:

Szerző: Bányai György

2007. július 3. 12:44

Új ultrahordozható noteszt és mobil munkaállomást mutatott be a Dell

A Dell ma bemutatta két új noteszgépét, a Latitude D430-at és a Precision M4300-at. Az új noteszek az Amerikai Környezetvédelmi Hivatal legújabb, július 20-án életbe lépő Energy Star 4.0 energiatakarékossági szabványának is maradéktalanul megfelelnek.

[HWSW] A Dell ma bemutatta két új noteszgépét, a Latitude D430-at és a Precision M4300-at. Az új noteszek az Amerikai Környezetvédelmi Hivatal legújabb, július 20-án életbe lépő Energy Star 4.0 energiatakarékossági szabványának is maradéktalanul megfelelnek.

Az 1500 dollártól elérhető Latitude D430 12 hüvelykes szélesvásznú kijelzővel rendelkezik, súlya kevesebb mint 1,4 kilogramm. A gép választható akár két gigabájt memóriával, Intel Core Solo vagy Core Duo processzorral, maximum 80 gigabájtos, (1,8 hüvelykes) jelszóval is védhető merevlemezzel, vagy akár 32 gigabájtos SSD meghajtóval is. Utóbbi használatakor a bootolási idő 34 százalékkal csökken, az akkumulátoros üzem pedig 23 százalékkal hosszabbodik. A D430 a méretei miatt nem rendelkezik beépített optikai meghajtóval, ezt külső egységként tudjuk hozzákapcsolni.


A Dell új minije akár SSD meghajóval is választható

Az SSD-meghajtók további előnye, hogy mozgó alkatrészek nélküli felépítésükből adódóan jobban tűrik a rázkódást, illetve megbízhatóbbak hagyományos társaiknál (ezeket a hagyományos merevlemezeket a D430-ban olyan szenzorral is megtámogatják, amely képes érzékelni az extrém fizikai behatásokat, így egy véletlen leejtéskor, még földet érés előtt biztonságos helyre parkolhatja az elektronika az olvasófejet). A Latitude D430 a fentieken kívül még ujjlenyomat-azonosítóval is kérhető.

A fent ismertetett ultrahordozható notesz mellett az 1750 dolláros indulóártól kapható Precision M4300 mobil munkaállomás is bemutatkozott. Az M4300 15,4 hüvelykes kijelzővel, 160 gigabájt merevlemezzel (vagy 32 gigabájt SSD meghajtóval), négy gigabájtig bővíthető rendszermemóriával, 2,4 gigahertzes Core Duo processzorral, 802.11 b/g/n vezetéknélküli csatolóval, 512 megabájtos NVIDIA Quadro FX 360M megjelenítőegységgel próbálja elnyerni a felhasználók kegyeit.


A Precision M4300 a mobil munkaállomások iránt érdeklődők kegyeire pályázik

Vivek Mohindra, a Dell igazgatóhelyettese szerint a cég nem csak a környezetvédelmet tartja szem előtt, hanem élen jár az új technológiák bevezetésének terén is. A Latitude D430, illetve a Precision M4300 SSD meghajtója is erre lehet bizonyíték, amely most kerül először beépítésre a piacvezető gyártók termékeiben.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 14:19

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.