Szerző: Bodnár Ádám

2005. november 24. 09:44

Symantec biztonsági labort adtak át a Budapesti Műszaki Főiskolán

Achim Deboeser, a Symantec közép-európai régiójának alelnöke, valamint Dr. Sima Dezső egyetemi tanár és főigazgató tegnap avatták fel a Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Főiskolai Karán a Symantec támogatásával létesített Biztonságtechnikai Kompetencia Központot.

[HWSW] Achim Deboeser, a Symantec közép-európai régiójának alelnöke, valamint Dr. Sima Dezső egyetemi tanár és főigazgató tegnap avatták fel a Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Főiskolai Karán a Symantec támogatásával létesített Biztonságtechnikai Kompetencia Központot.

A cég és a főiskola közötti együttműködés értelmében a Symantec speciális célhardver eszközökkel és folyamatosan frissített szoftveralkalmazásokkal támogatja a BMF-NIK-en létesített referencialabor működtetését. Az alkalmazott eszközök és szoftveralkalmazások a következő biztonsági területekre terjednek ki: behatolás-védelem, sérülékenységek kezelése, korai figyelmeztető megoldások, biztonságkezelés, tűzfal/VPN, védelem a vírusok, a kéretlen üzenetek és a nem kívánatos tartalmak ellen. A Symantec vállalta továbbá, hogy tartalmi segítséget, azaz folyamatos konzultációt és továbbképzést biztosít a Kar oktatói részére.

"A Symantec annak híve, hogy a hosszú távú informatikai biztonság csak a mérnökök és felhasználók folyamatos képzésével képzelhető el" -- nyilatkozta Achim Deboeser. Dr. Sima Dezső, a Neumann János Informatikai Főiskolai Kar főigazgatója elmondta, hogy az intézményben egyre nagyobb teret kap a biztonságtechnikai ismeretek elméletének és gyakorlatának korszerű oktatása, ezrért 2006 őszén Rendszerbiztonság és -menedzsment BSc szakirányt indítanak, illetve a tervezett Mérnök Informatikus mesterképzésében a biztonsági kérdéseket súlypontosan tárgyaló Alkalmazásmenedzsment szakirány létesítésére készülnek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról