzőit is felváltják velük. A szerves kijelzők kontrasztosabbak, mely annak köszönhető, hogy az ilyen kijelzők nem rendelkeznek háttérvilágítással, maguk a pixelek, a szerves anyagból kialakított diódák bocsátanak ki fényt az elektromos áram hatására.

0

Megérkezett az első három BenQ-Siemens márkajelzésű mobiltelefon

2006. január 18. 13:31

A Siemens mobiltelefon-üzletágát megvásároló BenQ Mobile nemzetközi sajtótájékoztató keretében, Berlinben mutatta be első BenQ-Siemens márkajelzésű készülékeit. A három új készülék között a felső kategóriás, harmadik generációs hálózatokat is támogató EF81-et, a videokamerával, zenelejátszóval ellátott S88-as mobilt, illetve a Motorola V3-as készülékére hajazó S68-ast találhatjuk meg.

0

Otthoni szórakoztató termékek várhatók a Linksystől

2006. január 16. 11:02

[FT/HWSW] A hálózati eszközök piacát vezető Cisco Systems hamarosan meg kíván jelenni termékeivel az otthoni szórakoztató elektronikai termékek szegmensében is, közvetlenül versenyezve olyan nagyágyúkkal mint a Sony vagy a Samsung. A Cisco kisvállalati és otthoni márkája, a Linksys azonban csak olyan berendezéseket kínálna, amelyek képesek az internetre csatlakozni, erről Charles Giancarlo, a Cisco fejlesztési igazgatója és a Linksys részleg vezetője számolt be egy interjúban, amelyet a Financial Times-nak adott.

0

Rekordforgalom az online zeneboltokban

2006. január 9. 10:53

[News.com/HWSW] A tavalyi év utolsó hetét rekordforgalommal zárták az internetes zeneboltok -- jelentette a Nielsen SoundScan. A piackutató cég statisztikáiból az derül ki, hogy december végén a vásárlók egyetlen hét alatt közel 20 millió dalt töltöttek le az iTunes, Sony Connect, Napster és más online szolgáltatásokból, több mint kétszer annyit mint a megelőző héten és hétszer többet mint egy évvel azelőtt.

0

Külső HD DVD-meghajtóval bővíti az Xbox 360 konzolt a Microsoft

2006. január 5. 13:49

A Las Vegas-i Consumer Electronics Show rendezvényét a Microsoft igazgatótanácsának elnöke, Bill Gates beszéde nyitotta meg, melyen elhangzott, hogy június végéig a redmondi óriás nem kevesebb mint 5,5 millió Xbox 360 konzolt leszállítását tervezi. Ekkorra körülbelül 50 nagyfelbontású televíziókon élvezhető játékot is el lehet majd érni a géphez. Az Xbox 360 továbbra is hiánycikk azonban az Egyesült Államokban és Európában, miközben Japánban a boltok polcain még mindig találhatunk eladatlan példányokat. Gates szerint azonban a cége jó úton halad a kitűzött értékesítési cél eléréséhez.

0

Új kompakt digitális fényképezőgépek a Panasonic-tól

2006. január 5. 12:23

Három új LUMIX modellel jelentkezik a Las Vegas-i Consumer Electronics Show rendezvényen a Panasonic: a 6 megapixeles DMC-LZ5 és az 5 megapixeles DMC-LZ3 mellett a belépő szintű LS2 is bemutatkozik a nagyközönségnek. A hagyományokhoz híven mindegyik Lumix készülék MEGA O.I.S. optikai képstabilizátorral rendelkezik, az LZ5 és az LZ3 fényképezőgépek hatszoros optikai zoommal (amely 35 mm-es filmet alkalmazó kamerán a 37-ről 222 mm-re történő nagyításnak felel meg) nagyíthatnak a témákra. Mindegyik digitális fényképezőgép az eddig alkalmazott lítium-ion akkumulátor helyett két darab AA-elemmel, vagy akkumulátorral üzemeltethető.

0

Jóval népszerűbb a vártnál a Nokia 770

2006. január 5. 10:51

[WSJ/HWSW] A Nokia megnöveli a 770 vezeték nélküli internetböngésző készülékének termelési volumenét, mivel a vállalat szerint a kereslet messze felülmúlja az előzetes várakozásokat. A Nokia 770-et jelenleg csak az interneten lehet megrendelni, beérkező igényeket csak két hetes szállítási határidővel tudja kielégíteni a finn cég, pedig a készülék ára igen borsos.

0

Átdizájnolta első zenetelefonját a Sony Ericsson, jön a W810i

2006. január 5. 10:51

A Sony Ericsson a mai nap folyamán bejelenti elsőként megjelent, igen népszerű Walkmantelefonja ráncfelvarrott változtatát. A Sony Ericsson W810i már EDGE adatátviteli technológiát is támogat, de a legnagyobb változtatást a készülék billentyűzetén és borításának színén végezték el. A legújabb Walkmantelefon többórás zenehallgatást tesz lehetővé, továbbá tartalmaz egy 2 megapixeles kamerát, képes internet-hozzáférésre, valamint folyamatos kapcsolatot biztosít az azonnali üzenetek és e-mail használat révén.

0

Linuxot futtat a Motorola új zenetelefonja, a ROKR E2

2006. január 4. 11:51

A Motorola tegnap bejelentette új zenetelefonját, a ROKR E2-t, amely elődjének, az E1-nek számos kritizált tulajdonságát hivatott kijavítani. Az E1-gyel ellentétben azonban az E2 már nem támogatja a dalok másolását az Apple iTunes kliensből, viszont nem is tartalmazza a sokat kritizált korlátozást, hogy a memória méretétől függetlenül legfeljebb 100 dal tárolható benne.

0

Kártalanítja a másolásvédett CD-k vásárlóit a Sony BMG

2006. január 2. 10:19

[News.com/HWSW] Kiegyezett a másolásvédett CD-k kapcsán pert indító vásárlókkal a Sony BMG. A zenekiadó vállalta, hogy a biztonsági és jogi szempontokból aggályos XCP digitális jogkezelő rendszerrel ellátott lemezeket visszahívja az üzletekből, a vevőket pedig kártalanítja: amennyiben az XCP-vel védett lemezek tulajdonosai leadják CD-jüket a vásárlás helyén, egy kupont kapnak, amelynek fejében vagy három teljes albumot tölthetnek le a Sony online zeneboltjából, a Connectből, vagy 7,50 dollár készpénzes kártérítés mellett egy album letöltésére jogosultak.