Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Három új modellel frissíti az NV kompakt fényképezőgép-családot a Samsung

Ady Krisztián, 2007. július 30. 14:29
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Három új modellel hajt végre vérfrissítést a kompakt NV (New Vision) fényképezőgép-családon a Samsung: az NV8 modell számozása egyben a képérzékelő felbontását is jelzi, az NV15 tíz megapixeles, az NV20 pedig 12 megapixeles szenzorral szerelt. A vékony, elegáns dizájnú, fekete rozsdamentes acél ruhába öltöztetett kamerák továbbörökítették a Smart Touch kezelőfületet, mely a készülék hátoldalán a 2,5 hüvelykes kijelzőt öleli körül számtalan gombra szaggatva.

[HWSW] Három új modellel hajt végre vérfrissítést a kompakt NV (New Vision) fényképezőgép-családon a Samsung: az NV8 modell számozása egyben a képérzékelő felbontását is jelzi, az NV15 tíz megapixeles, az NV20 pedig 12 megapixeles szenzorral szerelt. A vékony, elegáns dizájnú, fekete rozsdamentes acél ruhába öltöztetett kamerák továbbörökítették a Smart Touch kezelőfületet, mely a készülék hátoldalán a 2,5 hüvelykes kijelzőt öleli körül számtalan gombra szaggatva.

Az NV8, NV15 és NV20 kamerákat 3x-os nagyításra képes Schneider optikával és továbbfejlesztett elektronikával látták el. A készülékek mindegyike támogatja az ISO 3200 érzékenységet -- bár ilyen alacsony szenzorméret mellett ennek gyakorlatilag semmilyen érzékelhető előnye nincs --, a kézremegést pedig a javított Advanced Shake Reduction (ASR) védi ki. Új képesség az automatikus kontrasztjavítás (ACB) és képzajszűrés, utóbbinak éppen a nagy érzékenységű fotózás során juthat nagy szerep.

Mindhárom kamera tartalmazza a Samsung arcérzékelő technológiáját, mely akár kilenc arcot is képes egyszerre felismerni, automatikusan állítva a fókuszt és a kép egyéb paramétereit a jobb képminőség érdekében. A kamerák támogatják a 2 gigabájt feletti kapacitású SDHC kártyákat is legalább 8 gigabájos kapacitásig.

Samsung Smart Touch kezelőfelület
Samsung Smart Touch kezelőfelület

Az NV8, NV15 és NV20 kamerákkal 640 x 480 pixeles, 30 kép/másodperces videók is készíthetők bekapcsolt képstabilizátorral és optikai zoommal, pillanatállj funkcióval. Az NV20 és az NV15 2007 őszén kerül a boltokba 399 és 299 dolláros ajánlott áron, az NV8 amerikai forgalmazásáról és áráról még nem döntöttek, az európai forgalmazás adatai pedig ismeretlenek.