Szerző: Bányai György

2007. október 15. 09:29

A töltő otthon maradhat: NEC notesz 14,5 órányi akkumulátoros üzemmel

A Japán NEC most bejelentett noteszgépének akkumulátoros üzemidejéből energiatakarékos módban közel két munkanapnyit is végigdolgozhatunk, így a hálózati töltőt akár otthon is hagyhatjuk.

[HWSW] A Japán NEC most bejelentett noteszgépének akkumulátoros üzemidejéből energiatakarékos módban közel két munkanapnyit is végigdolgozhatunk, így a hálózati töltőt akár otthon is hagyhatjuk.

Az NEC VersaPro UltraLite Type VY10A/C-4 nem a játékosok álomgépe, de a mobilitást kedvelőké annál inkább, mert a hálózati konnektortól független üzem akár tizennégy és fél órán keresztül is tarthat a nagykapacitású akkumulátor használata esetén.


NEC VersaPro UltraLite Type VY10A/C-4

Az ultrahozdozhatóság az akkumulátoros üzemen kívül a fizikai méreten is múlik, amely a VersaPro esetében 217x268x27 millimétert jelent, ehhez 958 grammos tömeg társul. Előretelepített operációs rendszerként a Windows Vista helyett XP Professional is választható. Az NEC figyelmet fordított az adatbiztonságra is, a Secure Redirector névre hallgató biztonsági megoldás ügyel arra, hogy illetéktelenek ne férhessenek a gépen tárolt adatokhoz.

A Noteszgép 12,1 hüvelykes kijelzője alatt az alacsonyfogyasztású Intel Core 2 Duo U7500 processzor 1,06 gigahertzen ketyeg, 1 gigabájt rendszermemória társaságában, amelybe egy 40 gigabájtos háttértárból töltődhetnek be az adatok. Arról, hogy Európába mikor kerülhet és mennyiért, nincs információnk, azonban Japánban már kapható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról