Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Kijavították a Firefoxban felfedezett biztonsági hibákat

Bodnár Ádám, 2005. május 12. 16:09
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Mozilla Foundation kiadta a Firefox böngésző legújabb, 1.0.4 verzióját, amely a hétvégén nyilvánosságra hozott biztonsági hiányosságokra ad megnyugtató választ, valamint a dinamikus HTML oldalak kezelésével kapcsolatos hibát is kijavítottak benne a fejlesztők. A sérülékenységek kihasználásához szükséges kódot a múlt hétvégén jelentették és a Mozilla azonnal megtette a szükséges lépéseket... A Mozilla Foundation mélyen elkötelezett a biztonságos internetezés iránt -- áll a Mozilla Foundation által kiadott közleményben. A Firefox 1.0.4 változatának angol és magyar verziója a HWSW szerveréről is letölthető.

hirdetés
[HWSW] A Mozilla Foundation kiadta a Firefox böngésző legújabb, 1.0.4 verzióját, amely a hétvégén nyilvánosságra hozott biztonsági hiányosságokra ad megnyugtató választ, valamint a dinamikus HTML oldalak kezelésével kapcsolatos hibát is kijavítottak benne a fejlesztők. "A sérülékenységek kihasználásához szükséges kódot a múlt hétvégén jelentették és a Mozilla azonnal megtette a szükséges lépéseket... A Mozilla Foundation mélyen elkötelezett a biztonságos internetezés iránt" -- áll a Mozilla Foundation által kiadott közleményben. A Firefox 1.0.4 változatának angol és magyar verziója a HWSW szerveréről is letölthető.

A hétvégén napvilágot látott biztonsági rések a Firefox automatikus telepítőrendszerével kapcsolatosak: alapértelmezés szerint ez felel a frissítések és kiegészítések telepítéséért. A hibák kihasználásával bármilyen szoftver feltelepíthető és lefuttatható a felhasználó gépén, akár annak beavatkozása nélkül is. A hibajavítás megjelenése előtt a Mozilla módosította az update.mozilla.org és addons.mozilla.org frissítőszervereket, nehogy ezek feltörésével valaki az összes Firefox-felhasználót megtámadja.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.