Szerző: roberto

2003. április 14. 17:22

Letölthető az OpenOffice irodai programcsomag 1.0.3-as verziója

[openoffice.org, office.fsf.hu] A hétvégén megérkezett az OpenOffice nyílt forráskódú irodai programcsomag

[openoffice.org, office.fsf.hu] A hétvégén megérkezett az OpenOffice nyílt forráskódú irodai programcsomag újabb, 1.0.3-as verziója. A friss kiadás nem tartalmaz újdonságokat, ellenben belekerült nyolcvanegy, az OpenOffice hibaadatbázisában összegyűlt probléma javítása, de az 1.0.3 még további hatvanöt, a hibaadatbázisban eddig nem szereplő problémára is megoldást kínál. A javítások gyakorlatilag a keresztplatformos csomag minden komponensére kiterjednek, a javított hibák közül egyébként jó néhány platformfüggő.

A friss kiadást a www.openoffice.org oldalról kiindulva tölthetjük le Windowsra, Linuxra (Intel, PPC) Solarisra (Sparc), FreeBSD-re és MacOS X-re. A honosított változatokra a fejlesztők szerint még egy ideig várnunk kell, ezért a program oldalán az OpenOffice 1.0.1-es verzióját ajánlják, mint több nyelvre lefordított verziót; azonban a január utolsó napjaiban kiadott OpenOffice 1.0.2-höz elérhetőek a magyar nyelvű felületet biztosító erőforrásfájlok az office.fsf.hu oldalon. Az 1.0.3-as kiadás magyarítására még egyelőre várnunk kell, a munka folyamatban van.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról