Szerző: Bodnár Ádám

2005. május 12. 16:09:20

Kijavították a Firefoxban felfedezett biztonsági hibákat

A Mozilla Foundation kiadta a Firefox böngésző legújabb, 1.0.4 verzióját, amely a hétvégén nyilvánosságra hozott biztonsági hiányosságokra ad megnyugtató választ, valamint a dinamikus HTML oldalak kezelésével kapcsolatos hibát is kijavítottak benne a fejlesztők. A sérülékenységek kihasználásához szükséges kódot a múlt hétvégén jelentették és a Mozilla azonnal megtette a szükséges lépéseket... A Mozilla Foundation mélyen elkötelezett a biztonságos internetezés iránt -- áll a Mozilla Foundation által kiadott közleményben. A Firefox 1.0.4 változatának angol és magyar verziója a HWSW szerveréről is letölthető.

[HWSW] A Mozilla Foundation kiadta a Firefox böngésző legújabb, 1.0.4 verzióját, amely a hétvégén nyilvánosságra hozott biztonsági hiányosságokra ad megnyugtató választ, valamint a dinamikus HTML oldalak kezelésével kapcsolatos hibát is kijavítottak benne a fejlesztők. "A sérülékenységek kihasználásához szükséges kódot a múlt hétvégén jelentették és a Mozilla azonnal megtette a szükséges lépéseket... A Mozilla Foundation mélyen elkötelezett a biztonságos internetezés iránt" -- áll a Mozilla Foundation által kiadott közleményben. A Firefox 1.0.4 változatának angol és magyar verziója a HWSW szerveréről is letölthető.

A hétvégén napvilágot látott biztonsági rések a Firefox automatikus telepítőrendszerével kapcsolatosak: alapértelmezés szerint ez felel a frissítések és kiegészítések telepítéséért. A hibák kihasználásával bármilyen szoftver feltelepíthető és lefuttatható a felhasználó gépén, akár annak beavatkozása nélkül is. A hibajavítás megjelenése előtt a Mozilla módosította az update.mozilla.org és addons.mozilla.org frissítőszervereket, nehogy ezek feltörésével valaki az összes Firefox-felhasználót megtámadja.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 23. 19:02

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.