:

konzumer archívum - 2004 november

2004
november

0

Karcolásálló réteget fejlesztett ki a TDK optikai lemezek számára

2004. november 18. 16:34

[News.com] A TDK kutatói kitűnő munkát végeztek a CNet gyorstesztje szerint, ugyanis egy csavarhúzóval sem sikerült kárt okozni a különleges bevonattal ellátott DVD-lemeznek -- a korábban halált okozó karcolások ellenére a tartalom továbbra is olvasható maradt a DVD-lejátszók számára.

0

A Creative hadat üzent az Apple iPodnak

2004. november 18. 11:50

[News.com] A számítógépes hangkeltő eszközeiről, no meg hordozható médialejátszóiról ismert Creative Technology jövőre 100 millió dollárt kíván marketingre költeni, hogy fellendítse MP3-lejátszóinak eladásait. Az MP3-háború elkezdődött és én vagyok, aki hadat üzen -- mondta Sim Wong Hoo, a szingapúri Creative elnök-vezérigazgatója. A Creative szerint az idén világszerte 30 millió hordozható MP3-lejátszó talál gazdára, jövőre pedig több mint 60 millió eladása valószínű.

0

Holland várost ábrázol világ legnagyobb digitális fotója

2004. november 18. 11:13

[News.com] Holland mérnökök egy csoportja elkészítette a világ legnagyobb digitális fényképét, amely 78797x31565 képpont felbontású, azaz összesen mintegy 2,5 milliárd képpontból áll. Összehasonlítáképp: a ma elterjedt digitális kamerák rendszerint 2-5 millió pixeles képeket rögzítenek.

0

Újabb Nokia mobiltelefon egy megapixeles kamerával

2004. november 3. 12:20

A Nokia tegnap Monacóban mutatta be 3230 mobiltelefonját, amely a már öregedő 3650-et hivatott leváltani a cég palettáján. A multimédiás szolgáltatásokra kihegyezett, elsősorban fiataloknak szánt készülék formatervezői látszólag sokat nézegették a Sony Ericsson egyik sikertermékét, a T610-et: távolról nézve talán meg sem különböztethető a japán-svéd és a finn gyártó készüléke.

0

Európában nem túl népszerűek a többfunkciós hordozható digitális készülékek

2004. november 2. 16:52

A Jupiter Research piackutató vállalat hat nyugat-európai országra kiterjedő felmérése szerint nem túl kedveltek azok a hordozható digitális eszközök, amelyek egyaránt képesek zenék és filmek lejátszására, PDA-funkciókra és videojátékokra. A megkérdezettek 27 százaléka preferálta a kizárólag zenelejátszásra alkalmas eszközöket, míg az univerzális, zene- és videolejátszásra használható eszközökre szavazók aránya 5 százalék volt.

0

Újságosoknál a DVDcenter magazin legújabb száma -- már DVD-melléklet nélkül is megvásárolható

2004. november 2. 12:06

Megjelent és már az újságárusok standjain is megtalálható a DVDcenter magazin legújabb, szám szerint nyolcadik száma. A legújabb számot már melléklet nélkül -- jelentősen olcsóbban -- is meg lehet vásárolni, amennyiben valaki már rendelkezik az Alain Berberian és Frédéric Forestier rendezte angol-francia filmvígjáték, a A tökös, a török, az őr meg a nő DVD-változatával.