Szerző: Bodnár Ádám

2005. május 12. 16:09

Kijavították a Firefoxban felfedezett biztonsági hibákat

A Mozilla Foundation kiadta a Firefox böngésző legújabb, 1.0.4 verzióját, amely a hétvégén nyilvánosságra hozott biztonsági hiányosságokra ad megnyugtató választ, valamint a dinamikus HTML oldalak kezelésével kapcsolatos hibát is kijavítottak benne a fejlesztők. A sérülékenységek kihasználásához szükséges kódot a múlt hétvégén jelentették és a Mozilla azonnal megtette a szükséges lépéseket... A Mozilla Foundation mélyen elkötelezett a biztonságos internetezés iránt -- áll a Mozilla Foundation által kiadott közleményben. A Firefox 1.0.4 változatának angol és magyar verziója a HWSW szerveréről is letölthető.

[HWSW] A Mozilla Foundation kiadta a Firefox böngésző legújabb, 1.0.4 verzióját, amely a hétvégén nyilvánosságra hozott biztonsági hiányosságokra ad megnyugtató választ, valamint a dinamikus HTML oldalak kezelésével kapcsolatos hibát is kijavítottak benne a fejlesztők. "A sérülékenységek kihasználásához szükséges kódot a múlt hétvégén jelentették és a Mozilla azonnal megtette a szükséges lépéseket... A Mozilla Foundation mélyen elkötelezett a biztonságos internetezés iránt" -- áll a Mozilla Foundation által kiadott közleményben. A Firefox 1.0.4 változatának angol és magyar verziója a HWSW szerveréről is letölthető.

A hétvégén napvilágot látott biztonsági rések a Firefox automatikus telepítőrendszerével kapcsolatosak: alapértelmezés szerint ez felel a frissítések és kiegészítések telepítéséért. A hibák kihasználásával bármilyen szoftver feltelepíthető és lefuttatható a felhasználó gépén, akár annak beavatkozása nélkül is. A hibajavítás megjelenése előtt a Mozilla módosította az update.mozilla.org és addons.mozilla.org frissítőszervereket, nehogy ezek feltörésével valaki az összes Firefox-felhasználót megtámadja.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról