Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Négy kisebb javítás érkezett Windows Vistához

Bodnár Ádám, 2007. október 04. 08:54
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Négy kisebb frissítés érkezett a Windows Vistához, amelyek teljesítmény és megbízhatóság terén javítják az év elején kiadott operációs rendszert. A patchek néhány komponenset cserélnek és javítanak, például a Windows Media Playert, a Media Centert, az USB-kezelést, illetve az energiagazdálkodási funkciókat.

hirdetés
[HWSW] Négy kisebb frissítés érkezett a Windows Vistához, amelyek teljesítmény és megbízhatóság terén javítják az év elején kiadott operációs rendszert. A patchek néhány komponenset cserélnek és javítanak, például a Windows Media Playert, a Media Centert, az USB-kezelést, illetve az energiagazdálkodási funkciókat.

A most kiadott javítások közül az első a notebook-használók érdeklődésére tarthat számot, a Microsoft szerint a telepítése után megnő a noteszek akkus üzemideje, stabilabb lesz a vezeték nélküli hálózati kapcsolat és javítottak egyes víruskeresők kompatibilitásán is. A redmondiak szerint a telepítés után gyorsul a Windows Vista betöltődése és a visszatérés hibernálásból vagy stand-by állapotból. Érdekesség, hogy egy augusztusi frissítés keretében ezeket a problémákat már kezelte a Microsoft.

A második patch az USB-kezelést javítja és összesen egy tucat kisebb komponenst tartalmaz, emellett érkezett egy kisebb frissítés a Media Centerhez is, amely több hibát is javít, például a Vista és az Xbox 360 közötti kommunikációt. A negyedik patch a Windows Media Player 11-et javítja, azonban a vállalat nem hozott nyilvánosságra részleteket, csupán annyit közölt, hogy a 32 bites Vistán "bizonyos esetekben" javítja a megbízhatóságot.

A frissítéseket a Windows Update-en keresztül teríti majd a Microsoft, azonban egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikortól lesznek elérhetők. A remondiak minden hónap második kedddjén adják ki javításaikat a szoftvereikhez, az októberi patchek a jövő kedden esedékesek. Amint arról beszámoltunk, a Microsoft a bétatesztekereknek már kiadta a Vista első javítócsomagjának (SP1) előzetesét, amelynek megjelenése 2008 elején esedékes. Az SP1-be nem kerülnek be új képességek, a csomag csak a szoftverben eddig felfedezett hibákat, hiányosságokat hivatott orvosolni.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!