Szerző: Bodnár Ádám

2005. november 16. 09:50

Novell-kezdeményezés a jobb asztali Linuxért

A Novell bejelentette a Better Desktop kezdeményezés elindítását, amely a Linux munkaállomások minőségének javítását célozza. A Novell közvetlen forrásból származó kutatási eredményeinek, többek között videoanyagoknak és használhatósági tesztek elemzéseinek közzétételével kíván hozzájárulni a Linux felhasználóbarát felületté válásához.

[HWSW] A Novell bejelentette a Better Desktop kezdeményezés elindítását, amely a Linux munkaállomások minőségének javítását célozza. A Novell közvetlen forrásból származó kutatási eredményeinek, többek között videoanyagoknak és használhatósági tesztek elemzéseinek közzétételével kíván hozzájárulni a Linux felhasználóbarát felületté válásához.

Bár a használhatóság tesztelése és finomítása hozzájárul a szoftverfejlesztési folyamat tökéletesítéséhez, a legtöbb fejlesztő nem rendelkezik a szükséges forrásokkal ahhoz, hogy végrehajtsa ezeket a teszteket. A betterdesktop.openSUSE.org honlapon már rendelkezésre állnak az alkalmazások finomításához szükséges információk, például a menürendszerek, képernyő elrendezések és párbeszédpanelek, sőt, a felhasználói felület ikonjai és színei is.

"A Novell kutatásai lehetővé teszik, hogy a fejlesztők bepillantást és alapvető információkat nyerjenek a Linux munkaállomásokon dolgozók felhasználási szokásairól" -- mondta Jan Muehlig, az OpenUsability.org alapítója. "A felhasználói tapasztalatok, információk közzététele világszerte segíti majd a nyílt forráskódú megoldásokon dolgozó mérnököket, hogy a felhasználók igényeinek leginkább megfelelő csomagokat és alkalmazásokat hozzanak létre, javítva ezzel a Linux munkaállomások általános minőségét."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.