konzumer archívum - 2004 október

2004
október

0

Az Intel törölte tévékbe szánt chipjének terveit

2004. október 26. 11:03

Az Intel korábban bejelentette, hogy elhalasztja nagyképernyős, projektoros televíziókba szánt chipjének piacra dobását, a múlt héten azonban a termékkel kapcsolatos fejlesztés törléséről adott hírt a vállalat. Az indoklás szerint a kutatás-fejlesztési munkálatok költsége nem áll arányban a várható bevételekkel.

0

Könnyedén zsebrevághatjuk a Seagate mini adattárolóját

2004. október 26. 09:43

[News.com] A Seagate tegnap bemutatta új miniatűr, hordozható merevlemezeit. A vállalat két új termékéből az első igazi zsebibaba, a mindössze 3 hüvelyk (7,6 cm) átmérőjű, 5 Gbájt kapacitású, felcsévélődő USB kábelt is rejtő apró adattárolót bármikor zsebrevághatjuk. Az 5 Gbájtnyi kapacitást gyors, USB2.0 csatlakozáson keresztül tölthetjük fel bármilyen adattal.

0

Az Apple is támogatja a 'gravírozott' CD- és DVD-lemezek készítését

2004. október 25. 15:03

Az Apple-hez közelálló források szerint a vállalat támogatni fogja a Hewlett-Packard nemrég bemutatott LightScribe technológiáját. A vállalat közeljövőben, 2005-ben megjelenő SuperDrive meghajtói kompatibilisek lesznek a HP lemez-feliratozó technológiájával.

0

Mobil filmelőzetes és időjárásjelentés videóban

2004. október 25. 14:44

A legújabb mobiltelefonok a képek küldésén és fogadásán túl rövid videofelvételek lejátszására is alkalmasak. Ezzel a lehetőséggel élve a T-Mobile multimédiás üzenetben kínál időjárás-előrejelzést és mozielőzeteseket. A T-Mobile legújabb multimédiás újdonsága a harmadik generációs hálózatokon majdan elérhető alkalmazások előfutára.

0

A BenQ bemutatta a világ "leggyorsabb" 17 hüvelykes LCD-monitorát

2004. október 22. 14:56

A tajvani BenQ bejelentette első 17 hüvelykes LCD-monitorát, mely a világ leggyorsabb LCD-paneljával rendelkezik: a vállalat szerint az FP71E+ kifejezetten játékosok számára kedvezhet rendkívül alacsony, mindössze 8 ms-os utánvilágítási idejével.

0

Elektronikus papírként is használható műanyag kijelzőt fejleszt a HP

2004. október 21. 16:32

[InfoWorld] Papírvékony, olcsón előállítható, mégis hatalmas méretű műanyag kijelzők szerepelnek a HP közeljövőt vázoló terveiben. A vállalat angliai laboratóriuma, a HP Labs nagy felbontású, papírszerű kijelző-technológián dolgozik, mely üveg helyett műanyagból készül és ennek megfelelően sokkal szélesebb körben lenne használható, mint a jelenlegi kijelzők. Elektronikus könyvek, magazinok és poszterek mellett akár tájékoztató táblák is készülhetnének az új technológiával.

0

Három új multimédiás noteszgépet mutatott be a Fujitsu Siemens Computers

2004. október 21. 13:17

A Fujitsu Siemens Computers bemutatta AMILO noteszgép-családja 3 új tagját. Az új modellek, az AMILO A7640, az AMILO M1425 és az AMILO M7405 noteszgépek integrált vezeték nélküli LAN-hálózattal, nagy memóriakapacitással, DVD-íróval, szélesvásznú kijelzővel is rendelkezhetnek. A karcsú vonalvezetésű AMILO M1425 és AMILO M7405 noteszgépek különösen hosszú akkumulátoros üzemidőt nyújtanak a felhasználóknak.

0

Új hangszórókészlet és webkamerák a Creative kínálatában

2004. október 20. 15:12

A Creative bejelentette, hogy hamarosan kapható lesz új háromrészes hangszórókészlete, valamint új webkamerái. Az I-Trigue termékcsalád új tagja, a 3400-as hangszórókészlet elsősorban a szatellitek különleges dizájnjával hívja fel magára a figyelmet, melyek gömbölyű vonalai a konkurens Altec Lansing és a Klipsch PC-s hangszórókészleteit is jellemzik.

0

Új, professzionális monitorokat mutatott be az NEC-Mitsubishi

2004. október 15. 14:28

Míg más gyártók egyedi, nem ritkán meghökkentő formatervezési ötletekkel és az egyre alacsonyabb utánvilágítási idők (response time) hangsúlyozásával szeretnének sikereket elérni a laposkijelzős monitorok piacán, az NEC-Mitsubishi Display inkább az ergonómiára, a képminőségre, a fejlett szolgáltatásokra koncentrál, még akkor is, ha termékei magasabb áron kaphatók -- hangzott el a két japán óriáscég vegyesvállalata által rendezett sajtótájékoztatón Bécsben.

0

Hazánkban is bemutatta mobil divatkollekcióját a Nokia

2004. október 15. 13:54

Divatbemutató keretei között mutatta be hazánkban is legújabb, divat által diktált -- avagy divatot diktáló? -- különleges mobiltelefonjait a Nokia. A 7200-as sorozatba tartozó három új mobiltelefon külcsínében dominálnak a sötét, fekete és bordóba hajló vörös színek, valamint a más modelleknél nem használt anyagok, mint az acél, a textil és a bőr.

0

A Corel kezébe került a Paint Shop Pro képmanipuláló alkalmazás

2004. október 15. 12:43

A Corel Corporation tegnap bejelentette, hogy felvásárolta a Paint Shop Pro képmanipuláló alkalmazást fejlesztő Jasc Software fejlesztőcéget. Ez a felvásárlás a Corel első nagyobb akvizíciója azóta, amióta a vállalat 2003-ban a Vector Capital tulajdonába került. A valaha szebb időket megért Corel a felvásárlással egy igen komoly tudású és igen népszerű képmanipuláló szoftverhez jutott, mely segíthet a vállalatnak felvenni a harcot a rivális Adobe és Microsoft szoftvereivel. A felvásárlás pénzügyi részletei sajnos nem ismeretesek.

0

Athlon64 processzort választott új Media Center számítógépébe a HP

2004. október 14. 15:46

Az Advanced Micro Devices (AMD) bejelentette, hogy a vállalat 64 bites Athlon64 processzora található majd meg a HP új multimédiás PC-jében, mely a Microsoft minap bemutatott, Windows XP Media Center Edition 2005 operációs rendszerét futtatja. A HP m1160n Photosmart PC-je 3400+-os jelölésű Athlon64 processzorral, maximum 2 GByte memóriával és akár 400 Gbyte-nyi merevlemezzel is megrendelhető a gyártótól október 17-étől, 999 dolláros (körülbelül 200 ezer forintos) induló ártól.

0

Hamarosan Európában is kaphatók lesznek az iRiver hordozható videolejátszói

2004. október 14. 09:11

[clubic.com] Hamarosan Európába is megérkezhet a rendkívül dizájnos és kiváló minőségű MP3-lejátszóiról ismert iRiver legújabb jukebox lejátszója, a PMP sorozat 20 és 40 Gbyte-os merevlemezzel szerelt tagjai. A lejátszók legfőbb érdekessége, hogy videolejátszásra is képesek 3,5 hüvelykes, 262 ezer színű kijelzőjükön keresztül.

0

Újabb esélyt kaphat a fél gigányi kapacitással rendelkező, apró Dataplay lemez

2004. október 12. 16:27

[Clubic.com] Feltámadhat a 2002 végén csődbe ment Dataplay, mely hasonló nevű magnetooptikai adattárolójával kívánt korábban betörni a piacra. Az alig 32 mm-es méretű lemezen 500 Mbyte-nyi adatot lehetett eltárolni. A korábban igen ígéretesnek tűnő optikai megoldás végül sajnos a feledés homályába merült.

0

Korlátlan SMS-küldési lehetőséget kínál a djuice Nonstop szolgáltatás

2004. október 11. 14:17

A professzionális SMS-ezőkre, az ösztönös üzenetírókra gondolva 2004. október 11-én különleges szolgáltatást indít útjára a Pannon GSM. Az előfizetők havonta bruttó 3200 forint ellenében gyakorlatilag korlátlan számú szöveges üzenetet küldhetnek minden belföldi telefonszámra.

0

Továbbfejlesztette DNIe képjavító technológiáját a Samsung

2004. október 11. 14:08

A Samsung legújabb digitális televíziói egy új képminőség-javító technológiát rejtenek magukban, amely jelentősen növelheti a televízió képének tisztaságát és részletgazdagságát. Az új technológiát a fejlesztő a Digital Natural Image engine (DNIe) névre keresztelte. A gyártó most mutatja be először DNIe képminőség-javító rendszerének harmadik generációs változatát (DNIe III), amelyet a kiemelt kontraszt-erősítés és 3D mozgás-támogatás jellemez.

0

Kitűnő paraméterekkel rendelkező 19 hüvelykes LCD-monitort dob piacra az LG

2004. október 11. 10:33

[Clubic.com] Új LCD-monitort dob piacra még ebben a hónapban az LG. Az LG.Philips vegyesvállalat révén vezető gyártó új 19 hüvelykes modellje, az L1915S típusjelzésű monitor rendkívül alacsony, mindössze 12 ms-os utánvilágítási idővel, 250 cd/m2 fényerővel és 500:1-hez kontrasztaránnyal rendelkezik.

0

Hamarosan piacon a színes kijelzős Apple iPod?

2004. október 11. 10:00

Internetes pletykalapok szerint az Apple hamarosan bejelenti vadonatúj iPod lejátszóját, amely színes kijelzővel és TV-csatlakozási lehetőséggel is rendelkezik. A vélt specifikációk szerint a készülék 60 Gbyte kapacitású merevlemezt tartalmaz.

0

Hamarosan piacon a 135 megabites Wi-Fi eszközök

2004. október 7. 15:48

Noha a jelenleg elterjedt megoldásoknál tízszer gyorsabb vezeték nélküli kommunikációt lehetővé tevő 802.11n szabvány végleges változatát még el sem fogadták, egyes vállalatok kockáztatnak és hamarosan piacra dobják ilyen termékeiket. A vezeték nélküli perifériáival jó nevet szerzett Belkin már október végén már szállítja új hálózati vezérlőjét, valamint hozzáférési pontját.

0

Inkább egy két megapixeles digitális fényképezőgép a Curitel új mobiltelefonja

2004. október 7. 14:44

[infoSync] A Pantech és a Curitel által Dél-Koreában piacra dobott Curitel P1 digitális fénymobilképezőkészülékgépről meglehetősen nehéz eldönteni, hogy tervezői vajon a mobiltelefon, avagy a digitális fényképezőgép funkciókat helyezték előtérbe a készülék tervezése során. A számgombok méretéből arra tippelhetünk, hogy elsősorban egy 2 megapixeles digitális fényképezőgépként álmodták meg a készüléket.

0

ImpressCam: új márkanév a digitális kamerák magyar piacán

2004. október 6. 12:47

Új magyar márkával gazdagodik a digitális fényképezőgépek dinamikusan növekvő piaca. Az ImpressCam márka bevezetését a napokban jelentették be a tulajdonosok, akik e márkanév alatt a magyar pénztárca számára megfizethető árú, alap- és középkategóriás digitális fényképezőgépeket és kamerákat, valamint ezek kiegészítőit kínálják.

0

A Sony otthoni videoszervere 1000 gigabyte-nyi videót is eltárolhat

2004. október 6. 09:50

[News.com] A Sony japánban piacra dobott otthoni videoszervere nem csak hatalmas kapacitásával, hanem 7 beépített TV-tunerjével is felkeltheti a videózás szerelmeseinek érdeklődését. A Vaio Type X szerverben négy darab 250 Gbyte-os merevlemez kapott helyet, melyekből kettő a PC-s állományok tárolására hivatott, kettőre pedig a készülékkel felvett anyagokat menthetjük el.

0

Bemutatta új mobil merevlemezeit a Western Digital

2004. október 5. 16:19

[Clubic.com] A Western Digital bejelentette új, hordozható készülékek, notebookok, mobil háttértárolók és audiolejátszók számára fejlesztett merevlemezeit. A Scorpio névre keresztelt 2,5 hüvelykes merevlemezek 5400-as percenkénti fordulatszámmal és 12 ms-os átlagos elérési idővel rendelkeznek.

0

Különleges érzékelők a Siemens új telefonjaiban

2004. október 4. 15:12

A Siemens mobile bejelentette, hogy hamarosan bemutatja első érintés-, nyomás- és rezgésszenzorral ellátott mobilkészülékeit. Ezek az érzékelők, amelyek a piacra kerülés előtt álló CX70 Emoty készülékben is megtalálhatók, reagálnak a finom érintésre vagy az ingerült rázásra, majd a felhasználó hangulatát MMS-en keresztül továbbítják.

0

Megállapodást kötött az okostelefon-platformot fejlesztő UIQ és az Opera

2004. október 4. 11:01

Az Opera Software és a Symbian platformra fejlesztő UIQ Technology bejelentette, hogy az Opera mobil webböngészője lesz az UIQ 3.0 platform alapértelmezett, beépített böngészőprogramja. A többnyire Sony Ericsson P800 és P900, illetve P910 okostelefonokból ismerhető UIQ felület következő változata ebben a negyedévben jelenik meg.

0

Olcsó memóriakártyák a SanDisk kínálatában

2004. október 1. 10:06

[Mmd] A SanDisk Corporation a Photokina 2004 kiállításon ma bejelentette, hogy Európában is bemutatja a Shoot & Store családba tartozó alacsony árú memóriakártyáit. A Shoot & Store olyan felhasználók számára készült, akiknek kényelmesebb a flash kártyákat szakemberekre bízni, vagy nincs idejük vagy kedvük áttölteni képeiket számítógépükre, vagy felírni CD-kre.