Szerző: Bodnár Ádám

2007. július 4. 11:23

Oracle: üzleti intelligencia kis- és középvállalatoknak

Kifejezetten kis- és középvállalatoknak szánja Business Intelligence Standard Edition One nevű integrált üzleti adatelemzési és adattárház rendszerét az Oracle, amely 5 és 50 felhasználó közötti lincenckonstrukcióban érhető el.

[HWSW] Kifejezetten kis- és középvállalatoknak szánja Business Intelligence Standard Edition One nevű integrált üzleti adatelemzési és adattárház rendszerét az Oracle, amely 5 és 50 felhasználó közötti lincenckonstrukcióban érhető el.

Az Oracle Fusion Middleware köztesszoftvercsalád részét képező Oracle Business Intelligence SE One-t az „üzleti intelligencia” (Business Intelligence – BI) minden olyan funkciójával felvértezték, amire a kis- és középvállalkozásoknak szükségük lehet. Az egyszerűen telepíthető megoldás része az interaktív műszerfalnézet (dashboard), a formázott kimutatások, az eseti lekérdezések és adatelemzések, az adatok kinyerését, átalakítását és betöltését végző ETL-technológia, valamint az Orcel adatbáziskezelő.

Az Oracle Business Intelligence SE One kifejlesztésekor a lehető legegyszerűbb kezelhetőségre törekedtek, így a rendszer felhasználói felülete semmilyen programozási, SQL vagy egyéb technikai előképzettséget nem igényel. A riportok megjelenítésére Microsoft Word és az Adobe Acrobat szolgál, az új interaktív képernyőnézetek létrehozása webes felületen, egyszerű egérműveletekkel történik, az eseti adatelemzések elindításához pedig elegendő rámutatni és rákattintani az adatmodell elemeire.

"A BI már nem csupán a nagyvállalatok kiváltsága" -- mondta Dan Vesset, az IDC üzleti adatelemzési kutatórészlegének alelnöke. "Az elmúlt években a BI megjelenése az adott ágazat vagy cég méretétől függetlenül minden ágazatban és szervezeti formában nyomon követhető. A kis- és középvállalkozások a BI-t veszik igénybe az értékesítések növeléséhez és az ügyfélszolgálat minőségének javításához, pénzügyi teljesítményük fokozásához, beszállítói láncuk optimalizálásához, illetve az üzleti növekedési lehetőségek feltérképezéséhez."

Az Oracle Business Intelligence SE One Microsoft Windows platformhoz nevesített felhasználónként 1000 dollárért kapható (minimum öt, maximum ötven felhasználóhoz). Emellett az ügyfelek a későbbiekben az ötvennél több felhasználóhoz használható Oracle Business Intelligence Suite EE kiadására is szabadon frissíthetik a rendszerüket.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról