Szerző: Bodnár Ádám

2007. október 16. 11:31

A Motorola segítségével futtatná fel a UIQ-t a Sony Ericsson

A Sony Ericsson a Motorolának adja el a UIQ Technology szoftverfejlesztő leányvállatának felét. A megállapodás értemében a jövőben a Motorola és a Sony Ericsson együtt dolgozik majd a UIQ népszerűsítése érdekében.

[HWSW] A Sony Ericsson a Motorolának adja el a UIQ Technology szoftverfejlesztő leányvállatának felét. A megállapodás értemében a jövőben a Motorola és a Sony Ericsson együtt dolgozik majd a UIQ népszerűsítése érdekében.

A UIQ Technology felelős a UIQ szoftverplatform fejlesztéséért és licenceléséért. A két vállalat továbbra is tartja magát ahhoz, hogy a UIQ gyártó- és hardverfüggetlen legyen és az összes mobiltelefon-gyártó egyenlő feltételekkel licencelhesse. A cél az, hogy minél több készülékben jelenjen meg a Symbian OS operációs rendszeren futó okostelefonplatform, hosszú távon pedig piacvezetőként szeretné látni a Sony Ericsson és a Motorola a UIQ-t, visszaszorítva a Nokia Series 60-at.

UIQ felülettel eddig szinte kizárólag a Sony Ericsson készülékeiben találkozhattunk, az újabb modellek közül a W960, a P1i épül erre a platformra, de a Motorolának is vannak ilyen telefonjai, köztük a 2006-ban megjelent RIZR Z8, ám a UIQ weboldalának tanúsága szerint eddig mindössze 16 UIQ-s mobil készült. A rivális Series 60-ra eddig pont 60 telefont építettek amelyek főleg Nokia modellek. A viszonylag korlátozott gyártói támogatás miatt a szoftverfejlesztők is hanyagolják a UIQ-t, legalábbis az elérhető alkalmazások száma töredéke annak, mint ami Series 60-on a felhasználók rendelkezésére áll. A Sony Ericsson és a Motorola együttműködése ezen is változtathat.

Sony Ericsson P1i

Eközben tajvani források szerint a Sony Ericsson olyan okostelefon megjelentetésére készül, amelyen Windows Mobile operációs rendszer fut. A készüléket állítólag a windowsos okostelefonjairól ismertté vált HTC gyártja majd a Sony Ericsson megrendelésére és várhatóan 2008 második felében kerül piacra. A Commercial Times értesülései szerint ráadásul nem kis mennyiségről van szó, több mint 1 millió darabot rendelt a készülékből a Sony Ericsson, mely a HTC összes 2008-as szállításainak 10-20 százalékát teszi majd ki.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról