:

Szerző: Ady Krisztián

2005. május 2. 13:06

Díjtalan sávszélesség-emeléssel vált nevet a Matáv

Magyarország legnagyobb márkaváltása indul meg pár napon belül: a teljes Matáv Csoport nevet vált. A Matáv Rt. új cégneve Magyar Telekom Rt. lesz, a cégcsoport egyes üzletágai pedig felveszik a nemzetközi T-márkákat: T-Com (korábban Matáv Vezetékes Szolgáltatások Üzletág), T-Online (korábban Axelero), T-Mobile, T-Systems (korábban Matáv Üzleti Szolgáltatások Üzletág), T-Kábel (korábban MatávkábelTV).

[HWSW] Magyarország legnagyobb márkaváltása indul meg pár napon belül: a teljes Matáv Csoport nevet vált. A Matáv Rt. új cégneve Magyar Telekom Rt. lesz, a cégcsoport egyes üzletágai pedig felveszik a nemzetközi T-márkákat: T-Com (korábban Matáv Vezetékes Szolgáltatások Üzletág), T-Online (korábban Axelero), T-Mobile, T-Systems (korábban Matáv Üzleti Szolgáltatások Üzletág), T-Kábel (korábban MatávkábelTV).

"A hazai távközlési piacon egyedülálló módon a T-márka reprezentálja a teljes kommunikációs portfóliót, hiszen nincs ma Magyarországon olyan távközlési szolgáltatás, amit ne lehetne a Magyar Telekom Csoporttól igénybe venni" -- mondta Straub Elek, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója.

Magyar Telekom

A Matáv Rt. jogállását nevének megváltozása nem érinti, így minden meglévő ügyféllel a fennálló kapcsolat jogfolytonosan működik tovább. A Magyar Telekom gyakorolja majd a tulajdonosi jogokat, koordinálja és irányítja a cégcsoporthoz tartozó, önálló márkanévvel rendelkező üzletágak tevékenységét. A Magyar Telekom Csoport nemzetközi portfóliójába tartozó tagvállalatok, a MakTel (macedón távközlési társaság) és a Telekom Montenegro neve és márkája egyelőre változatlan marad.

T-Com

A Matáv Vezetékes Szolgáltatások Üzletága a T-Com márkanevet veszi fel. A vezetékes szolgáltatásokat nyújtó T-Com a névváltással együtt megkezdi egy egységes bolthálózat, a T-Pontok kialakítását. A T-Com 18 üzletet magába foglaló T-Pont hálózatában a T-márkákhoz tartozó ajánlatok egy helyen történő elérhetőségére törekszik.

A T-Pont boltokban a T-Com termékei mellett megjelennek a T-Online, a T-Kábel és T-Mobile ajánlatai is. Ezzel egyidejűleg a T-Mobile több üzletében is helyet kapnak a T-Com termékei. A T-Com júniustól jelentős, akár 50 százalékos percdíjkedvezményt kínál majd azokba az országokba indított hívások esetén, ahol a T-márka jelen van. Emellett további, kedvező átalánydíjas díjcsomagok is bevezetése várható.

A T-Com folyamatosan csökkenti az internetezés alapját képező alaphálózati hozzáférés díját is, továbbá azt az új célt tűzte ki maga elé, hogy az ADSL-előfizetők száma 2006 végére elérje a 600 ezret. Emellett a T-Com májustól díjmentesen tovább növeli a szélessávú hozzáférések maximális sebességét.

T-Online, T-Kábel, T-Systems

A T-Com üzletág egyik pillére a T-Online, hazánk piacvezető internetszolgáltatója, korábbi nevén az Axelero. A T-Online hamarosan megújítja termékkínálatát, új, az egyedi igényekhez jobban igazodó szolgáltatásokat vezet be. A korábban MatávkábelTV néven ismert T-Kábel kábeltv-szolgáltató május végétől kedvezményes belépési díjakkal kínálja szolgáltatásait új ügyfeleinek.

A Magyar Telekom Csoport nagyvállalati ügyfeleket kiszolgáló üzletága, a korábbi Üzleti Szolgáltatások Üzletág a T-Systems márkanevet veszi fel. A T-Systems Magyarországon teljes körű távközlési, informatikai és outsourcing kompetenciával rendelkezik, a 3000 legnagyobb magyarországi vállalkozást szolgálja ki, akiknek komplex megoldásokat kínál.

Pénzügyek

A névváltáshoz közvetlenül kapcsolódó működési költségeket a Deutsche Telekom viseli. A név- és márkaváltás költsége, valamint a DT Csoporttól kapott költségtérítés nettó alapon kerül elszámolásra, így ezek nem lesznek hatással a Magyar Telekom bevételi és EBITDA iránymutatásaira. A Magyar Telekom Csoport pénzügyi kimutatásaiban nincs olyan márkanév aktiválva, melyre a névváltásnak hatása lenne, így a névváltás nem jár márkanévhez kapcsolódó értékvesztéssel.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.