Szerző: Bodnár Ádám

2005. november 16. 09:50

Novell-kezdeményezés a jobb asztali Linuxért

A Novell bejelentette a Better Desktop kezdeményezés elindítását, amely a Linux munkaállomások minőségének javítását célozza. A Novell közvetlen forrásból származó kutatási eredményeinek, többek között videoanyagoknak és használhatósági tesztek elemzéseinek közzétételével kíván hozzájárulni a Linux felhasználóbarát felületté válásához.

[HWSW] A Novell bejelentette a Better Desktop kezdeményezés elindítását, amely a Linux munkaállomások minőségének javítását célozza. A Novell közvetlen forrásból származó kutatási eredményeinek, többek között videoanyagoknak és használhatósági tesztek elemzéseinek közzétételével kíván hozzájárulni a Linux felhasználóbarát felületté válásához.

Bár a használhatóság tesztelése és finomítása hozzájárul a szoftverfejlesztési folyamat tökéletesítéséhez, a legtöbb fejlesztő nem rendelkezik a szükséges forrásokkal ahhoz, hogy végrehajtsa ezeket a teszteket. A betterdesktop.openSUSE.org honlapon már rendelkezésre állnak az alkalmazások finomításához szükséges információk, például a menürendszerek, képernyő elrendezések és párbeszédpanelek, sőt, a felhasználói felület ikonjai és színei is.

"A Novell kutatásai lehetővé teszik, hogy a fejlesztők bepillantást és alapvető információkat nyerjenek a Linux munkaállomásokon dolgozók felhasználási szokásairól" -- mondta Jan Muehlig, az OpenUsability.org alapítója. "A felhasználói tapasztalatok, információk közzététele világszerte segíti majd a nyílt forráskódú megoldásokon dolgozó mérnököket, hogy a felhasználók igényeinek leginkább megfelelő csomagokat és alkalmazásokat hozzanak létre, javítva ezzel a Linux munkaállomások általános minőségét."

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról