:

konzumer archívum - 2004 február

2004
február

0

Két új palmOne tenyérgép megjelenése várható

2004. február 27. 14:01

Ha hihetünk a pletykáknak, a palmOne nemsokára új modellel egészíti ki alsó árkategóriás Zire tenyérgépeinek családját és felfrissíti a népszerű Zire 71 modellt.

0

Továbbfejleszti egy hüvelykes merevlemezeit a Hitachi

2004. február 27. 13:28

[News.com] A gigászi kapacitású, 300 GB-os és 10 ezer fordulat/perces sebességű merevlemez bejelentése mellett nem felejtkezett el a kisebb, hordozható eszközökbe szánt típusokról sem a Hitachi Global Storage Technologies. A vállalat egy olcsóbb, egyszerűbb 1 hüvelykes beépíthető merevlemezen dolgozik, mely a MicroDrive meghajtókkal ellentétben nem távolítható el a készülékekből.

0

Kisebb kapacitású merevlemezzel is piacra dobja Jukebox Zen Xtra audiolejátszóját a Creative

2004. február 26. 17:03

A Creative bejelentette, hogy a 60 GB-os változatot követően hamarosan piacra dobja Jukebox Zen Xtra audiolejátszó új, 30 Gbyte-os kapacitású verzióját. A nagyméretű, kék háttérvilágítású LCD-kijelzővel, nagy kapacitású merevlemezzel és kivehető, tölthető Li-Ion akkumulátorral felszerelt Creative Jukebox Zen Extra 30GB a zenék gyors elérését, könnyű rendszerezhetőségét és akár 8000 darab MP3 vagy WMA kódolású zeneszám tárolására elegendő kapacitást biztosít, egy feltöltéssel akár 14 órán át.

0

Új GoForce grafikus chipek az NVIDIA kínálatában

2004. február 25. 15:44

Két új, mobiltelefonokba és kéziszámítógépekbe szánt grafikus processzort mutatott be az NVIDIA. A GoForce sorozat legújabb tagjai mellett a vállalat bejelentette rendkívül alacsony fogyasztású AR10 grafikus magját is, amelyet nem termék, hanem licenc formában értékesít.

0

Térhatású hangzást nyújtó fejhallgató a Trusttól

2004. február 25. 14:33

A Trust 751B 5.1 Silverline Headset fejhallgató használatával nem csak zenét lehet hallgatni. A két oldalon elhelyezett három-három hangszóró együttesen valósághű és térbeli mozihangzást eredményez, ezért a fejhallgató filmek és számítógépes játékok élvezetéhez is kiváló választás.

0

Kézben tartható, asztal nélkül használható hanyattegér a Trust kínálatában

2004. február 24. 15:54

Az új Trust Ami Hand Track Pro hanyattegér ideális megoldás azon notebook-használók számára, akik szeretnének bármilyen helyzetben kényelmesen dolgozni. Ezzel az eszközzel a notebook-felhasználók számára az egérfunkciók optimális használatához nem szükséges többé a touchpad, a trackpoint vagy a csatlakoztatott egérhez elengedhetetlen sík felület.

0

Kézigépekhez és mobiltelefonokhoz szabott digitális tévészabványt dolgozott ki egy iparági testület

2004. február 24. 14:05

A Digital Video Broadcast (DVB) Csoport bejelentette, hogy legutóbbi projektje során megalkotta a DVB-Handheld (DVB-H) szabvány alapszintű specifikációit. A jövő DVB-H termináljai, okostelefonjai nem csak földi digitális TV-vételi lehetőséggel bírnak majd, hanem multimédiás, valamint pont-multipont nagysebességű adatátviteli szolgáltatásokat is nyújthatnak majd a mobilhálózatokkal karöltve.

0

WiFi csatlakozással rendelkező házimozi projektort dob piacra az EPSON

2004. február 24. 12:55

Az EPSON bejelentette a dreamio házimozi-projektor termékcsalád legújabb csúcsmodelljét, az EMP-TW500 kivetítőt. Az EPSON EMP-TW-500 1000:1-hez kontrasztaránya, 6 különböző szín-üzemmódja és lencse-beállítási funkciója bármilyen helyzetben csúcsminőségű kivetítést biztosíthat, de az új modell legfontosabb tulajdonságai azonban mégis a különböző fényviszonyokhoz történő fényerő-beállítás lehetősége (1000 - 350 ANSI lm) és a WiFi állapotellenőrző szolgáltatás.

0

Új technológia csökkenti a kamerás mobiltelefonok és hordozható eszközök méretét

2004. február 18. 17:31

A Matsushita Electric (Panasonic) bemutatta legújabb fejlesztését, a piac legkisebb pixelméretű képérzékelőjét, melyet elsősorban mobiltelefonokban használhatnak fel a gyártók. A nagy érzékenységű és alacsony energiafogyasztású szenzor a hordozható és biztonságtechnikai eszközök széles skálájánál is hasznosítható lesz.

0

Újabb LUMIX digitális fényképezőgép a Panasonictól

2004. február 18. 11:09

A Panasonic piacra dobta új LUMIX modelljét, az 5 megapixel felbontású LUMIX DMC-LC1 digitális fényképezőgépet. A LEICA DC VARIO-SUMMICRON objektívvel és a fejlett képfeldolgozó Venus chippel felszerelt DMC-LC1 modell sokoldalú automatikával rendelkezik, ugyanakkor teljeskörű manuális beállításokat is lehetővé tesz.

0

A Sanyo, a Matsushita és a Sigma is a digitális tükörreflexes fényképezőgépekben látja a jövőt

2004. február 17. 13:27

Három újabb vállalat csatlakozott azokhoz a cégekhez, melyek a négyharmados rendszereket támogatják a digitális tükörreflexes fényképezőgépek fejlesztése során. Az újonnan csatlakozott triumvirátus tagjai kiegészíthetik egymás tevékenységét: a Sanyo Electric a fejlesztésben, a Matsushita Electric a gyártásban, míg a Sigma a kiváló vázak készítésében rendelkezik tapasztalatokkal.

0

Még ebben a hónapban kapható lesz hazánkban a Siemens SX1 okostelefonja

2004. február 17. 11:10

Még ebben a hónapban piacra kerül hazánkban a Siemens mobile legújabb csúcskészüléke, az SX1 okostelefon. A formabontó külsejű telefon rendelkezik valamennyi üzleti és szórakoztató funkcióval, amelyet a technika mai állása lehetővé tesz. A készüléken rádiót és MP3-zenéket hallgathatunk, 16 bites színfelbontású színes képernyőjén videofájlokat nézhetünk, fotózásra és videofelvétel készítésére, valamint továbbítására is alkalmas.

0

Már kapható a DVDcenter magazin harmadik száma -- Oscar-díjas, premier filmmelléklettel

2004. február 12. 18:16

Mától kapható a DVDcenter online magazin harmadik offline, papíralapú kiadványa, mely az előző két számhoz hasonlóan szenzációs DVD-melléklettel vásárolható meg. Magyarországon elsőként a DVDcenter magazin mellett juthatunk hozzá a három Oscar-díjra jelölt (betétdal, vágás, legjobb adaptált forgatókönyv) és a legjobb betétdalért (Things have changed, Bob Dylan) Oscar-díjjal jutalmazott Wonder Boys - Pokoli hétvége című film teljes, extrákkal dúsított és referencia minőségű képpel rendelkező DVD-változatához.

0

Bemutatta valaha gyártott legkisebb noteszgépét az IBM

2004. február 12. 13:16

[Mmd] Az IBM bemutatta újjászületett, szuperkönnyű hordozható számítógépét, a ThinkPad X40-et. Mindössze 1200 grammos tömegével az új X40 az eddigi legvékonyabb és legkönnyebb ThinkPad.

0

Hamarosan piacon a 4 Gbyte kapacitású MicroDrive meghajtók

2004. február 12. 09:49

Az IBM weboldalán már hirdeti 4 Gbyte kapacitású MicroDrive meghajtóját, amely mindössze akkora, mint egy CompactFlash memóriakártya. A készüléket a Hitachi gyártja, de IBM márkajelzéssel is kapható lesz, mégpedig 499 dollárért.

0

Új tenyérgép az ASUS kínálatában

2004. február 11. 15:53

Az Asustek bejelentette legújabb tenyérgépét, a MyPalm A716-ot, amelyben Wi-Fi vezérlő és Bluetooth adóvevő egyaránt található.

0

Újabb nagyfelbontású házimozi-projektort dobott piacra itthon a Panasonic

2004. február 10. 17:17

Napjainkban dobta piacra legújabb nagyfelbontású házimozi-projektorát a Panasonic. Az új, PT-AE500 típusjelzésű kivetítő kiváló képfelbontásával akár HD-tartalmak is kifogástalan minőségben jeleníthetőek meg a nagyszoba falán. Az új modell nem csak nagyfelbontású LCD-paneleket, hanem a kiváló képet biztosító áramkört, a 10-bites képfeldolgozást és a digitális gammakorrekciót, valamint az új Smooth Screen technológiát is felvonultatja az optimális hatás elérése érdekében.

0

Júliusban újrakezdődhet a rivális DVD-formátumok csatája

2004. február 10. 14:55

A PCWelt információi szerint várhatóan a DVD+RW szabvány gondozásában oroszlánrészt vállaló Philips lesz az első gyártó, mely bemutatja kétrétegű írható DVD-lemezek kezelésére képes PC-s meghajtóját. A kétrétegű DVD+R lemez, a DVD+R9 média mintegy 8,5 GB-nyi adat tárolására lesz képes a lemez megfordítása nélkül.

0

USB2.0 felületen csatlakozik a számítógéphez a Trust új webkamerája

2004. február 10. 10:14

A Trust bejelentette USB2.0 csatlakozású SpaceC@m webkameráját. A kamerával teljes képernyős, valós idejű felvételeket lehet rögzíteni, amelyekből videókat vagy DVD-ket lehet összeállítani. A videofelvételek a kamerával szállított szoftver segítségével egyszerűen szerkeszthetők és filmmé foghatók össze.

0

Tollba épített mobiltelefonnal jelentkezik a Siemens

2004. február 9. 10:55

A Siemens a márciusi CeBit kiállításon számos új mobiltelefont mutat be, többek között egy víz- és por- és ütésálló készüléket, amely színes kijelzőt és videoklipek rögzítésére is alkalmas, VGA felbontású kamerát tartalmaz. Emellett a német vállalattól várható egy kifejezetten üzletembereknek szánt mobil, valamint egy olcsó, de MMS-képes telefon is.

0

Új tagokkal bővült a Mobile Industry Processor Interface Alliance

2004. február 6. 13:21

Több más vállalat mellett az Intel, a Motorola, az ATI, az NVIDIA, a Samsung, a Siemens és a Sony Ericsson is csatlakozott a mobiltelefonokban használatos chipek kommunikációs szabványainak kidolgozása céljából létrejött MIPI (Mobile Industry Processor Interface Alliance) szervezethez, amelyet tavaly nyáron alapított a Nokia, a Texas Instruments, az STMicroelectronics és az ARM Holdings.

0

Újabb belépő szintű nyomtatót dob piacra az EPSON Európában

2004. február 5. 16:21

[Clubic.com] Február közepétől lesz kapható Európában -- és így vélhetően hazánkban is -- az EPSON legújabb belépő szintű fotónyomtatója, a Stylus Photo R200 tintasugaras nyomtató. Az igen kedvező árú, körülbelül 130 euró körül piacra kerülő készülék hatalmas felbontás és kiváló színek visszaadására képes.

0

Csökkenti a belépő szintű GPRS mobiltelefonok anyagköltségét a Texas Instruments új megoldása

2004. február 4. 15:24

[DigiTimes] A Texas Instrumentstől származó információk szerint a vállalat egy új, minden fontos funkciót egyetlen chipbe sűrítő megoldást dob piacra az olcsóbb, szürkeárnyalatos LCD-vel szerelt mobiltelefonok számára. Az alapsávú, rádófrekvenciás (RF), energiagazdálkodási (PWM) áramköröket és SDRAM/SRAM memóriát egyesítő chipet az év végére készíti el a vállalat.

0

Hitelkártya méretű kamerás mobiltelefont dob piacra az NEC Kínában

2004. február 3. 16:29

[Digit-Life] Az NEC bejelentette legújabb mobiltelefonját, mely kisebb egy hitelkártyánál és csupán 8,6 mm vékony. Az ingzsebben is könnyedén elférő GSM/GPRS mobiltelefon mégis képes fényképek készítésére és színes LCD-kijelzővel rendelkezik.

0

Tűhegyként csúcsosodik ki a Super Bowl döntő félidejének közbotrányt okozó része a TiVo statisztikájában

2004. február 3. 15:34

[News.com] A TiVo közleménye szerint a digitális videorögzítésnek köszönhetően számtalan felhasználó nézte meg újra és újra az amerikai Super Bowl döntő félidejében történt közjátékot, melyről számos újság beszámolt. A TiVo mintegy 20000 előfizetőjétől begyűjtött anonim adatok szerint a közbotrányt okozó rész a TiVo történetének valaha legnézettebb eseménye lett, jóval többen nézték újra a történteket, mint bármely más részt a futballdöntő alatt.

0

Két új Clié kéziszámítógépet dob piacra a Sony

2004. február 3. 14:39

[Clubic.com] A Sony két újabb Clié kéziszámítógéppel bővíti kínálatát február közepétől. A PEG-TH55 típusú felsőkategóriás modellben 123 MHz-es ARM processzor található, 32 MB ROM és 32 MB RAM mellett. Az új tenyérgépen 5.2.1-es Palm operációs rendszer alatt futhatnak az előre telepített és saját alkalmazások.

0

Rengeteg fotó tárolására képes a Nikon beépített merevlemezes kiegészítője

2004. február 3. 13:35

[Clubic.com] A fényképezőgépeket fejlesztő és értékesítő Nikon újabb kiegészítővel kényezteti a digitális fényképezőgépet birtokló fotósokat. A gyártó által fejlesztett fotókonténer beépített merevlemezére nem kevesebb mint 30 GB-nyi digitális képet tárolhatunk el, mely különösen jól jöhet nyaralás, utazás közben.

0

Az ATI bejelentette Mobility Radeon 9700 grafikus processzorát

2004. február 3. 12:58

Az ATI Technologies bejelentette Mobility Radeon 9700 grafikus processzorát, amelyet csúcsteljesítményű noteszgépekbe szán. A megtévesztő névválasztás ellenére az új chip elődjéhez, a Mobility Radeon 9600-hoz hasonlóan 4 renderelő futószalaggal rendelkezik.

0

Elérte a négyes verziószámot a MultiMediaCard memóriakártya specifikációja

2004. február 3. 12:13

[CDR-Info] A MultiMediaCard Association (MMCA) tegnap bejelentette, hogy elkészült a MultiMediaCard memóriakártya specifikációjának legújabb, 4.0-ás változata. Az új verzió számos ponton fejleszti az MMC memóriakártyák képességét, nagyobb adatátviteli sebességet, különböző üzemi feszültségeket definiálva, végre reagálva az egyre növekvő piaci igényekre.

0

Májusra várható a Sony első Blu-Ray meghajtóinak megjelenése

2004. február 3. 10:45

[CDR-Info] Újabb hírek láttak napvilágot a lassan egy évet késő következő generációs, kék lézert használó Sony meghajtókról. Az eredetileg tervezetthez képest jóval később megjelenő Blu-Ray rögzítők a vállalat közlése szerint májusban és júniusban kerülnek leghamarabb piacra. A két kékvérű videorögzítő különböző felhasználási területeken használható eredményesen.

0

Új digitális fényképezőgépeket dob piacra a Panasonic

2004. február 2. 17:26

A Panasonic számos új LUMIX digitális fényképezőgépet dob piacra az elkövetkezendő időszakban. Az új jövevények közül elsőként a 4 megapixeles DMC-LC70 és a 3,2 megapixeles DMC-LC50 készülékek lesznek kaphatóak. Mindegyik kamera rendkívül gyors reakcióidővel rendelkezik, a reakcióidő (a kioldógomb és a fényképkészítés között eltelt idő) csupán 0,1 másodperc ezeknél a fényképezőgépeknél.

0

Újabb memóriakártyával bővülhet az egyébként is bőséges kínálat

2004. február 2. 15:37

Az infoSync információi szerint hamarosan újabb memóriakártya jelenhet meg a piacon, melyről egyelőre sajnos nem sokat lehet tudni. A weboldal szerint az új jövevény kisebb lesz egy Secure Digital memóriakártyánál, induló kapacitása 1 GB és USB-csatlakozásra is képes -- hogy mi módon, az egyelőre nem tisztázott.

0

Vezetékes távirányítót vásárolhatunk a Creative hordozható lejátszóihoz

2004. február 2. 14:42

[Clubic.com] A Creative bemutatta vezetékes távirányítóját, melyet Muvo2, Nomad Jukebox 3 és Nomad Jukebox Zen hordozható audiolejátszóihoz készített. A fehér színű kiegészítők nem csak a zsebben vagy táskában hordozott lejátszók vezérlésére alkalmas, hanem FM-tunerrel, rádióvevővel is ellátták.

0

Vékonyabbak lehetnek a kamerás mobiltelefonok az Olympus új moduljával

2004. február 2. 14:21

[Digi-Life] Az Olympus egy új koncepción alapuló kameramodult mutatott be, mely jelentősen különbözik az eddig kifejlesztett megoldásoktól. A gyártó által készített modul vékonyabb kamerás mobiltelefonok kifejlesztését teszi lehetővé, mivel csupán 8,5 mm vékony.

0

Különleges PowerPoint kiegészítőt készített az ATI

2004. február 2. 11:09

[Clubic.com] Különleges kiegészítő bemutató verzióját lehet letölteni az ATI weboldaláról . Az Office FX csomag speciális, három dimenziós effekteket, áttűnéseket és egyéb grafikus elemeket biztosít az Office irodai programcsomagokban található PowerPoint bemutatókészítő alkalmazáshoz.