Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

A töltő otthon maradhat: NEC notesz 14,5 órányi akkumulátoros üzemmel

Bányai György, 2007. október 15. 09:29
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Japán NEC most bejelentett noteszgépének akkumulátoros üzemidejéből energiatakarékos módban közel két munkanapnyit is végigdolgozhatunk, így a hálózati töltőt akár otthon is hagyhatjuk.

hirdetés
[HWSW] A Japán NEC most bejelentett noteszgépének akkumulátoros üzemidejéből energiatakarékos módban közel két munkanapnyit is végigdolgozhatunk, így a hálózati töltőt akár otthon is hagyhatjuk.

Az NEC VersaPro UltraLite Type VY10A/C-4 nem a játékosok álomgépe, de a mobilitást kedvelőké annál inkább, mert a hálózati konnektortól független üzem akár tizennégy és fél órán keresztül is tarthat a nagykapacitású akkumulátor használata esetén.


NEC VersaPro UltraLite Type VY10A/C-4

Az ultrahozdozhatóság az akkumulátoros üzemen kívül a fizikai méreten is múlik, amely a VersaPro esetében 217x268x27 millimétert jelent, ehhez 958 grammos tömeg társul. Előretelepített operációs rendszerként a Windows Vista helyett XP Professional is választható. Az NEC figyelmet fordított az adatbiztonságra is, a Secure Redirector névre hallgató biztonsági megoldás ügyel arra, hogy illetéktelenek ne férhessenek a gépen tárolt adatokhoz.

A Noteszgép 12,1 hüvelykes kijelzője alatt az alacsonyfogyasztású Intel Core 2 Duo U7500 processzor 1,06 gigahertzen ketyeg, 1 gigabájt rendszermemória társaságában, amelybe egy 40 gigabájtos háttértárból töltődhetnek be az adatok. Arról, hogy Európába mikor kerülhet és mennyiért, nincs információnk, azonban Japánban már kapható.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!