konzumer archívum - 2006 november

2006
november

0

Tavasszal indul a Bittorrent filmletöltő szolgáltatása

2006. november 29. 13:34

[Clubic.com, News.com] A legnépszerűbb állományterjesztő technológiát fejlesztő BitTorrent várhatóan februárban indítja el videoletöltő szolgáltatását, melyen keresztül videofilmek és tévésorozatok lesznek elérhetőek. A DivX-hez hasonlóan illegalitásból kinőtt BitTorrent partnerei hollywoodi stúdiók: a Warner Bros. Home Entertainment, a Paramount Pictures, a Lionsgate és a 20th Century Fox, illetve az MTV Networks lesznek.

0

Noteszgépek a hazai mobilszolgáltatók kínálatában

2006. november 24. 14:41

A Vodafone és a Pannon is kínál már noteszgépet is mobil adatkártyáihoz, illetve mobil internet adatcsomagjaihoz, így a T-Mobile -lal együtt már mindhárom hazai mobilszolgáltatótól lehet részletre, különböző kedvezményekkel együtt komplett mobil irodát vásárolni. Mindhárom szolgáltató más-más gyártó friss modelljét kínálja ügyfeleinek, a Pannonnál azonban rögtön két típus közül is választhatunk.

0

Márciusban jön az Apple saját mobiltelefonja?

2006. november 24. 14:21

Tajvani források szerint az Apple márciusban dobja piacra a szakma által régóta emlegetett és a rajongók által nagyon várt mobiltelefonjait. Név nélkül nyilatkozó források azt állítják, hogy a vállalat 3G és GSM készülékekkel egyaránt készül a tavaszi premierre.

0

Licencdíj teheti drágábbá a Wi-Fi-vel felszerelt készülékeket

2006. november 21. 12:22

[News.com] Szabadalomsértési ügybe keveredhetnek a vezeték nélküli hálózati elérést biztosító, Wi-Fi lapkákat alkalmazó vállalatok, mivel egy friss bírósági döntés értelmében érvényes az ausztrál Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO) nemzeti természettudományi társaság 1996-ban bejegyzett szabadalma. Az ebben leírt technológiát használják a 802.11a és g szabványoknak megfelelő lapkákban, illetve része lesz az elfogadásra váró 802.11n-nek is.

0

A noteszgépeken tárolt érzékeny adatokat védi az Oakley SureFind

2006. november 21. 11:37

Az ellopott, elvesztett noteszgépek egyre nagyobb problémát jelentenek a vállalatoknak, mivel gyakran tárolnak rajtuk bizalmas céges adatokat, amelyek így illetéktelen kezekbe kerülhetnek. Az Oakley Networks -- nem azonos a szemüvegeiről ismert céggel -- által piacra dobott SureFind szoftver segít megtalálni az ellopott, elveszett noteszt, illetve a távolból képes a rajta található adatokat letörölni.

0

Megkezdte Amerika meghódítását a PlayStation 3

2006. november 17. 14:45

Ma kétségkívül megállt egy pillanatra az Egyesült Államokban az élet: japán után ma Amerikában is elstartolt a Sony következő generációs konzolja. Míg Japánban maximum lökdösődtek az emberek -- ez is rendkívüli eseménynek számított --, a tengerentúlon már a fegyverek is előkerültek: nem csak sorban állókat inzultáltak, hanem üzleteket is raboltak az új konzolért. Miközben az előrendelőknek sem jut elegendő konzol -- egyes hírek szerint 400 ezer darab helyett csupán 250 ezer darab érkezett meg a startra --, egy dolog biztos: a PlayStation 3 elkezdte Amerika meghódítását.

0

Több mint 300 dollárt veszít a kisebbik PlayStation 3 konzolon a Sony

2006. november 17. 10:44

[Clubic.com] Az amerikai piackutató vállalat, az iSuppli nem volt rest, s rögtön darabjaira kapta az országban ma debütáló, Japánban múlt hét szombatja óta kapható (?) PlayStation 3 játékgépet. Az egyes komponensek becsült ára alapján gyorsan átlátható, hogy a konzolon jelenleg hatalmas összeget veszít a Sony.

0

Pornóval a magyar IP-televíziózásért

2006. november 15. 14:20

A mai nappal megkezdte működését az első magyar, erotikus tartalmat szolgáltató, kizárólag IP-televíziós szolgáltatáson keresztül elérhető csatorna, a LUXx TV. A 24 órás csatorna a TVnet Kft.-nek, valamint az erotikus filmgyártás nemzetközi hírű hazai mesterének, a LUXx TV műsorigazgatójának, Kovács Kovi Istvánnak koprodukciójában jött létre.

0

Mindent várakozást felülmúló az érdeklődés a T-Online IP-televíziójára

2006. november 15. 12:34

A T-Online tájékoztatása szerint minden előzetes várakozást felülmúló érdeklődés kíséri a T-Home IP-televízió hazai bevezetését. Kilenc nappal a szolgáltatás kereskedelmi elindítása után már több száz megrendelés érkezett a T-Online Magyarországhoz az ország különböző pontjairól. A T-Online még 2005 őszén kezdte meg a felkészülést az IPTV szolgáltatás bevezetésére.

0

Négyszázezer Wii-vel támad a Nintendo Japánban

2006. november 15. 10:34

[HWSW, News.com] Miközben egyes iparági elemzők -- és nem utolsósorban néhány neves játékfejlesztő stúdió feje -- szerint a Sony nem fogja tudni teljesíteni a pénteki, november 17-ei Egyesült Államokbeli PlayStation 3 startra előirányzott 400 ezer darabos szállítását, a jelek szerint a Nintendo új játékkonzolja, a Wii japán premierje ennél sokkal olajozottabban fog zajlani.

0

Nem csak zenét, videót is meg lehet majd osztani a Zune lejátszóval

2006. november 14. 16:56

[Bloomberg] Maga a Microsoft elnök-vezérigazgatója, Steve Ballmer árult el újabb részletet a ma piacra került Zune audio- és videolejátszó jövőjével kapcsolatosan: bár a Bloombergnek nem volt hajlandó elárulni, mikor várható a videomegosztási képesség bevezetése, vagy a telefonnal összekombinált változat megjelenése, a vállalat első embere szerint tervben vannak ilyen fejlesztések.

0

Újabb linuxos okostelefon fejlesztőknek

2006. november 10. 13:54

Nem sokkal a Trolltech Greenphone megjelenése után újabb linuxos okostelefon látott napvilágot, kifejezetten fejlesztők számára. A tajvani FIC által tervezett Neo1973 nevű készüléken az OpenMoko környezet fut, az eszköz kereskedelmi megjelenése jövő januárban várható mintegy 350 dolláros áron.

0

Háromdimenziós térbe rendezi fotóinkat a PhotoSynth

2006. november 10. 11:30

[News.com, HWSW] Kézzelfogható közelségbe került tegnap a Microsoft új fotórendszerző megoldása, a Photosynth, melyről a július végén megrendezett SIGGRAPH 2006 konferencián és kiállításon lebbentette fel a fátylat a szoftverfejlesztő vállalat. A Washingtoni Egyetemmel közösen fejlesztett képrendszerező alkalmazás technológiai előzetese egyelőre egy kizárólag Internet Explorer böngészőben futó ActiveX kliensre korlátozódik, de a közzétett demó-sorozatokkal rögtön felfedezhetjük a képek rendszerezésének újszerű megközelítését.

0

Bezárták a másolt játékokkal kereskedő Konzolvilágot

2006. november 9. 15:08

A Vám- és Pénzügyőrség az ASVA információi alapján eljárást indított a Konzolvilág elnevezésű, elsősorban videojáték-szoftvereket és konzolokat árusító vállalkozás ellen, amely illegálisan kínálta játékkonzolok átalakítását is. Az akció során többek között számítógépeket, PlayStation 2 konzolokat, és azok módosítására alkalmas lapkákat is lefoglaltak. A rajtaütés következtében az üzletet egy időre bezárták.

0

Letölthető filmek és tévéműsorok érkeznek az Xbox 360-ra

2006. november 8. 11:09

Letölthető egész estés mozifilmeket és tévésorozatokat kínál majd az Xbox 360, jelentette be a Microsoft. A szolgáltatás november 22-én, az Xbox 360 első születésnapján fog beindulni, egyelőre csak az Egyesült Államokban, ugyanis a tartalmak jogtulajdonosaival való megállapodás erre terjed ki. Ezzel együtt is nyugodtan kijelenthető, az online korszak újabb mérföldkövéhez érkeztünk, még akkor is, ha ez a lépés várható volt.

0

Vám miatt drágulhatnak a digitális fényképezőgépek

2006. november 7. 14:33

Az Európai Bizottság (EB) a digitális fényképezőgépek vámtarifa besorolásának megváltoztatását fontolgatja. Jelenleg ezek a készülékek informatikai terméknek minősülnek, így a Világkereskedelmi Szervezet (WTO) keretein belül kötött nemzetközi egyezség értelmében 0 százalékos vámtarifa kulccsal rendelkeznek. Az EB ugyanakkor a videokamerákkal megegyező besorolásba tenné át a digitális fényképezőgépeket, amelyek típustól 4,9 vagy 12,5 százalékos tarifa alá esnek. Az ipar természetesen tiltakozik.

0

Nem lesz kompatibilis a Zune a Windows Mediát használó zeneboltokkal?

2006. november 7. 12:09

[Clubic.com] Meglepő információk birtokába jutott több online médium a Microsoft első saját zenelejátszója, a Zune kapcsán: a készülékkel jóformán hátbaszúrja korábbi partnereit a redmondi óriás. Meglepő, vagy sem, de a hírek szerint a Zune nem lesz kompatibilis más Windows Media technológiát használó online zeneboltokkal, még a Microsoft PlaysForSure logózott változatokkal sem. A jelek szerint a vállalat az Apple iTunes-iPod kötődését szeretné lemásolni.

0

Továbbfejlesztette a HáziMobilt a Vodafone: két Otthon csomag érkezik

2006. november 3. 14:35

A Vodafone Magyarország sajtótájékoztató keretében mutatta be két új, Otthon névre keresztelt csomagját, melyek közül az egyik meglévő mobilelőfizetés mellé rendelhető, opcióként. A két kontrukció a 2005 októberében bemutatott HáziMobil díjcsomag továbbfejlesztése és szintén a vezetékes hívás terén nyújt újdonságot. A következő két hónapban nem kell meglepődnünk, ha egy frissen vásárolt Vodafone mobilszámhoz egy vezetékes telefonszám is tartozik majd.

0

Itthon is útjára indította az Xbox 360 konzolt a Microsoft

2006. november 3. 09:20

A Microsoft az augusztus közepén megtartott lipcsei Games Convention 2007 rendezvényen jelentette be, hogy november 3-án érkezik meg hivatalosan az Xbox 360 játékkonzol Kelet-Európába, azaz Magyarországra, Lengyelországba, a Cseh Köztársaságba és Szlovákiába. A konzol október végétől több hazai partnercégen keresztül, többek között a Media Markt üzletekben is előrendelhető volt -- ezeket a gépeket mától átvehetik tulajdonosaik.

0

A világ legkönnyebb notebookja a Sonytól

2006. november 2. 15:11

Egyszerűen a világ legkönnyebb notebookjaként reklámozza a Sony az újonnan létrehozott Vaio Business termékcsalád első, a hamarosan megjelenő Vaio Type G-t: az üzleti felhasználóknak szánt, 12,1 hüvelykes kijelzővel felszerelt noteszgép tömege mindössze 898 gramm, pedig még DVD-írót is tartalmaz. A Sony több mint ezer üzleti notebook-felhasználó visszajelzései alapján fejlesztette ki ezt a készüléket, amely csak Japánban lesz kapható.