Szerző: Ady Krisztián

2004. október 7. 14:44

Inkább egy két megapixeles digitális fényképezőgép a Curitel új mobiltelefonja

[infoSync] A Pantech és a Curitel által Dél-Koreában piacra dobott Curitel P1 digitális fénymobilképezőkészülékgépről meglehetősen nehéz eldönteni, hogy tervezői vajon a mobiltelefon, avagy a digitális fényképezőgép funkciókat helyezték előtérbe a készülék tervezése során. A számgombok méretéből arra tippelhetünk, hogy elsősorban egy 2 megapixeles digitális fényképezőgépként álmodták meg a készüléket.

[infoSync] A Pantech és a Curitel által Dél-Koreában piacra dobott Curitel P1 digitális "fénymobilképezőkészülékgépről" meglehetősen nehéz eldönteni, hogy tervezői vajon a mobiltelefon, avagy a digitális fényképezőgép funkciókat helyezték előtérbe a készülék tervezése során. A számgombok méretéből arra tippelhetünk, hogy elsősorban egy 2 megapixeles digitális fényképezőgépként álmodták meg a készüléket.

A Curitel P1 nem kihajtható, de nem is álló formátumú készülék, legkényelmesebben ugyanis fekve, egy fényképezőgéphez "illő" helyzetben kezelhetjük a gombjait.

A normál telefonokon megtalálható nyomógombok mellett egy 5-állású navigációs gomb és számos egyéb, többnyire fényképezőgép funkciókat indító gombok találhatók a készüléken, melyek ismét csak a "fényképezőgép" érzést erősítik meg. Ahhoz azonban, hogy a telefonálás alatt hallhassuk a hívó hangját, a "tradícionális", álló pozícióba kell mozgatni a készüléket.


Telefon és fényképezőgép... vagy fordítva?

A Curitel mobil eszköze csupán 97,9 gramm súlyú és 91,8 x 51,8 x 15,8 mm méretű, tehát nem csak a fényképezőgépek világában teljesítettek derekasan a fejlesztők, hanem bizony mobilként is elfogadható méreteket alkottak. A telefonban 2,1 megapixeles digitális szenzor található, melyet 128 MByte Flash-ROM és 64 Mbyte RAM egészít ki, mely memóriaterületek tovább növelhetők mini-SD memóriakártyák segítségével.

A készülék mobiltelefonként képes SMS, EMS, MMS-üzenetek kezelésére, polifónikus csengőhangok megszólaltatására, sőt, mondhatni egy okostelefon kerül a boldog tulajdonos birtokába, hiszen MP3-lejátszóval, a szokásos PIM funkciókkal, napló-alkalmazással, hangos szövegfelolvasással könnyíti a mindennapi használatot a készülék szoftvere. A készülék készenléti ideje 150 óra, beszélgetési ideje 2,2 óra a gyári specifikációs szerint. Sajnos a Curitel P1-et nem tervezik Dél-Koreán kívül piacra dobni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról