konzumer archívum - 2004 július

2004
július

0

Multimédiás koktélt kever a T-Mobile a legújabb mobiltelefonok tulajdonosainak

2004. július 30. 14:03

A legújabb, képet, videofelvételeket kezelő, WAP és internet oldalak megtekintésére képes multimédiás mobiltelefonok nagy száma újszerű szolgáltatások és díjcsomagok megalkotására ösztönzi a mobilszolgáltatókat. A T-Mobile a multimédiás készülékek képességeinek kihasználhatóságát nyújtó, számos szolgáltatást tartalmazó komplex multimédiás csomagokat vezet be szeptember 1-től Koktél néven.

0

Univerzális hálózati adapter noteszgépekhez

2004. július 29. 14:38

A Trust 200NS Notebook Power Adapter Universal a legtöbb notebook számára képes tápfeszültséget szolgáltatni. Ha a hordozható számítógép hálózati adaptere felmondja a szolgálatot, a Trust Notebook Power Adapter segítségével kiváltható az elromlott tápegység.

0

Személyre szabható csengetési hang a T-Mobile előfizetőinek

2004. július 29. 14:09

A szeptember 1-től Magyarországon elsőként a T-Mobile ügyfelei számára elérhető Dallamcsengő szolgáltatás segítségével a hívó fél a szokásos és egységes csengetési hang helyett a hívott fél által kiválasztott zenét hallhatja majd.

0

Az első 64 bites tablet PC

2004. július 28. 13:10

Az Averatec nevű amerikai cég tervei szerint októberben mutatkozhat be az első AMD Athlon 64 processzorra épülő tablet PC számítógép. A vállalat jelenleg is kínál AMD chipes tablet PC-t, ez azonban Athlon XP 2200+ processzorra épül.

0

Új MP3-lejátszók a Samsungtól

2004. július 28. 11:39

A Samsung Electronics bejelentette, hogy két új készülékkel bővíti Yepp hordozható audiolejátszóinak sorát. A Yepp YH-820 és YH-920 szeptember elejétől lesz kapható az Egyesült Államokban.

0

A világ legnagyobb teljesítményű mobil grafikus vezérlőjével jelentkezett az ATI

2004. július 27. 17:04

Az ATI Technologies bemutatta Mobility Radeon 9800 grafikus processzorát, amely a vállalat állítása szerint a világ legnagyobb teljesítményű videovezérlője notebookok számára. A chip a Radeon X800 technológiai alapjaira épül, 8 renderelő futószalagot és 4 vertex shader egységet tartalmaz és 256 bites memóriainterfésszel rendelkezik. A chip természetesen teljes DirectX 9 gyorsítást kínál.

0

Bluetooth kapcsolatra is képes az MSI új hordozható MP3-lejátszója

2004. július 26. 14:38

Az MSI ma bejelentette Mega Player 516 hordozható audiolejátszóját, amely számos egyedi képességével hívja fel magára a figyelmet. A beépített flash memóriát tartalmazó készülék kapacitása SD/MMC kártyákkal tovább bővíthető, emellett említésre méltó képessége még, hogy beépített Bluetooth adóvevővel rendelkezik.

0

Multimédiás notebook a Toshibától

2004. július 26. 10:11

A Toshiba bejelentette Qosmio névre keresztelt noteszgépeit. A vállalat nem titkolja, hogy a készülékeket elsősorban hordozható multimédiás központnak szánja, erre utal, hogy a gépekben TV-tuner található és távirányító is jár hozzájuk.

0

Mégis kiadta szoftverfrissítéseit a Nokia a Bluetooth-implementáció biztonsági rése kapcsán

2004. július 23. 13:13

[Neowin] Amint arról még februárban beszámoltunk, a Nokia elismerte, hogy egyes mobiltelefonjai áldozatul eshetnek az úgynevezett bluesnarfingnek, amikor egy támadó a Bluetooth kapcsolaton keresztül adatokat olvashat, módosíthat vagy törölhet egy mobiltelefonban anélkül, hogy bármilyen nyomot hagyna maga után. A vállalat a súlyos biztonsági hiányosság ellenére közölte, hogy az nem olyan kritikus mértékű, mely indokolná az érintett telefonok szoftvereinek módosítását.

0

Bemutatkozott a következő generációs Apple iPod audiolejátszó

2004. július 23. 11:28

Az Apple bemutatta hordozható zenelejátszója, az iPod negyedik generációját, mely tartalmazza az iPod mini modellekből már ismert, érintésérzékeny Click Wheel technológiát, valamint öt nyomógombot alkalmaz a könnyű, egykezes navigáció érdekében. Az új iPod akár 12 órányi zenelejátszást is lehetővé tesz. A Shuffle Songs egy új elem a főmenüben, amely azonnali hozzáférést kínál a zenehallgatás új módjához.

0

Négy új LUMIX digitális fényképezőgépet dob piacra szeptemberben a Panasonic

2004. július 21. 17:13

Az általában Panasonic márkanevű termékeiről ismert Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. ma bemutatta négy új LUMIX digitális fényképezőgépét: a DMC-FX7, DMC-FX2, DMC-FZ3 és DMC-FZ20 modelleket. Az új modellek mindegyike a továbbfejlesztett Venus áramkörös LSI II-vel, a szintén új fejlesztésű MEGA O.I.S. optikai képstabilizátorral, végtelenített sorozatfelvétel funkcióval és Leica DC Vario-Elmarit objektívvel kerülnek forgalomba. A Panasonic augusztus 27-én tervezi az új modellek forgalmazásának kezdetét Japánban és az Egyesült Államokban. Európában szeptember hónap folyamán jelennek meg az újdonságok.

0

Rendkívüli áron értékesíti új Motorola mobiltelefonjait a T-Mobile Magyarország

2004. július 20. 12:36

A T-Mobile és a Motorola együttműködésének eredményeként Európában először Magyarországon vásárolhatók meg a legújabb, kizárólag a mobilszolgáltató számára szállított új, multimédiás Motorola mobiltelefonok. A Motorola legújabb készülékei, az E398 és a C385 a kontinensen elsőként a magyarországi előfizetőkhöz juthat el.

0

Jön az Apple iPod audiolejátszó negyedik generációja

2004. július 19. 12:18

Az Apple Computer hamarosan bemutatja iPod audiolejátszó-családja negyedik generációját, két új tagját. Az új készülékek vékonyabb házban kaptak helyet és lényegesen hosszabb üzemidővel rendelkeznek, mint korábbi társaik. A két új jövevény piacra kerülési időpontja egyelőre ismeretlen.

0

A 3Com bemutatta OfficeConnect vezeték nélküli termékcsaládját

2004. július 15. 10:47

[Vision Communications] A 3Com bemutatta OfficeConnect vezeték nélküli termékcsaládjának legújabb tagjait. Az új Turbo Mode szolgáltatásnak köszönhetően az OfficeConnect 11 a/b/g vezeték nélküli hozzáférési pontok sebessége a duplájára nőtt. Az új WDS szolgáltatás segítségével pedig új távlatok nyílhatnak a teljes mértékben vezeték nélküli hálózati infrastruktúra kiépítésében.

0

Újságosoknál a DVDcenter nyári összevont száma

2004. július 14. 15:32

Megjelent és már az újságárusoknál és a benzinkutakon is megtalálható a DVDcenter hatodik és hetedik, nyári összevont száma. Az újság melléklete ezúttal a K-Pax - A belső bolygó, mely a már megszokott módon reklámok nélkül és kiváló minőségben élvezhető.

0

Hamarosan kaphatók lesznek a HP új iPAQ kéziszámítógépei

2004. július 14. 14:58

Érdemes lehet egy kicsit várni új kéziszámítógépünk beszerzésével: egyes online üzletek és webes hírforrások szerint két-három héten belül piacra kerülhetnek a HP legújabb iPAQ kéziszámítógépei. A lenti képen a hx4705, az rx3415, az rz1715, valamint a mobiltelefonként is használható h6315 tenyérgép látható balról jobbra.

0

Duál 16x-os DVD-írót jelentett be a Pioneer

2004. július 13. 11:27

[Clubic.com] A jelenleg elérhető legfejlettebb, leggyorsabb DVD-írót mutatta be a Pioneer: DVR-A08 készüléke nem csak a kétrétegű DVD+R9 lemezeket kezeli akár 4x-es sebességgel, hanem mindkét egyszer írható DVD-formátumot a maximálisan elérhető 16x-os sebességgel képes megírni.

0

Japánban már kaphatók a Sony Hi-MD formátumot kezelő audiolejátszói

2004. július 12. 12:20

[Clubic.com] A Sony a januárban megrendezett Las Vegas-i Consumer Electonics Show rendezvényen mutatta be elsőként Hi-MD MiniDisc formátumát és -lejátszó készülékeit. A japán vállalat áprilisra ígérte az új készülékek megjelenését, azonban a hordozható készülékek csak napjainkban váltak elérhetővé, egyelőre kizárólag Japánban.

0

A Canon bejelentette nyolc tagból álló PIXMA nyomtatócsaládját

2004. július 9. 13:50

A Canon bejelentette futurisztikus stílusú PIXMA termékvonalát, amely a személyi fotónyomtatók iránt gyorsan növekvő igények kielégítését célozza. A takarékos nyomtatás elvárásainak megfelelően a PIXMA-család minden tagja 2 pikoliteres, vagy ennál is kisebb térfogatú tintacseppekkel dolgozik, mely hozzávetőleg kétmilliomod része egy átlagos esőcsepp méretének.

0

Július 24-én debütál Európában az Apple iPod mini audiolejátszó

2004. július 8. 11:13

Az Apple hivatalosan is bejelentette, hogy július 24-én debütál Európában óriási sikerű hordozható audiolejátszója, az Apple iPod mini. A rendkívüli kereslet miatt több hónapos késéssel Európába érkező készülék 4 GB-os Hitachi merevlemezén tárolja el a dalokat, melyeket PC-ről és Macintosh számítógépről egyaránt fel lehet tölteni.

0

Világrekorder sebességet nyújtott a T-Mobile Magyarország EDGE rendszere

2004. július 7. 14:51

[Ericsson Magyarország] Az Ericsson világrekordnak számító maximális adatsebességet -- rádióinterfészen keresztül mért 235,6 kbit/s-ot -- ért el a T-Mobile Magyarország Rt. EDGE (Enhanced Data Rates for Global Evolution) hálózatán. A hálózat teljesítményét, működését és letöltési kapacitását két héten keresztül mérték Budapesten.

0

Szeptemberben érkezik a T-Mobile új okostelefonja

2004. július 7. 11:58

A T-Mobile számos részletet hozott nyilvánosságra szeptemberben érkező, Windows Mobile 2003 operációs rendszerre épülő MDA III készülékéről. Az MDA -- más szolgáltatóknál XDA -- okostelefon a Westel kínálatában Qtek néven volt kapható, a névváltás után valószínűleg a készülék neve is megváltozik és itthon is MDA néven kerül bevezetésre.

0

Európában is bemutatkozik a Sierra Wireless Voq okostelefon

2004. július 7. 10:26

A holland KPN mobilszolgáltató tegnap óta kínálja ügyfeleinek a Sierra Wireless Voq okostelefont, amely Microsoft Windows Mobile 2003 for Smartphone operációs rendszerre épül. A készülék hamarosan bemutatkozik az amerikai piacon is.

0

Megapixeles kamera a Fujitsu új tenyérgépében

2004. július 6. 14:16

A Fujitsu hamarosan piacra dobja Pocket LOOX v70 tenyérgépét, amely 1,3 megapixeles digitális kamerát tartalmaz. A készüléket kifejezetten a japán piacra szánja a gyártó, ennek jegyében japán Windows Mobile 2003 operációs rendszerrel szállítja.

0

Bemutatta Blu-Ray lemezre rögzítő videofelvevőjét a Panasonic

2004. július 1. 12:02

[News.com] A Panasonic tegnap bejelentette, hogy július 31-től megkezdi Japánban a DIGA termékcsaládba tartozó, DMR-E700BD jelzésű Blu-Ray videorögzítő értékesítését. A Matsushita Electric Industrial készüléke kétrétegű, 50 GB-os kapacitású Blu-Ray lemezeket is képes kezelni, melyekre akár 4,5 órányi nagyfelbontású (HDTV) TV-adást is rögzíthet.

0

Merevlemezes audiolejátszókat mutatott be a Sony

2004. július 1. 11:21

A Sony ősszel két új hordozható audiolejátszót hoz forgalomba, amelyek a vállalat internetes zeneszolgáltatásával kiegészítve méltó ellenfelei lehetnek az Apple iPodnak.

0

Már a nyáron beépülhet számos CD- és DVD-íróba a lemez felületére feliratozó HP technológia

2004. július 1. 09:40

[Clubic.com] Nem kevesebb mint 12 gyártó, többek között a Hitachi, az LG, a Toshiba, a Mitsubishi Chemical, valamint a Sonic Solutions jelentette be eddig, hogy implementálja termékeibe a HP LightScribe feliratozó technológiáját, mellyel képek és szövegek hozhatók létre a CD- és DVD-írók segítségével a lemez nyomtatható oldalán. A technológia nem festéket használ a felirat elkészítéséhez, hanem lézersugarat.