Szerző: Ady Krisztián

2004. október 18. 10:08

Digitális fényképezőgéppel keresztezte merevlemezes audiolejátszóját az Olympus

[News.com] A digitális fényképezőgéppel szerelt mobiltelefonok és kézi számítógépek mellett újabb hordozható eszközbe, a hordozható zenelejátszókba építik be a gyártók az apró kameramodulokat. Az Olympus a múlt héten mutatta be merevlemezes audiolejátszóját, mely a hatalmas kijelző mellett beépített kamerával is rendelkezik, tehát akár fényképezhetünk is vele. A nagyobb készülék mellett egy kisebb, kamera nélküli merevlemezes lejátszót is bemutatott a vállalat.

A szórakoztatóelektronikai gyártók kétségbeesetten igyekeznek meglovagolni az Apple által piacra dobott iPod lejátszók keltette hullámokat, egyelőre azonban kevés sikerrel. Az Olympus mellett több más vállalat, a Sony, a Samsung, a Dell és a Toshiba is bemutatott apró merevlemezzel szerelt lejátszókat, amelyek lényegesen több dal tárolására képesek, mint a csupán 128, 256 vagy 512 megabájt memóriával rendelkező társaik.

Az Olympus most bemutatott M-Robe 500i hordozható lejátszója 20 gigbájtos merevlemezt tartalmaz, melyen rengeteg digitális formába öntött zenét és fotót tárolhatunk el. A 3,7 hüvelykes kijelző érintőkijelző, a képek elkészítéséhez elég csupán a kijelzőt megérinteni. A merevlemezen akár 5 ezer dal vagy 20 ezer kép is eltárolható.


Olympus M-Robe 500i

Az Olympus kisebbik lejátszója, az M-Robe 100i nem tartalmaz kamerát, és kisebb, csupán 5 gigabájtos merevlemezzel rendelkezik. Elsődleges célja valószínűleg az iPod mini lejátszóval szimpatizálók átcsábítása az ellenség soraiba.

Az Olympus várhatóan 500 dolláros áron dobja piacra az Egyesült Államokban M-Robe 500i lejátszóját, azonban meglepő módon az ünnepi szezonban még nem lesz elérhető új terméke, az 500i csupán januárban érkezik meg a tengerentúlra. A kisebbik M-Robe 100i lejátszóért 250 dollárt kér majd el a vállalat.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról