:

konzumer archívum - 2004 szeptember

2004
szeptember

0

Közel megduplázható az iPod audiolejátszók üzemideje

2004. szeptember 30. 13:32

Több más kiegészítő mellett mutatta be a Newer Technology iPod csereakkumulátorát , mellyel az első és második generációs Apple iPod lejátszók üzemidejét lehet jelentősen, körülbelül 70 százalékkal megnövelni. A felhasználói visszajelzések szerint az új akkumulátor akár 21-23 órás folyamatos üzemidőt is biztosít az iPod tulajdonosok számára.

0

Nyolccsatornás hangkártyával jelentkezett a Trust

2004. szeptember 29. 15:50

A Trust 714DX 7.1 Sound Expert nyolccsatornás hangkártyát a gyártó elsősorban DVD-zéshez ajánlja, de a kiadott közlemény szerint a termék játékokhoz is ideális, mivel 5.1-es térhatású és kétcsatornás sztereo hangzást is ki tud adni egyszerre mind a nyolc csatornán. A mellékelt szoftver segítségével a felhasználó egyszerűen és gyorsan beállíthatja a különféle környezeteknek megfelelő térhatású hangzást.

0

Új fájlformátum digitális fényképezéshez

2004. szeptember 29. 10:34

[Herald] Az Adobe bevezette a Digitális Negatív Specifikációt, a digitális fényképezőgép nyersfájlok új, egységes formátumát. A vállalat továbbá kiadta az Adobe DNG Converter-t, egy ingyenes szoftvert, amely számos, manapság népszerű nyers fényképformátumot a Digitális Negatív Specifikációval kompatibilis új .DNG formátumba fordít át.

0

A Microsoft kész eltávolítani a Media Player lejátszóprogramot a Windowsokból

2004. szeptember 28. 10:10

A hétvégén megjelent riportok szerint a Microsoft kész a megegyezezésre az Európai Bizottsággal folytatott antitröszt-perében, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy a vállalatnak el kell távolítania a Windows operációs rendszerekből az integrált Media Player lejátszóprogramot. A Microsoft vezető jogi képviselője, Brad Smith brüsszeli nyilatkozata szerint amennyiben a vállalat korábban benyújtott fellebbezése nem éri el célját, a szoftveróriás az ítéletnek megfelelően eltávolítja a médialejátszó alkalmazást.

0

Új Toshiba MP3-lejátszók, akár 60 Gbyte kapacitással

2004. szeptember 27. 15:12

A Toshiba hamarosan megkezdi új Gigabeat lejátszóinak forgalmazását. A kiviteltől függően 10, 20, vagy 60 Gbyte kapacitású merevlemezzel felszerelt készülékek divatos színekben lesznek kaphatók. A lejátszókban a Toshiba apró, 1,8 hüvelykes merevlemeze található, amelyet az Apple is alkalmaz az iPodban.

0

Egy hónapig ingyenes víruskereső Nokia 6670 mobiltelefonokhoz

2004. szeptember 27. 10:22

[Morpho] Az F-Secure Corporation bejelentette, hogy vírusvédelmi megoldását, az F-Secure Mobil Anti-Virust az új Nokia 6670 intelligens telefon tulajdonosai egy hónapig ingyenesen vehetik igénybe. Az F-Secure Mobil Anti-Virus valós idejű védelmet biztosít a rosszindulatú tartalmak és rosszindulatú alkalmazások ellen, vírusadatbázis frissítéseit pedig egy szabadalmaztatott, SMS-en keresztül történő frissítési mechanizmus segítségével, illetve HTTPS kapcsolaton keresztül végzi.

0

Külső merevlemezeket vezet be a magyar piacra a Senorg

2004. szeptember 27. 10:08

Külső merevlemeztartókat, s hozzá notebook-merevlemezeket kezd el nagy mennyiségben forgalmazni Magyarországon a Senorg Hungary Rt. A 2,5 hüvelykes, zsebben elférő hordozható merevlemez USB2.0 csatlakozáson keresztül kapcsolható a számítógéphez.

0

Újságosoknál a DVDcenter magazin hetedik száma

2004. szeptember 24. 14:20

[ DVDcenter ] Megjelent és az újságárusoknál szombattól kapható a DVDcenter magazin hetedik, mellékletként Femme Fatale-lal csinosított száma. Brian De Palma thrillerje mellett ráadásképpen a DVDcenter saját hangbeállító tesztje is felkerült a korongra.

0

Hamarosan piacra dobja első merevlemezes audiolejátszóját az MSI

2004. szeptember 24. 11:19

[Clubic.com] Az MSI bejelentette, hogy hamarosan piacra kerülhet a tavaszi CeBIT 2004-en is bemutatott, mini-jukebox kivitelű, hordozható audiolejátszója. A vállalat első beépített merevlemezzel rendelkező lejátszója 1,5, 2 és 4 Gbyte-os kapacitásban lesz kapható.

0

Az álommobilban nincs digitális fényképezőgép?

2004. szeptember 24. 09:31

Miközben a mobiltelefon-gyártók egyre nagyobb felbontású digitális kamerákat zsúfolnak bele napjaink csúcskategóriás fényképezőgépeibe, az AvantGo felmérése szerint az álom-mobiltelefon képességlistáján az utolsó helyek egyikén szerepel az integrált fényképezőgép. Az AvantGo nemrég fejezte be 2004 Mobile Life Survey felmérésének kiértékelését, melyre 3200 felhasználótól érkezett válasz. A kérdések és válaszok alapján a vállalat összeállított egy képességlistát, melyen a legfontosabb képességek a lista elején, a felejthetőek a lista végén kaptak helyet.

0

MP3 támogatást épít be hordozható lejátszóiba a Sony

2004. szeptember 23. 14:44

[News.com] A Sony tegnap végre hivatalosan is elismerte, hogy natív MP3 támogatással készül ellátni hordozható zenelejátszó készülékeit, mivel így hatásosabban vehetik fel a készülékek a harcot a konkurens modellekkel, például az Apple Computer iPod lejátszójával. Az egyelőre még nem tisztázott, hogy a japán vállalat mely készülékei kapnak MP3-támogatást.

0

Középkategóriás, X600 Pro grafikus chippel szerelt All-In-Wonder kártya az ATItól

2004. szeptember 23. 08:27

Az ATI bejelentette, hogy hamarosan piacra dobja sorban második PCI Express 16x csatolófelülettel ellátott All-In-Wonder multimédiás videokártyáját. A korábban bejelentett, X800 XT grafikus vezérlővel rendelkező változat mellett ez a verzió a középkategóriás teljesítményt nyújtó X600 Pro chippel szerelt.

0

NVIDIA mobil processzor mobiltelefonokhoz

2004. szeptember 22. 10:25

A londoni Mobile Content World rendezvényen az NVIDIA bejelentette legújabb grafikus processzorát, amelyet kifejezetten mobil eszközökbe, mobiltelefonokba, kézigépekbe szán. A vállalat állítása szerint a GoForce 3D 4500 segítségével az apró eszközökön eddig sosem látott háromdimenziós alkalmazások futtatása válik lehetővé.

0

A Nokia harmadik generációs, 6630-as készülékét is felveszi kínálatába a Vodafone

2004. szeptember 22. 10:02

A Nokia bejelentette, hogy a Vodafone a 6630-as, harmadik generációs mobiltelefonjával bővíti 3G WCDMA telefon-portfólióját. A Vodafone számára szállított Nokia 6630-as készülékeket természetesen live! menürendszerrel látják el. A GSM hálózatokon is működőképes WCDMA mobiltelefont a Vodafone üzleteiben lehet hamarosan megvásárolni, többek között Japánban is.

0

Blu-Ray formátumú optikai lemezt használ a Sony következő generációs játékkonzola

2004. szeptember 21. 16:59

További részletek láttak napvilágot a Sony közeljövőbeni terveiről: a japán vállalat bejelentette, hogy megkezdte az előkészületeket a csak olvasható Blu-ray Disc ROM (BD-ROM) formátum implementálására, mint a következő generációs PlayStation játékkonzol háttértárolója. A következő generációs Blu-ray Disc (BD) lemezek akár 54 GByte-nyi adat tárolására is képesek a jelenlegi CD-DVD méretű optikai lemezen.

0

Multimédiás gombokat helyezett el legújabb egerén a Logitech

2004. szeptember 21. 16:13

[Clubic.com] A Logitech bejelentette legújabb egerét, melyet egyedülálló multimédiás képességekkel ruházott fel. A MediaPlay Cordless Mouse-t kifejezetten a zenekedvelők számára fejlesztette ki a vállalat, az egéren található apró gombok segítségével ugyanis közvetlenül vezérelhetjük kedvenc lejátszóprogramunkat.

0

Bejelentette nagyobb kapacitású külső merevlemezeit a Maxtor

2004. szeptember 21. 12:17

[Clubic.com] A Maxtor bejelentette OneTouch külső merevlemez-családja következő, OneTouch II generációját. A gombbal és egyszerűsített archiválási funkcióval felszerelt külső OneTouch termékcsaládot főként professzionális grafikusok számára ajánlja a Maxtor. A merevlemezek második generációja elsősorban a biztonság terén tartalmaznak újításokat, például a merevlemezre kerülő adatokat azonnal jelszavas védelemmel láthatják el.

0

Két újabb MultiMedia Card memóriakártya megjelenése várható

2004. szeptember 21. 12:02

Két újabb memóriamodullal bővülhet jövőre az egyébként sem szegényes kínálat, a napjainkban hordozható audiolejátszókban és mobiltelefonokban előszeretettel használt MultiMedia Card (MMC) memóriakártyából két új verzió láthat napvilágot. Az MMC Plus és az MMC Mobile felváltja a jelenleg alkalmazott MultiMedia Card memóriakártyákat.

0

Apró Trust headset Bluetooth adóvevővel

2004. szeptember 21. 10:40

A Bluetooth technológiát használó új Trust BT220 Headset rendkívül kis méretű: körülbelül egy hüvelykujjnyi hosszúságú, és csak 16 grammot nyom. A különleges kialakítású fülhallgatónak köszönhetően a készülék a fej jobb és bal oldalán egyaránt hordható, biztonságos és kényelmes viselet.

0

Nagyteljesítményű mobil processzort fejleszt a Samsung

2004. szeptember 21. 09:47

[infoSync] A Samsung bejelentette, hogy új ARM magra épített mobil processzort fejleszt ki, melynek órajele eléri a 667 MHz-et. A jelenleg alkalmazott leggyorsabb, hordozható kéziszámítógépekben található processzor 624 MHz-es órajelű és a Dell Axim X30 tenyérgépét hajtja meg.

0

Új, VPN-támogatással és beépített tűzfallal rendelkező routert dob piacra a D-Link

2004. szeptember 20. 12:35

A D-Link az otthoni és a kisvállalati felhasználók biztonsági igényeit kielégítendő új, továbbfejlesztett tulajdonságokkal rendelkező tűzfallal jelenik meg a piacon. A DFL-200 VPN tűzfal a teljeskörű hálózati védelem mellett virtuális magánhálózat szolgáltatásokat is kínál, melyek VPN kliensekkel (DS 601/DS-605) együtt a távoli felhasználók számára is a legmagasabb szintű biztonságot szavatolják.

0

A Sony még ebben a hónapban megkezdi OLED kijelzői sorozatgyártását

2004. szeptember 16. 10:34

A Sony bejelentette, hogy még ebben a hónapban megkezdi szerves fénykibocsátó diódát alkalmazó, úgynevezett OLED kijelzői sorozatgyártását. A japán vállalat az új paneleket a szigetországban forgalmazott Sony Clié kéziszámítógépekben fogja felhasználni.

0

Viselheti a DivXNetworks logóját a Plextor új ConvertX videorögzítő készüléke

2004. szeptember 16. 09:24

A DivXNetworks és a Plextor közös sajtóközleményben jelentette be, hogy a Plextor ConvertX termékcsaládjába tartozó, PX-TV402U Personal Video Recorder (PVR) készülék -- az első beépített TV-tunerrel rendelkező, minősítéssel ellátott PVR (személyi videorögzítő) készülék a piacon -- megkapta a DivXNetworks jóváhagyását. Az új PC-kiegészítő szeptember végén kerülhet a boltokba 199 dolláros ajánlott áron.

0

Közvetlen nyomtatás mobiltelefonról

2004. szeptember 13. 16:11

A HP és a Nokia bejelentették, hogy a Nokia 7610 telefonok tulajdonosai egyetlen gombnyomással nyomtathatják ki a telefonnal készített képeiket, eltárolt üzeneteiket vagy adatiakt a Bluetooth technológiát támogató HP Photosmart 375-ös nyomtatóra.

0

Október közepén érkezik az OQO aprócska PC-je

2004. szeptember 13. 15:59

A céghez közeli források szerint október 14-én jelentik be hivatalosan az OQO mobil PC-jét, amely egy kéziszámítógép-méretű, azonban teljes értékű, Windows XP operációs rendszert futtató számítógép. A készüléket először 2002-ben mutatták be a nagyközönségnek, a jelek szerint két évnek kellett eltelnie a sorozatgyártás beindításához.

0

IDF: bemutatta All-In-Wonder X800 XT multimédiás videokártyáját az ATI

2004. szeptember 10. 09:19

Az ATI az Intel Developer Forumon is bemutatta új multimédiás csúcskártyáját, az ALL-IN-WONDER X800 XT videokártyát. Az X800 grafikus processzort tartalmazó, ősszel megjelenő új videokártya hasonlóan fejlett multimédiás szolgáltatásokat nyújt, mint a korábbi változatok.

0

Digitális kamkorderként is használható 5 megapixeles fényképezőgépet dob piacra a Sony

2004. szeptember 9. 10:52

[News.com] Digitális kamkorederként is használható 5 megapixeles digitális fényképezőgépet tervez decemberben piacra dobni a Sony. Az MPEG4 formátumban is rögzíteni képes fényképezőgép olyan funkciókat nyújt, melyekre eddig egyetlen készülék sem volt képes. A DSC-M1 például videorögzítés közben is készíthet teljes, 5 megapixeles felbontású digitális fotókat az átmeneti memóriában található 8 másodpercnyi videoanyag bármelyik pillanatáról.

0

Két maggal rendelkező asztali processzort mutatott be az Intel

2004. szeptember 9. 02:18

[helyszíni tudósítás] Az Intel Developer Forum második napján a világ legnagyobb chipgyártója pótolta tegnapi elmaradását és a közönség végre működés közben láthatott egy kétmagos asztali processzort tartalmazó számítógépet, amelyet Bill Siu, az Intel Desktop Platforms Group vezetője mutatott be. A lapkáról Siu szinte semmilyen részletet nem árult el, egyelőre csupán annyit lehet tudni róla, hogy a Pentium 4 alapjául is szolgáló NetBurst mikroarchitektúrára épül és együttműködik az i915 chipkészlettel.

0

A Samsung bejelentette a világ első merevlemezes mobiltelefonját

2004. szeptember 7. 18:47

[Techworld] Egy dél-koreai telekom show alkalmával a Samsung a világon elsőként mutatott be merevlemezt tartalmazó mobiltelefon. Az összecsukható kivitelű SPH-V5400 egy másfél gigabájt kapacitású meghajtónak ad otthont. A telefon extrái között találhatóak még az mp3 lejátszási képesség, a megapixeles digitális fényképezőgép, a rádióvevő és az átlagosan nem mondható video kimenet.

0

Hatalmas képátlóval rendelkezik a Panasonic új plazmatelevíziója

2004. szeptember 7. 12:04

A Panasonic bemutatta legújabb, 64 hüvelykes, azaz 162,5 cm képátlójú plazmaképernyős TV-készülékét. A VIERA TH-65DX300 a rendkívül nagy méretű kép mellett még mélyebb fekete színeket ígér. Az új plazmakijelző október 1-étől lesz kapható Japánban.

0

A Maxell azonosítójával hamisítják egyes tajvani lemezgyártók DVD-R termékeiket

2004. szeptember 6. 15:21

A Maxell Japán sajtóközleményben jelentette be, hogy egyes tajvani gyártócégek a vállalat 1-4x-es lemezeihez kapott DVD-R azonosítójával gyártják le optikai lemezeiket. A japán vállalat ezért arra figyelmeztet, hogy kizárólag Made In Japan feliratú Maxell lemezeket vásároljanak márkahű ügyfelei, miközben a vállalat jogi lépéseket kezdeményez a kódot illegálisan használó tajvani vállalatok ellen.

0

Hamarosan megkezdődhet az Opto Tech 1,5 hüvelykes szerves kijelzőinek sorozatgyártása

2004. szeptember 2. 13:48

[DigiTimes] A tajvani Opto Tech bemutatta 1,5 hüvely képátlójú, szerves fénykibocsátó diódára épülő, 262 ezer szín megjelenítésére képes passzív mátrix OLED kijelzőjének prototípusát, melyet elsősorban mobiltelefongyártók figyelmébe ajánl. A 130 x 130 pixeles kijelző a jelenleg elérhető legnagyobb felbontású OLED panel a piacon.

0

Tovább csökkentette 1,8 hüvelykes merevlemeze méreteit a Hitachi

2004. szeptember 2. 10:23

[News.com] Tovább csökkentette 1,8 hüvelykes merevlemeze méretét a Hitachi: a változatlan tányérméret ellenére az új merevlemez befoglaló méretei egy új csatlakozótípusnak köszönhetően még kisebbek lettek. A vállalat így próbálja elnyerni a hordozható audiolejátszókat és a szórakoztatóelektronikai eszközöket gyártók kegyeit.

0

Világraszóló mobiltelefont dob piacra a Samsung

2004. szeptember 2. 10:03

A Samsung új, SCH-A790 mobiltelefonja igazi csodabogár, hiszen a CDMA mobilhálózatok mellett a GSM-hálózatokon is használható. A kétsávos, beépített kamerával rendelkező, széthajtható mobiltelefon az észak-amerikai CDMA hálózatok mellett a 900 és 1800 MHz-es GSM hálózatokon, többek között Európa mobilhálózatain is képes a mobil kommunikációra.

0

A Canon bejelentette legújabb digitális tükörreflexes fényképezőgépét, az EOS 20D-t

2004. szeptember 1. 15:42

A Canon bejelentette legújabb digitális tükörreflexes fényképezőgépét, az EOS 20D-t. Az újonnan fejlesztett, második generációs APS-C méretű, 8,2 megapixeles CMOS képérzékelőjével, 5 kép/másodperces képkészítési sebességével, 9 pontos autofókusz rendszerével és a Canon új, távolságfüggő ETTL II vakurendszerével az EOS 20D valószínűleg az első olyan félprofesszionális digitális fényképezőgép, amely mindazt a teljesítményt, sebességet és rugalmasságot nyújtja, amit korábban csak a csúcsmodell kategóriába sorolt filmes tükörreflexes fényképezőgépek biztosítottak.

0

Felújította VitaMAX Joker feltöltőkártyás díjcsomagját a Vodafone

2004. szeptember 1. 14:50

Felújította VitaMAX Joker díjcsomagját a Vodafone: a versenytársak aktuális ajánlataihoz igazított új feltöltőkártyás díjcsomagnak azonban már havidíja is van. A kedvező percdíjakat kínáló VitaMAX Joker Plusz díjcsomag használatáért havonta 375 Ft-ot vonnak le a kártya egyenlegéből. Az alábbi táblázatban feltüntetett bruttó perdíjakat egy perces egységekben számlázzák, az SMS-üzenetek díja pedig bruttó 18 Ft.

0

Már rendelhető az S3 Graphics TV-tunerrel rendelkező OmniChrome multimédiás videokártyája

2004. szeptember 1. 13:37

Az S3 Graphics és a Club-3D bejelentette, hogy elérhetővé vált a júniusban bemutatott OmniChrome Hi-Def multimédiás, AGP felületű grafikus kártya. A Club-3D OmniChrome S4 dobozában a TV-tunert is tartalmazó kártya mellett egy komplett szoftvercsomag, valamint egy távirányító is található. A mellékelt alkalmazások között megtalálható a z InterVideo legújabb WinDVR videorögzítő, WinDVD szoftveres DVD-lejátszó, valamint WinDVD Creator authoring szoftvere is, melyek mind maximálisan támogatják a kártya képességeit.

0

Nyolc részes Trust hangszórórendszer kedvező áron

2004. szeptember 1. 10:19

A Trust bejelentette 8110 7.1 Home Theatre System hangszórókészletét, amely a vállalat szerint egyaránt ideális választás számítógépes játékokhoz és házimozizáshoz. A rendszer hét darab 10 wattos, mágnesesen árnyékolt peremsugárzóból és egy 40 Watt RMS teljesítményű mélysugárzóból áll. A mellékelt kábelek segítségével a rendszer könnyen és gyorsan csatlakoztatható DVD lejátszóhoz vagy PC-hez.