konzumer archívum - 2004 augusztus

2004
augusztus

0

Sportos MP3-lejátszókat mutatott be a Rio

2004. augusztus 31. 14:41

A hordozható audiolejátszóiról ismert Rio bemutatta Forge nevű készülékeit, amelyeket elsősorban a sportos életstílus kedvelőinek ajánl.

0

Hazánkban is kapható a Samsung 16x-os DVD-írója

2004. augusztus 30. 15:00

[Rowland] A Samsung Electronics bejelentette, hogy tovább bővíti Writemaster CD- és DVD-író családját -- a termékvonal legújabb készüléke a 16-szoros sebességgel dolgozó TS-H552 modell. Ez a DVD-író DVD+ és DVD- lemezeket egyaránt olvas és ír, valamint a kétrétegű lemezeket is támogatja.

0

Felfrissítette Muvo2 hordozható audiolejátszóját a Creative

2004. augusztus 30. 14:44

[Clubic.com] A Creative hamarosan Európában is piacra dobja Muvo2 hordozható audiolejátszója legújabb, 5 Gbyte-os kapacitású változatát. Az új készülék öt különböző színben lesz elérhető, s egyetlen Gbyte-tal több adatot tárolhat majd, mint a jelenleg elérhető Muvo2 modell.

0

Részletek az új Treo okostelefonról

2004. augusztus 30. 12:24

Számos részlet és kép szivárgott ki a PalmOne következő generációs okostelefonjáról, amely várhatóan Treo 650 néven kerül forgalomba.

0

Kapcsolat hűségprogram már a feltöltőkártyásoknak is a T-Mobile-nál

2004. augusztus 27. 14:03

A T-Mobile bejelentette, hogy megújítja a mobilszolgáltatásokon túl egyéb kedvezményeket is kínáló hűségprogramját. A program a jövőben az előfizetéses ügyfelek mellett Domino kártyások számára is elérhető lesz. A szeptember elsejétől számos újdonsággal gazdagodó Kapcsolat Aranykártya Program kedvezményrendszert nyújt minden T-Mobile előfizetőnek.

0

A Gigabyte is bejelentette 16x-os sebességű DVD-íróját

2004. augusztus 25. 17:20

Bár a 16x-osan írható DVD-lemezek még lényegében nem is elérhetők a hétköznapi fogyasztók, felhasználók számára, a gyártók már megkezdték legújabb, 16x-os sebességű írásra képes készülékeik értékesítését. A Pioneer és a Philips után a Gigabyte is bejelentette, hogy hamarosan kapható lesz GO-W1608A típusjelzésű DVD-írója, mely nem csak a jelenlegi csúcssebességre, azaz 16x-os írásra, hanem a kétrétegű DVD+R9 lemezek kezelésére is alkalmas.

0

Jelentősen továbblépnek a következő generációs asztali DivX-lejátszók

2004. augusztus 25. 16:15

Miközben a DivX Pro kódolású állományok lejátszására is képes asztali DVD-lejátszók ára folyamatosan esik -- egyes európai online üzlete3kben már 59 euróért is lehet ilyen készüléket vásárolni --, a vállalatok nem álltak le a fejlesztésekkel és hamarosan bejelentik következő generációs, még többet nyújtó, sokkal többre képes asztali lejátszóikat.

0

A Motorola szerint minden rendben a V600 mobiltelefonokkal

2004. augusztus 25. 14:53

[infoSync] A Motorola visszautasította, hogy az amerikai Cingular Wireless a vállalat mobiltelefonjait okolja és visszahívásnak minősítse az elmúlt hónapban történteket. Amint az ismeretes, a Cingular Wireless bejelentette, hogy visszahívja a Motorola V600 telefonokat, ugyanis azok rádiófrekvenciás egysége okozza a cég ügyfeleinek hívások közben tapasztalt problémáit, térerőgondjait.

0

Walkie-talkie stílusú kommunikációra is képes a Siemens CX70 mobiltelefonja

2004. augusztus 24. 11:56

A konkurens mobiltelefon-gyártók lépéseihez hasonlóan a Siemens is Push To Talk (PTT) funkcionalitást épített be legújabb mobitelefonjába, mely walkie-talkie stílusú, IP-alapú kommunikációt tesz lehetővé a mobiltársaságok hálózatain -- amennyiben a mobilhálózatok ezt támogatják. Az új készülék emellett természetesen színes kijelzővel és beépített digitális kamerával is rendelkezik.

0

Megkezdődhet a 16x-os sebességgel írható DVD+R lemezek sorozatgyártása

2004. augusztus 23. 14:30

[DigiTimes] A Philips, a Mitsubishi Chemical Corp. (MCC) és a TDK egyaránt megkapta a DVD+RW Szövetség jóváhagyását 16x-os sebességgel írható DVD-lemezeik kapcsán, amely egyben a sorozatgyártás megkezdését is jelenti. A Philips lemezeit a vállalat OEM partnere, a CMC Magnetics készíti. Tajvan legnagyobb optikai lemezgyártója, a CMC várhatóan a következő negyedévtől kezdi meg a lemezek nagyobb mennyiségű szállítását, jelenleg a vállalat főként a 8x-osan írható lemezekre koncentrál.

0

Kényelmes, vezeték nélküli zenehallgatást ígér az Albatron

2004. augusztus 16. 13:44

Az Albatron Technology bemutatta Widio névre keresztelt termékét, amely a vállalat szerint kényelmesebbé teszi a zenehallgatást. A Widio gyakorlatilag nem más, mint egy vezeték nélküli adó és egy vevő, amelyek egymástól akár 50 méterre is elhelyezhetők és tetszőlege műsorforrás, illetve fejhallgató, vagy hangszóró kapcsolható hozzájuk.

0

Augusztus 15-től a Domino kártyások is ingyenesen küldhetnek öt MMS-üzenet

2004. augusztus 12. 13:58

A T-Mobile az előfizetéses ügyfeleinek nyújtott MMS kedvezményt augusztus 15-étől a Domino kártyás ügyfeleire is kiterjeszti, így a mobilszolgáltató összes előfizetője jogosult lett arra, hogy az év végéig hálózaton belül havonta 5 multimédiás üzenetet küldjön ingyenesen.

0

Új színes lézernyomatókkal jelentkezett a Ricoh

2004. augusztus 12. 12:38

A Ricoh bemutatta az Aficio termékcsalád három új tagját, köztük a kis munkacsoportos felhasználóknak készült, asztali nyomtatóként is használható CL1000N színes lézernyomtatót. A nyomtató kis mérete ellenére rendkívül sokoldalú funkcionalitást nyújt. A nagy nyomtatási sebesség, a hálózati csatlakoztathatóság, a csomagolt szoftverek és a közvetlen PDF-nyomtatás funkció kategóriájának legjobbjává teszik.

0

Beépített merevlemezzel és TV-tunerrel rendelkező jukeboxot fejlesztett ki a NeoSol

2004. augusztus 12. 10:56

Az OEM-partnerei számára termékeket fejlesztő NeoSol legújabb hordozható jukebox készüléke kétségkívül a piac egyik legérdekesebb darabja lehet. A Cliod nevű és TN-A1002 típusjelzésű audio- és videolejátszó készülék nem csak 2,2 hüvelykes színes, OLED technológiájú kijelzőt, hanem 2,5 Gbyte-os beépített merevlemezt és beépített TV-tunert is tartalmaz.

0

A világon először Magyarországon SMS-ben is aktiválhatók lesznek a Microsoft szoftverei

2004. augusztus 11. 14:17

A Microsoft Magyarország új lehetőséget kínál szoftverei aktiválására. Az eddigi telefonos és interneten történő aktiválás mellett 2004 júliusa óta lehetőség van a termékek SMS-ben történő aktiválására is. Az SMS-ben történő aktiválást a Microsoft történetében Magyarországon vezetik be először, így a hazai felhasználók lesznek az elsők, akik kipróbálhatják a rendszer működését.

0

Felfrissítette Digital Image Suite képfeldolgozó szoftvercsomagját a Microsoft

2004. augusztus 11. 13:33

A Microsoft tegnap bejelentette, hogy elérhető lett Digital Image Suite szoftvercsomagja felfrissített, 10-es változata. A digitális fotózás szerelmeseinek készített szoftvercsomaggal könnyedén feljavíthatjuk és módosíthajtuk fényképeinket anélkül, hogy túl sokat kellene tudnunk a digitális képek technikai és elméleti hátteréről.

0

A Sharp szállítja háromdimenziós képalkotásra képes LCD-monitorát

2004. augusztus 10. 11:49

A Sharp bejelentette, hogy megkezdte 15 hüvelyk képátlójú, háromdimenziós képalkotásra képes LCD-monitora szállítását. Az előzetes várakozásoknak megfelelően az új korszakot nyitó 3D-s monitor 1500 dolláros ajánlott áron lesz kapható. Bár a Sharp nem az első gyártó, mely ilyen modellel lép piacra, a japán vállalat kétségkívül az első a fogyasztói piacra szánt háromdimenziós monitor bejelentésével.

0

Vezeték nélküli webkamerát dobott piacra a Linksys

2004. augusztus 10. 10:25

A Linksys újabb termékkel bővítette hálózati eszköz kínálatát. A Cisco égisze alá tartozó vállalat WVC54G típusú webkamerája nem csak beépített webszerverrel -- és így saját webkamera-szerverrel -- rendelkezik, hanem vezeték nélküli kapcsolaton keresztül kommunikál, ezért külön hálózati vezetékelésre nincs is szükség.

0

Az év végén dobja piacra Blu-Ray videorögzítőjét a Samsung

2004. augusztus 9. 15:55

A Blu-ray Disc Information szemináriumon ismét kiállította Blu-Ray videorögzítőjét a Samsung Electronics Co, Ltd. A készülék várhatóan év végén kerülhet a koreai és az észak-amerikai üzletek polcaira. A bemutatott termék közel azonos volt azzal, melyet az év elején, a Consumer Electronics Shown is közszemlére bocsátott a vállalat.

0

Megjelent az első windowsos kéziszámítógépekre írt trójai féreg

2004. augusztus 6. 15:06

A Kaspersky Labs, az egyik vezető információbiztonsági szoftverfejlesztő vállalat bejelentette, hogy felfedezte a Backdoor.WinCE.Brador.a hátsó ajtót, az első Pocket PC-t (Windows CE alapú) futtató késziszámítógépekre készült ilyen jellegű kódot.

0

Az amerikai T-Mobile már forgalmazza a Samsung SGH-D415 mobiltelefonját

2004. augusztus 6. 11:23

A Samsung és a T-Mobile bejelentette, hogy a vállalat Amerikában piacra dobja hatalmas kijelzővel ellátott új szétcsúsztatható mobiltelefonját, az SGH-D415-öt. A D415 a D410 T-Mobile számára készített változata. A hagyományos kivitelű telefon beépített videorögzítésre is alkalmas kamerával is rendelkezik.

0

Ujjlenyomattal védett pendrive a Memory Experts Internationaltől

2004. augusztus 6. 09:20

Az EMJ Hungary Kft. augusztustól megkezdi a kanadai Memory Experts International termékeinek disztribúcióját. A vállalat termékei közül figyelmet érdemel a ClipDrive Bio sorozat, amelynek tagjai ujjlenyomat-olvasóval felszerelt USB-s hordozható adattárolók.

0

Nem kerül piacra a Motorola windowsos MPx100 okostelefonja

2004. augusztus 5. 12:22

A PhoneScoop.com mobiltelefonokkal foglalkozó weboldal információi szerint a Motorola mégsem dobja piacra MPx100 okostelefonját, csendben törölte a termék fejlesztését. A hagyományos, álló kivitelű windowsos okostelefon Windows Mobile 2003 for Smartphone operációs rendszert futtatott volna. A Motorola szerint nincs igény egy ilyen régebbi stílusú okostelefonra a vállalat által megcélzott ügyfélkörben, az üzleti felhasználóknál.

0

Itt a T-Mobile Sidekick II okostelefon

2004. augusztus 4. 15:13

Megjelent a T-Mobile kínálatában a Sidekick II készülék, amely egy kifejezetten SMS-írásra, illetve levelezésre kifejlesztett mobiltelefon. A készülék kijelzőjét félrehajtva egy teljes méretű QWERTY billentyűzet válik láthatóvá és használhatóvá.

0

Augusztus végétől lesz kapható itthon a Samsung 12x-es DVD-írója

2004. augusztus 4. 14:18

[Rowland] A Samsung Electronics itthon is piacra dobja 12x-es írási sebességre képes, TS-H542 jelzésű DVD-íróját, mely Magyarországon 2004. augusztus végétől lesz kapható. Az új, multiformátumú készülék Writemaster márkanév alatt kerül forgalomba,

0

Vírusvédelem kéziszámítógépekre

2004. augusztus 4. 09:50

[Morpho] A Kaspersky Labs megjelentette a Kaspersky Security for PDA 5.0 szoftver kereskedelmi változatát. A Kaspersky Security for PDA átfogó védelmet nyújt a kézi számítógépeken futó legnépszerűbb operációs rendszerekhez, a Pocket PC-hez és Palm OS-hez, és lehetővé teszi a felhasználók számára a tárolt adatokhoz történő hozzáférés korlátozását.

0

Akár egész albumokat is letölthetnek mobiljukra a Pannon GSM előfizetői

2004. augusztus 3. 15:56

Holnap, a Sziget Fesztivál első napján indítja el új szolgáltatását a Pannon GSM: a minden eddig ismertnél jobb hanghűségű zeneszámok mobiltelefonra történő nagy sebességű letöltését biztosító djuice zene segítségével akár komplett albumokat is mobiljukra költöztethetnek az előfizetők.

0

Továbbra is sebezhetők a Bluetooth-képes mobiltelefonok

2004. augusztus 3. 13:56

[PCWorld] Biztonsági szakemberek szerint továbbra is sebezhetők, támadhatók a Bluetooth kapcsolatra képes telefonok, illetve jelentős részük. A Defcon 12 konferencián Adam Laurie, az AL Digital és a Bunker vezetője, valamint Martin Herfurt, a Salzburg Research kutatója tartott e témában bemutatót. Az általuk készített szoftverekkel Nokia, Sony Ericsson és TDK mobiltelefonokon lehetett kihasználni különböző biztonsági hiányosságokat.

0

A Sharp is beszáll a hordozható audio- és videolejátszók piacára

2004. augusztus 2. 11:04

[Clubic.com] A Sharp is beszáll a hordozható lejátszók piacára: a vállalat két audio- és videolejátszásra is képes jukebox referenciadizájnját fejlesztgeti, melyek várhatóan augusztusban és szeptemberben készülnek el. Az OEM piacra szánt, más vállalatok által licencelhető lejátszókat 2,2 és 3,6 hüvelykes, 320 x 240 pixeles kijelzővel látja el a vállalat.

0

Új, apró hordozható audiolejátszót mutatott be a Rio

2004. augusztus 2. 10:38

A Rio bemutatta Carbon névre keresztelt apró audiolejátszóját, amely az iPod Mini piaci ellenfele kíván lenni. A Carbon egy 5 Gbyte kapacitású Seagate merevlemezt tartalmaz, amelyen akár 80 órányi zene is tárolható. A készülék az MP3 és WMA formátumú állományok megszólaltatására képes.