Szerző: Bodnár Ádám

2005. november 4. 10:15

Hamarosan itt az új Firefox

Megjelent és letölthető a Firefox 1.5 Release Candidate 1 , a népszerű nyílt forrású böngésző legújabb változatának első tesztverziója. A végleges változatot az idei év végére ígérik a készítők, akik hangsúlyozzák, hogy az RC1 valóban tesztváltozat, elsősorban fejlesztőknek készült, így terméktámogatás sem jár hozzá. A végfelhasználóknak továbbra is a Firefox 1.0.7-et ajánlja a Mozilla Foundation.

[HWSW] Megjelent és letölthető a Firefox 1.5 Release Candidate 1, a népszerű nyílt forrású böngésző legújabb változatának első tesztverziója. A végleges változatot az idei év végére ígérik a készítők, akik hangsúlyozzák, hogy az RC1 valóban tesztváltozat, elsősorban fejlesztőknek készült, így terméktámogatás sem jár hozzá. A végfelhasználóknak továbbra is a Firefox 1.0.7-et ajánlja a Mozilla Foundation.

A Deer Park kódnevű böngésző a felfedezett hibák javításán túl számos új képességgel bővíti a Firefoxot mind a biztonság, mind a kezelhetőség terén. A készítők tovább finomítottak a felugró ablakok blokkolásán, illetve lehetővé tették hogy az összes eltárolt személyes információt egyetlen billentyűkombinációval törölni lehessen. Javítottak továbbá a könyvjelzők és a fülek kezelésén, illetve a bővíthetőségen.

Az új verzióban a Firefox-felhasználók automatikus frissítési megoldással találkozhatnak, ami azonnal leölti a böngészőhöz kiadott legfrissebb javításokat, így a tulajdonosnak nem kell nyomon követnie a kiadott patcheket, azok mindenféle beavatkozás nélkül automatikusan települnek.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról