Szerző: Ady Krisztián

2004. október 18. 16:30

Közel tízezer kép érkezett a III. Lumix 2004 Digitális Fotópályázatra

[HWSW] Sikeresen zárult a Magyar Fotóművészek Szövetsége és a Magyar Fotóriporterek Társasága által meghirdetett, Panasonic által támogatott III. Lumix 2004 Digitális Fotópályázat. A nyertes képek és a legjobbnak ítélt további több mint 50 kép megtekinthető a Néprajzi Múzeum középső galériáján 2004. október 18. és november 14. között, minden nap 10 órától 18 óráig.

A digitális fotózás lehetőségeit bemutató harmadik pályázat auguszus 2. és október 4. között zajlott, s helyet adott mind a fotóművészek, mind az amatőr pályázók számára. A pályázatok értékeléséről és a díjak odaítéléséről neves fotóművészekből álló zsűri döntött, melynek tagjai Keleti Éva, Szamódy Zsolt, Pólya Zoltán, Vinnay Péter és Zsigmond Gábor voltak.

A tavalyi több mint ötezer képet az idén sikerült jelentősen túlszárnyalni, a hatalmas érdeklődést bizonyítva több mint 9 700 pályaműből kellett kiválasztani a zsűrinek a díjnyertes képeket, és azt az 52 képet, melyek kiállításra kerültek.

Az egyes kategóriák nyertesei:


'Az ember' -- Bakos Veronika 'Sziget 2004' című képe


'Természet' -- Daróczi Csaba 'Verébcsapat' című képe


'Úton' -- Lóránt Attila 'Zsákosok' című képe


'Lendületben' -- Kovalovszky Dániel 'Kóbor János, Omega turné' című képe

A Lumix díjat, az 500 000 Ft értékű szabadon felhasználható ösztöndíjat Domaniczky Tivadar nyerte 'Magasugró' című képével.


'Lumix díj' -- Domaniczky Tivadar 'Magasugró' című képe

A kategóriagyőztesek díja egy-egy Panasonic Lumix DMC-FZ20 típusú digitális fényképezőgép volt, melyet a Nemzeti Múzeum Dísztermében tartott tárlatmegnyitó sajtótájékoztató keretei között adtak át. Más digitális fotópályázatokhoz képest rendhagyó módon a nyertes képeket ezúttal sem csak az interneten lehet megtekinteni, hanem plazmaképernyőkön is bemutatásra kerülnek a Néprajzi Múzeumban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról