Szerző: Bodnár Ádám

2005. december 22. 10:29

Új változata jelent meg az ingyenes OpenOffice irodai szoftvernek

[FSF.hu/HWSW]Új változat jelent meg a népszerű nyílt forrású irodai szoftvercsomagból, az OpenOffice.org-ból, a 2.0.1 verziószámot viselő kiadás már magyar nyelven is elérhető , egyelőre Linuxra és Windowsra, de az ígéretek szerint hamarosan érkezik a Mac OS X-en futó változat is.

[FSF.hu/HWSW]Új változat jelent meg a népszerű nyílt forrású irodai szoftvercsomagból, az OpenOffice.org-ból, a 2.0.1 verziószámot viselő kiadás már magyar nyelven is elérhető, egyelőre Linuxra és Windowsra, de az ígéretek szerint hamarosan érkezik a Mac OS X-en futó változat is.

A szoftver az ismert hibák javításán túl számos apró, ám annál hasznosabb újdonsággal bővült, elsősorban a vállalati felhasználók örömére. A rendszer-adminisztrátorok például egyedileg testreszabhatják az OpenOffice.org alkalmazásainak beállításait és akár saját telepítőkészleteket is készíthetnek. A fejlesztők tovább javítottak a Microsoft Office dokumentumformátumok támogatásán, így az OpenOffice.org 2.0.1 már megbirkózik a Word és a PowerPoint különféle listázási, számozási sémáival is.

Kifejezetten a magyar kiadást érintő újdonság, hogy az OpenOffice.org 2.0.1 súgója és felugró tippei telesen magyar nyelvűek. A fordítást a Sun Microsystems készítette a StarOffice 8 magyar változatához, azonban az OpenOffice-közösség rendelkezésére bocsátották. A magyar OpenOffice.orgban eddig a kettőzött többjegyű mássalhangzók elválasztása tiltott volt, most már engedélyezett, és a helyes eredményt szolgáltatja, például az "asszony" szól elválasztása "asz-szony" lesz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról