Szerző: Ady Krisztián

2004. október 4. 11:01

Megállapodást kötött az okostelefon-platformot fejlesztő UIQ és az Opera

Az Opera Software és a Symbian platformra fejlesztő UIQ Technology bejelentette, hogy az Opera mobil webböngészője lesz az UIQ 3.0 platform alapértelmezett, beépített böngészőprogramja. A többnyire Sony Ericsson P800 és P900, illetve P910 okostelefonokból ismerhető UIQ felület következő változata ebben a negyedévben jelenik meg.

Az Opera Software és a Symbian platformra fejlesztő UIQ Technology bejelentette, hogy az Opera mobil webböngészője lesz az UIQ 3.0 platform alapértelmezett, 'beépített' böngészőprogramja. A többnyire Sony Ericsson P800 és P900, illetve P910 okostelefonokból ismerhető UIQ felület következő változata ebben a negyedévben jelenik meg.

Az UIQ felhasználói felület eddig főként okostelefonokon volt megtalálható, a Sony Ericsson mellett a BenQ és a Motorola is bejelentett ilyen symbianos telefonokat. Az Opera webböngésző UIQ-s változata eddig többnyire memóriakártyán, mellékelt szoftverként érkezhetett meg ezekre a telefonokra, következő lépésként azonban a böngészőprogram integrálása mellett döntöttek.

Az Opera Software mobil böngészőprogramja főként fejlett renderelő technológiájával, a Small-Screen Rendering (SSR) technológiával tűnik ki a konkurens programok közül. A Small-Screen Rendering felel a weboldalak mobil formátumra konvertálásáért, mely könnyebb kezelést, az oldalirányú görgetés teljes mellőzését nyújtja. A mobil Opera természetesen WAP-oldalak megtekintését is támogatja.

Az UIQ 3.0 felületet futtató, beépített Opera böngészővel rendelkező okostelefonok megjelenése 2005 elején várható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról