Szerző: Bányai György

2007. október 10. 12:21

Megjelentek a 2008-as Norton termékek

A Symantec bejelentette a Norton Antvirus 2008-as változatát, illetve a Norton Internet Security 2008 biztonsági csomagját, amelyet komplett védelmi rendszerként vet be a vírusok, a kémprogramok, valamint az adathalászok ellen.

[HWSW] A Symantec bejelentette a Norton Antvirus 2008-as változatát, illetve a Norton Internet Security 2008 biztonsági csomagját, amelyet komplett védelmi rendszerként vet be a vírusok, a kémprogramok, valamint az adathalászok ellen.

A 2008-as változatok számos újdonsága között megtalálhatjuk a böngésző védelmet, amely megvédhet az úgynevezett "drive-by download" fenyegetésektől, amelyek az Internet Explorer sérülékenységeit használják ki. Az Identity Safe a személyes információkat és azonosítókat védi az online bankolás, vásárlás és böngészés közben. Lehetővé teszi a felhasználók számára annak ellenőrzését, hogy mely információkat osztják meg a weboldallal, biztonságosan tárolja a személyes információkat, illetve automatikusan beilleszti a jelszavakat. Tárolja és titkosítja a jelszavakat és a bizalmas adatokat, automatikusan használja ezeket a felhasználó kérésére, hogy időt spóroljon, illetve védelmet biztosítson a billentyűleütéseket követő programoktól. (Ez a funkció csak a Norton Internet Security 2008-ban található meg.)

Az otthoni hálózati funkció feltérképezi a csatlakoztatott eszközöket, így képet alkot a helyi hálózaton működő eszközökről. Nyomonköveti azon számítógépek általános biztonsági állapotát, amelyeken Norton Internet Security 2008 vagy Norton AntiVirus 2008 fut. Emellet a Norton Internet Security 2008-on belül ez a funkció ellenőrzi a vezetéknélküli hálózat biztonságát és segítséget nyújt a hálózati biztonsági beállítások menedzselésében. A Norton Internet Security 2007-hez viszonyítva a 2008-as termék felhasználói felülete 22 százalékkal gyorsabban reagál, és a gyorsszkennelést 39 százalékkal gyorsabban hajtja végre.

"2008-as termékeink értékes, új védelmi techológiákat állítanak hadrendbe, amelyek segítségével blokkolni lehet a fenyegetettségeket, mielőtt azok megtelepednének a rendszerben, ráadásul jelentősen nőtt a teljesítményük. Mindezeknek köszönhetően minden korábbinál jobb felhasználói élményt biztosítanak” – mondta Janice Chaffin, a Symantec felhasználói üzletágának csoportelnöke. „A következő-generációs biztonsági eszközökkel és a megnövelt teljesítménnyel a Norton Internet Security 2008 és a Norton AntiVirus 2008 hűen követi a Symantec azon elkötelezettségét, hogy a felhasználók számára kellő magabiztosságot garantáljon online világunkban.”

A bejelentésen szó esett arról, hogy a Symantec Windows Mobile operációs rendszereket futtató okostelefonokra is kínál a közeljövőben védelmi megoldást, amely e-mail és sms-spamvédelmet, valamint tűzfalat is kínál a mobil vírusok észlelése és a vírusmentesítés mellett. A Norton Smartphone Security programnak bétatesztelése épp zajlik, a piaci megjelenése ősz végére tehető.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról