Szerző: Ady Krisztián

2004. október 15. 13:54

Hazánkban is bemutatta mobil divatkollekcióját a Nokia

Divatbemutató keretei között mutatta be hazánkban is legújabb, divat által diktált -- avagy divatot diktáló? -- különleges mobiltelefonjait a Nokia. A 7200-as sorozatba tartozó három új mobiltelefon külcsínében dominálnak a sötét, fekete és bordóba hajló vörös színek, valamint a más modelleknél nem használt anyagok, mint az acél, a textil és a bőr.

[HWSW] Divatbemutató keretei között mutatta be hazánkban is legújabb, divat által diktált -- avagy divatot diktáló? -- különleges mobiltelefonjait a Nokia. A 7200-as sorozatba tartozó három új mobiltelefon külcsínében dominálnak a sötét, fekete és bordóba hajló vörös színek, valamint a más modelleknél nem használt anyagok, mint az acél, a textil és a bőr.

A három új mobil közül a 7260-as "modell" a hagyományos, álló kialakítású mobiltelefonok kedvelőihez szól. A telefon króm és acélbetétekkel készült és napjaink mobiltechnológiáját ötvözi a 1920-as éveket idéző art deco stílussal -- ez utóbbi tulajdonság mindhárom mobiltelefonról elmondható. A 7260-as készülék VGA felbontású kamerával rendelkezik és a nemrég megismert villanásnyi flash-üzenetek küldésére is alkalmas.

A kihajtható, szétnyitható 7270-es mobil külsején szintén a fekete, a vörös és a fémszínű betétek adják a meghatározó vonalakat. A kamerás telefonban találhatunk FM-rádiót, sőt, pénz- és ruhaméret-váltó alkalmazást is. A telefon külsejét felpattintható textilborítással varázsolhatjuk teljesen egyedivé.

A legérdekesebb, s egyben legdrágább -- hazai ára 200 ezer Ft felett várható -- dizájnos telefon, a 7280-as leginkább egy különleges tolltartóra hasonlít. A kijelzővel és számbillentyűkkel nem rendelkező, azonban VGA-felbontású kamerával szerelt mobilt hangutasításokkal vezérelhetjük, határidőnaplónkat, néjegyzékünket és csengőhangjainkat pedig a mellékelt Nokia Collector szoftver segítségével tölthetjük fel a készülékre. A telefon elcsúsztatható alsó része aktív flipként szolgál, tehát nyitásával vagy csukásával kezdeményezhetünk vagy befejezhetünk hívásokat.

A meglehetősen merész tervezésű mobiltelefonok divatcikként szerepelnek a Nokia jövőbeni terveiben, noha korábban már több hasonló kísérlet futott meglehetősen csúfos kudarcba. Nemrég a tavaly év elején aranyárban mért, végül nagy mennyiségben raktárkészleten maradt Siemens Xelibri modellek kerültek egy műszaki áruházlánc polcaira szinte fillérekért, miután a Siemens Mobile "mobiltelefon mint ékszer" filozófiája nem talált kellő fogadtatásra.

A Xelibri telefonokból komplett nyári és téli kollekciókat tervezett a Siemens piacra dobni és kivételesen nem a mobilszolgáltatókon keresztül szerette volna értékesíteni ezeket a telefonokat, hanem áruházakban, butikokban és divatüzletekben lehetett volna megvásárolni őket.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról