:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. július 9. 10:09

Mától olcsóbb a PlayStation 3

Miután a Sony elnöke, Ryoji Chubachi pénteken határozottan cáfolta, hogy a vállalat a PlayStation 3 árának csökkentésére készülne, a vállalat mától 599 helyett mégis csak 499 dollárért kínálja a konzolt az Egyesült Államokban. Jack Tretton, a Sony Computer Entertainment America vezetője szerint a vevői visszajelzésekből egyértelműen kiderült, hogy a PlayStation 3 magas ára sokakat tartott vissza a vásárlástól.

[HWSW] Miután a Sony elnöke, Ryoji Chubachi pénteken határozottan cáfolta, hogy a vállalat a PlayStation 3 árának csökkentésére készülne, a vállalat mától 599 helyett mégis csak 499 dollárért kínálja a konzolt az Egyesült Államokban. Jack Tretton, a Sony Computer Entertainment America vezetője szerint a vevői visszajelzésekből egyértelműen kiderült, hogy a PlayStation 3 magas ára sokakat tartott vissza a vásárlástól.

Hogy a múlt hét végén még nem volt szó árcsökkentésről és ma mégis olcsóbb lett a PlayStation 3, arra utal, hogy a Sony hirtelen döntött, mégpedig minden bizonnyal az Xbox 360 meghibásodási hajlandóságáról szóló híradásokra reagálva. Amint arról lapunk is beszámolt, a Microsoft beismerte, hogy a javításra szoruló gépek száma elfogadhatatlan, ezért 3 évre terjeszti ki a garanciát a már eladott gépekre is, melyek három vörösen villogó fény kíséretében adták be a kulcsot. A redmondi cégnek több mint 1 milliárd dollárját emészti fel a hibás gépek cseréje.

Az Egyesült Államokban idén májusig bezárólag összesen 5,6 millió Xbox 360-at adtak el, Nintendo Wii-ből 2,8 millió fogyott, PlayStation 3-ból pedig 1,4 millió talált gazdára az NPD Group adatai szerint. Elemzők szerint a PlayStation 3 árcsökkenésétől nem várható az értékesítés hirtelen megtöbbszöröződése, azonban az alacsonyabb ár többek érdeklődését felkeltheti.

A PlayStation 3 az árcsökkentés után már csak alig drágább az Xbox 360 Elite változatánál (479$), amelyben a szokásos 20 helyett 120 gigabájtos a merevlemez, ugyanakkor nincs benne nagyfelbontású filmek lejátszására alkalmas meghajtó, ami a PlayStation 3-ban az alapfelszereltség része. A Sony konzolja azonban még leszállított áron is jóval többe kerül mint az Xbox 360 alapváltozata, a merevlemezt és vezeték nélküli kontrollert is nélkülöző butuska Core (299$). A 249 dolláros Wii-nél továbbra is kétszer drágább a PS3.

Továbbra is lesz ugyanakkor 599 dolláros PlayStation 3 a piacon, ugyanis a vállalat az Egyesült Államokban is megkezdi az eddig kizárólag Dél-Koreában kínált, 80 gigabájtos változat forgalmazását, amelyhez egy Motorstormot is csomagolnak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 12:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.