:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. december 19. 12:57

Többmilliárdos megállapodást kötött a MOL és a HP

Mintegy 2,7 milliárd forint összértékű, három évre szóló erőforrás-kihelyezési megállapodást kötött a MOL Rt. és a HP Magyarország, amelynek keretén belül az olajcég számítástechnikai eszközparkjának egy meghatározott részét a továbbiakban a HP üzemelteti.

[HWSW] Mintegy 2,7 milliárd forint összértékű, három évre szóló erőforrás-kihelyezési megállapodást kötött a MOL Rt. és a HP Magyarország, amelynek keretén belül az olajcég számítástechnikai eszközparkjának egy meghatározott részét a továbbiakban a HP üzemelteti.

A MOL igen éles versenyben áll a regionális piacon. Az informatikai eszközök üzemeltetése olyan terület, mely nem kötődik szorosan az olajipari óriás alaptevékenységéhez, logikus volt tehát azt kiszervezni. "A MOL számára különösen fontos a hatékony működés. Úgy véltük, hogy az informatika terén bizonyos tevékenységeket hatékonyabban tudunk ellátni külső partnercég révén. A HP-val kötött megállapodásunktól a felhasználói elégedettség növekedését, és a szolgáltatási szinthez viszonyított költségek csökkenését várjuk" -- nyilatkozta Kaszás Zoltán, a MOL Csoport Informatikai Igazgatója.

Kiemelt Partner Program
A HP Magyarország elindította új Kiemelt Partner Programját, melynek célja, hogy a vállalat ügyfelei a számukra fontos, speciális területeken rátalálhassanak a kiemelt HP-partnerekre. A cég pontosan definiált minőségi normákat dolgozott ki a partnerekre, akik emelt szintű támogatásban részesülhetnek. Magyarországon a HP jelenleg 90 kiemelt partnert kezel.
"A vállalati-intézményi felhasználói körön kívül talán kevésbé ismert tény, hogy a HP Magyarország piacvezető az informatikai szolgáltatások területén, jóllehet a legnagyobb hazai vállalatok és államigazgatási intézmények alapozták eddig is informatikai rendszereiket a HP termékeire és szolgáltatásaira" -- nyilatkozta Szalay Imre, a HP Magyarország szolgáltatás üzletágának vezetője. A MOL-szerződés megkötését megelőzően a HP Magyarország már olyan nemzetközi vállalatoknak nyújt outsourcing szolgáltatást, mint a Procter and Gamble, az Ericsson, a Nokia, a Sarah Lee, a Sony, vagy a Schneider.

A megállapodás révén a MOL költséghatékonyabb módon használhatja korszerű informatikai eszközeit. A megállapodás mintegy 3 ezer aktív hálózati eszközre, 6800 személyi számítógépre és munkaállomásra, valamint közel 5 ezer nyomtatóra terjed ki és magában foglalja közel 80 MOL-szakember átvételét is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 09:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.