konzumer archívum - 2006 június

2006
június

0

Svédországban teszteli a mobiltelefonos tévét a Nokia

2006. június 29. 11:19

A Nokia és a Teracom közösen tesztelik a mobiltévé-szolgáltatást Stockholmban, ahol N92 készülékek segítségével összesen 400 felhasználónak van lehetősége kipróbálni a technológiát. Az októberben kezdődő és decemberben végződő teszt során 14 tévécsatorna és 4 rádióadás jut majd el DVB-H technológiával az előfizetőkhöz. A cél a felhasználói vélemények, tapasztalatok megismerése.

0

A Toshiba keményen megfizet a HD DVD piaci előnyéért

2006. június 26. 15:08

[iSuppli/HWSW] Mint ahogyan arról a HWSW hasábjain már több ízben beszámoltunk, kiélezett küzdelem folyik a DVD-t követő domináns médiaformátum pozíciójáért, melyet két japán óriásvállalat, a Sony és a Toshiba vezetésével vív a Blu-ray valamint a HD DVD tábor. A mindkét felet sújtó többszöri csúszások és nehézségeket követően végül a Toshiba több hónapos előnyre tett szert, miután április óta Japánban és Észak-Amerikában is kaphatóak lejátszói, ráadásul lényegesen alacsonyabb áron, mint amennyiért a rivális termékek várhatóan megjelennek majd valamikor az év második felében.

0

Mozifilmek restaurálására dolgozott ki megoldást a HP

2006. június 19. 14:40

A klasszikus mozifilmek fizikailag sérülékenyek: vonzzák a port, könnyen karcolódnak, zsugorodnak és fakulnak, sokféle módon romlik a minőségük az idők során. Az alkotások megőrzése komoly feladat elé állítja a filmstúdiókat, a szalagok kézi restaurálása nem csak időigényes, hanem költséges is.

0

Egyre több reklám lesz a videojátékokban

2006. június 15. 11:57

Az amerikai Parks Associates jelentése szerint a vállalatok 2005-ben még csak 80 millió dollár értékben hirdettek a különféle videojátékokban, 2009-re azonban ez az összeg meg fogja haladni a 400 millió dollárt, vagyis egyre sűrűbben találkozunk majd játék közben reklámokkal.

0

A vállalatok nem foglalkoznak eleget a mobil eszközök biztonságával

2006. június 14. 12:35

A biztonsággal kapcsolatos kételyek jelentik a legnagyobb akadályt a mobil eszközök vállalati bevezetése előtt -- derült ki a Symantec megbízásából az Economist Intelligence Unit által elkészített felmérésből. A kutatás szerint a cégek 81 százaléka úgy véli, a mobil hálózatok ugyanakkora vagy nagyobb veszélyforrást jelentenek mint a vezetékes hálózatok, emellett jelentős a kockázata az eszközök ellopásának, elvesztésének is.